TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Latvijā viesojās gastronomijas žurnālistes no Somijas

Tāda atsaucība sen neesot bijusi pieredzēta - atzina Somijas gastronomijas žurnālistu asociācijas vadītājas. Parasti gadskārtējā kopīgajā ekskursijā piedaloties kādi 12 asociācijas biedri (biedres), bet šoreiz - no 2. līdz 4. septembrim Rīgā iepazīšanās vizītē bija ieradušās 20 ar gastronomiju aizrāvušās dāmas (divdesmit pirmajai vizītes dalībniecei tikai negadījums liedza ierasties).

Šis fakts vien jau apliecina, ka mūsu valsts virtuves labā slava ir aizskanējusi tālu, vismaz pāri Baltijas jūrai. Divas pilnas dienas “ar astīti” Rīgā par to, ka slava nav tukša, ļāva pārliecināties brauciena dalībniecēm pašām.

Jau pirmās brokastis agri no rīta 2. septembrī jaukajā vietā “Booky” raisīja viešņās patīkamu noskaņojumu, un viņas lietpratīgi atzina, ka koncepts – dizaina veikals + kafejnīca - ir ko vērts.

Vizīte, kura bija tapusi ar LIAA Tūrisma departamenta un LIAA pārstāvniecības Somijā aktīvu atbalstu, deva lielisku iespēju somietēm iepazīties ar mūsu gastronomijas tūrisma piedāvājumu, restorāniem, tirgiem un vietējo produkciju. Sevišķi nozīmīgi tas ir tāpēc, ka jau pavisam drīz, 2017. gadā, Rīgas - Gaujas reģionam būs Eiropas Gastronomijas reģiona tituls un gastronomisku prieku baudītāji pie mums tiks jo īpaši gaidīti.

Viešņas apmeklēja gan Rīgas Centrāltirgu, gan Kalnciema ielas omulīgo sestdienas tirdziņu. Viņas baudīja izcilu maltīti “Trīs pavāros” un “Bibliotēkā nr. 1” u. c. Un ne mazāk garšīgs un aizraujošs izvērtās Valmiermuižas pārstāvniecības Rīgā apmeklējums, kur uz tikšanos ar somietēm uz galvaspilsētu bija atbraucis “Valmiermuižas alus” saimnieks Aigars Ruņģis.

Jau pirms ierašanās Rīgā somietes zināja, ka kurzemnieki cep sklandraušus, kaut ko līdzīgu Karēlijas pīrāgiem, un priecājās, ka ir iespēja tos nogaršot.

“Laimas” šokolādes muzejā somietēm bija izdevība pašām izgatavot konfektes, un kuru gan šāda nodarbe spēj atstāt vienaldzīgu?

Programma bija gastronomiskiem iespaidiem bagāta, un viešņām bija jāatzīst, ka vizīte ir par īsu, lai iepazītu visu, ko gribētos. Daudzu preses izdevumu pārstāves, brīvās žurnālistes un sociālo tīklu aktīvas lietotājas solījās atbraukt uz Latviju atkārtoti un apmeklēt arī operu un citas kultūras un izklaides iestādes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.45939612sec.