TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ašeradens: Latvija ir ieinteresēta paplašināt sadarbību ar Ķīnu investīciju, eksporta un tūrisma jomā

Turpinot darba vizīti Ķīnā, šā gada 5. septembrī Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens tikās ar Ķīnas Nacionālās tūrisma pārvaldes priekšsēdētāja vietnieku Du Jiang un Ķīnas Nacionālās Attīstības un reformu komisijas priekšsēdētāja vietnieku Ning Jizhe.

Tiekoties ar Ķīnas Nacionālās tūrisma pārvaldes priekšsēdētāja vietnieku, Ašeradens pārrunāja sadarbības jautājumus tūrisma jomā, tai skaitā Ķīnas investīciju piesaisti tūrisma jomā.

Latvijas sadarbība ar Ķīnu tūrisma jomā dinamiski attīstās un kopš 2010. gada Ķīnas tūristu skaits Latvijā ir pieaudzis sešas reizes. Tā pērn Latviju apmeklēja 13 022 tūristi no Ķīnas. “Esmu pārliecināts, ka sadarbību tūrisma jomā sekmēs Latvijas vīzu noformēšanas centru atklāšana. Šobrīd ir atvērti vīzu centri Pekinā, Šanhajā, Guaņdžou un Čendu, bet līdz šā gada beigām tiks atvērti vēl 11 vīzu centri dažādās Ķīnas pilsētās,” sarunās ar gandarījumu atzina A.Ašeradens.

Savukārt tikšanās laikā ar Ķīnas Nacionālās Attīstības un reformu komisijas priekšsēdētāja vietnieku abas puses apliecināja nodomu veidot domnīcu kā divpusējās ekonomiskās sadarbības veicināšanas platformu, formalizējot šo sadarbības formu šī gada novembrī Rīgā notiekošā 16+1 samita laikā.

Latvijas – Ķīnas tirdzniecības apjomi gadu no gada pieaug un šobrīd Ķīna ir Latvijas otrs lielākais sadarbības partneris ārpus Eiropas Savienības valstīm.

“Latvijas uzņēmēji ir apliecinājuši lielu interesi sadarboties ar Ķīnu, to apliecina arī plašā uzņēmēju delegācija, kuri pavada mani šajā vizītē. Daudzi Latvijas produkti ir atraduši stabilu nišu Ķīnas tirgū un to kvalitāte ir labi pazīstama Ķīnas patērētājiem,” tiekoties pauda A.Ašeradens.

Ķīnas patērētājiem ir pieejami tādu Latvijas uzņēmumu ražotā produkcija kā Food Union, Cido, Gamma-A, Piejūra, Brīvais Vilnis, Kolumbija, Kārumu Fabrika, Pure Chocolate, Rāmkalni, Rīgas Dzirnavnieks, Aerodium, SAF Tehnika, Mikrotīkls, Stenders, SinoBusinessLinks u.c.

Latvija ir ieinteresēta izveidot ciešāku sadarbību ar Ķīnu tādās jomās kā transports, tranzīts un loģistika, kokapstrāde, pārtikas apstrāde, IKT, inovācija un augstās tehnoloģijas, izglītība, tūrisms, u.c.

Sarunās A.Ašeradens atzinīgi novērtēja veiksmīgo sadarbību ar Ķīnas atbildīgajām institūcijām liellopu un jēra gaļas eksportā no Latvijas, kā arī pauda cerību, ka Latvija tuvākajā laikā tiks iekļauta to valstu sarakstā, kurām atļauts eksportēt medu uz Ķīnu.

Tāpat Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens piedalījās Latvijas – Ķīnas biznesa forumā, kas notika š.g. 5. septembrī Ķīnas galvaspilsētā Pekinā. Biznesa foruma ietvaros notiekošās divpusējās uzņēmēju tikšanās palīdz Latvijas uzņēmējiem atrast jaunus sadarbības partnerus un apgūt jaunus eksporta tirgus.

Kā ziņots iepriekš, Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens no 3. līdz 11. septembrim atrodas darba vizītē Ķīnā, kuras laikā pārrunās Latvijas un Ķīnas ekonomiskās sadarbības paplašināšanas iespējas ar augsta līmeņa Ķīnas amatpersonām, kā arī piedalīsies Latvijas dienās Ķīnā un Latvijas – Ķīnas biznesa forumā.

Līdz ar ministru vizītē uz Ķīnu devušies vairāk nekā 20 Latvijas uzņēmēji no transporta, kokapstrādes, pārtikas, tekstila dizaina, kā arī juridisko un tulkojumu pakalpojumu sniegšanas nozarēm. Lielāko uzņēmēju delegācijas skaitu sastāda kokrūpniecības nozares uzņēmumu pārstāvji – 11 Latvijas kompānijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.02011108sec.