TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Atklās «Baltic Beer Star 2016»

2016.gada 31.augustā plkst. 10.00, viesnīcā Wellton Hotel ELEFANT Kalnciema ielā 90, notiks BALTIC BEER STAR 2016 atklāšana.

            Konkursa BALTIC BEER STAR mērķis ir popularizēt alu un uz iesala bāzes radītos produktus kā Latvijas nacionālos produktus, veicināt kvalitatīvas un nekaitīgas produkcijas ražošanu un celt to konkurentspēju Baltijas valstīs un Eiropā. Otrs no konkursa virsmērķiem ir produkcijas ekspertu lomas nozīmīguma un prestiža celšana un sensorikas speciālistu profesionālās kvalifikācijas celšana un starptautiskās pieredzes apgūšana.

Alus ražošanas (alus, iesala un b/a dzērienu un ūdeņu ražošanas) nozare ieņem ļoti nozīmīgu vietu Latvijas valsts tautsaimniecībā. Tā dod darba vietas ne tikai nozarē ražojošiem, bet arī citām tautsaimniecības nozarēm - loģistikas un transporta, tirdzniecības, restorāniem un bāriem, veicina ārvalstu tūrisma attīstību. "Neaizmirsīsim, ka alus ir Latvijas nacionālais produkts. Ne tikai Latvijas vien, bet visu Baltijas valstu nacionālais produkts. Tāpēc ir būtiski celt nozares produktu, nozarē strādājošo un kopumā nozares prestižu. Un šis lielais darbs ir kopēji darāms, neskatoties, ka mēs visi ražotāji tirgū esam konkurenti." norādot BALTIC BEER STAR nozīmīgumu, uzsver Kārlis Tomsons biedrības "Alus brālība" pārstāvis un aktīvists.

Konkursā iesniegtos paraugus vērtēs trīs lielās grupās - 31.augustā ekspertu žūrija vērtēs kvasu un iesalu dzērienus, 1.septembrī tiks vērtēti lāger tipa ali, bet 2.septembrī eila tipa ali. Alus un bezalkoholisko dzērienu paraugus izvērtēs starptautiska ekspertu žūrija 12 locekļu sastāvā. Ekspertu žūrijā darbosies pārstāvji no Latvijas, citām Baltijas valstīm un Vācijas. Konkursa komisiju vadīs ilggadējā alus eksperte Astrīda Ruško ("Alus Brālība") un komisijas priekšsēdētāja vietniece, eksperte Baiba Eliase.

Alus paraugi tiks vērtēti 50 ballu sistēmā (pēc Ratebeer.com). Konkursam iesniegtos alus paraugus 20 alus stilos vērtēs  tikai pēc to organoleptiskajām (garšas, smaržas, vizuālajām) īpašībām. "Šogad konkursā savu dalību pieteikuši ražotāji ne tikai dalībnieki no Latvijas, bet arī no Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas un Igaunijas. Būs sīva konkurence!" - informē K.Tomsons, "Apbalvošanas ceremonija norisināsies Riga FOOD 2016 ietvaros - 2016.gada 7.septembrī, kur plānota visu konkursam iesniegto paraugu degustācija. Konkursa prestiža celšanai tuvākajā nākotnē plānots attīstīt sadarbību ar akadēmiskajām iestādēm – vispirms jau Latvijā ar LLU Pārtikas tehnoloģijas katedru. Tiek domāts par iespējām risināt sadarbību ar līdzīgām mācību iestādēm arī Lietuvā un Igaunijā."

Konkursa BALTIC BEER STAR 2016 organizators ir alus, iesala dzērienu un kvasa biedrība "Alus brālība" sadarbībā ar Latvijas alus darītāju savienību un Latvijas alus darītāju asociāciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56265211sec.