TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Šogad grantu programmā "Atspēriens" varēs saņemt līdz 15 000 eiro savas biznesa idejas attīstībai

Rīgas dome sadarbībā ar “Swedbank” otrdien izsludināja otro grantu programmas “Atspēriens” konkursu šogad, kurā jaunajiem uzņēmējiem vienas biznesa idejas atbalstam būs iespēja saņemt līdz pat 15 000 eiro.

Jaunie uzņēmēji aicināti pieteikties „Atspēriena” konkursam līdz 24.oktobrim. Arī šoruden grantu programma turpinās piedāvāt ne tikai finansiālu atbalstu konkursa uzvarētājiem, bet arī jaunas zināšanas, organizējot bezmaksas seminārus par uzņēmējdarbībā svarīgām tēmām, kas būtiskas ikvienas labas idejas īstenošanai.

“Aiz katra veiksmes stāsta stāv kāds, kurš ir pieņēmis drosmīgu lēmumu. Esmu gandarīts, ka pirms astoņiem gadiem “Swedbank” kopā ar Rīgas domi spēra drosmīgu soli, sākot grantu programmu uzņēmēju atbalstam. Līdz šim finansiāli esam atbalstījuši jau vairāk nekā 100 biznesa idejas, taču vēl lielākam skaitam devuši pieredzi un zināšanas. Tāpēc aicinu ikvienu ar vīziju un mērķi kaut ko mainīt vai izveidot no jauna, būt drosmīgiem un pieteikties jaunajā “Atspēriena” rudens konkursā,” uzsvēra “Swedbank” vadītājs Latvijā Reinis Rubenis.

“Rīgai, rīdziniekiem un Latvijas ekonomikai kopumā  ir svarīga katra  jauna biznesa ideja un katrs jauns, enerģisks uzņēmējs. Taču tāpat mēs apzināmies, ka komersantam ceļš no sapņa līdz peļņai nav viegls - bieži vien līdztekus starta kapitālam, nepieciešams cits “atspēriens”- tikt saprastam, uzklausītam un iedrošinātam. Mēs, Rīgas dome un “Swedbank”, ne tikai runājam par nepieciešamību atbalstīt mazos un vidējos uzņēmējus, bet arī to darām. Atbalsta programma “Atspēriens” ir virzītājspēks un  krustpunkts, kur satiekas ideja ar atbalstītāju un rezultātā top jauni produkti, pakalpojumi, kas dod pienesumu ikviena rīdzinieka labklājībā un Latvijas ekonomikā. Es aicinu ikvienu, kurš vēl tikai domā, kā izlolot savu biznesa ideju, izmantot “Atspēriena” sniegtās iespējas un tapt iedrošināta, jauniem izaicinājumiem,” pauda Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktors Dzintars Balodis.

Uzņēmēji aicināti iesniegt pieteikumus grantu programmai līdz 24.oktobrim plkst.12, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā, Amatu ielā 4, LV-1050, 308.kabinetā. Lai palīdzētu sagatavot kvalitatīvus pieteikumus konkursam, jau 28.septembrī jaunajiem uzņēmējiem būs iespēja apmeklēt semināru par pieteikšanos, bet 5.oktobrī – par finanšu plānošanas pamatiem.

Savukārt 12.oktobrī Rīgas dome sadarbībā ar “Swedbank” organizēs Mentoru klubu, kurā 2013.gada konkursa laureāts, Andžeja Grauda Bungu skolas izveidotājs, sniegs padomus no idejas līdz biznesam.

Pieteikties semināriem līdz to sākumam iespējams Swedbank Business Network platformā uzņēmējiem https://businessnetwork.lv/, vai arī nosūtot e-pastu uz adresi [email protected].

“Grantu programmā ”Atspēriens” iegūtais atbalsts ir ļoti ievērojami ietekmējis Bungu skolas attīstību. Tas ļāva mums iegādāties visu nepieciešamo aprīkojumu, kas bija nepieciešams, lai bungu skola spētu realizēt savu projektu krietni ātrāk. Jāteic, ka mūsu uzstādītie mērķi tika sasniegti. Iegādātais aprīkojums un instrumenti ir ļāvuši paplašināties mūsu uzņēmumam un nodrošināt ar vien jaunas darba vietas. Liels paldies “Atspēriena” komandai un “Swedbank” pārstāvjiem par to, ka noticēja mūsu uzņēmuma idejai un deva iespēju attīstīt Andžeja Grauda Bungu skolu. “Atspēriens” ir kolosāla platforma jaunajiem uzņēmējiem, kuri skaidri zina savus mērķus un veidu, kā tos sasniegt,” stāstīja grantu programmas laureāts, Andžeja Grauda Bungu skolas izveidotājs Andžejs Grauds.

Grantu programmai “Atspēriens” atbilstoši nolikumam, var pieteikties privātpersonas vai komersanti, kas reģistrēti Rīgā ne ilgāk kā divus pilnus gadus. Grantu programmas  pieteikumus vērtē atbilstoši iepriekš izstrādātiem kritērijiem – galvenokārt pēc biznesa idejas ilgtermiņa, dzīvotspējas un oriģinalitātes. Šajā konkursā pastiprināta uzmanība tiks pievērsta tieši inovatīvajām idejām, kas var izpausties dažādos veidos.

Kā prioritārie grantu programmas virzieni noteikti transports un uzglabāšana, tūrisms un ar to saistītās nozares, ražošana (jo īpaši: datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošana, metālizstrādājumu ražošana, koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošana, pārtikas produktu un dzērienu ražošana), informācijas un komunikācijas tehnoloģijas un būvniecība.

Uzņēmēji, kuru sagatavotie pieteikumi iegūs augstāko novērtējumu, saņems piedāvājumu slēgt līgumu par līdzfinansējuma piešķiršanu. Grantu programma (līdz 80% apmērā) atbalsta jauno komersantu izdevumus, kas saistīti ar specifiskas tehnikas un licenču iegādi, grāmatvedības vai juridisko pakalpojumu apmaksu, interneta mājas lapas izstrādi, darbinieku apmācību, mārketinga materiālu izveidi, telpu īri un labiekārtošanas izmaksām u.tml. Vienam uzņēmumam pieejamā granta maksimālais apjoms ir 15 000 eiro.

Informācija par grantu programmu un ar to saistītajām aktivitātēm (semināriem u.c.) pieejama: www.atsperiens.lv, kur sadaļā „saistītie dokumenti” iespējams lejupielādēt konkursa nolikumu un pieteikuma veidlapas.

Grantu programmas „Atspēriens” aktualitātēm iespējams sekot līdzi arī sociālajā vietnē Twitter – (@Atsperiens) un Facebook.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47762513sec.