TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Sākas biļešu tirdzniecība uz Riga Wine & Champagne festivāla rudens sesiju

Sākusies biļešu tirdzniecība uz Baltijas valstīs lielākā un gardēžu aprindās gaidītā festivāla Riga Wine & Champagne pasākumiem 2016. gada 23.-27. novembrī. Festivāls vīnmīļus priecēs ar konkursa "Gada vīns 2016" Top 100 vīnu jeb labāko Latvijā importēto vīnu degustāciju "Nordea Čempionu parādē" un lieliskām vakariņām un meistarklasēm visas nedēļas garumā.

"Nordea Čempionu parāde" 26.novembrī

"Nordea Čempionu parāde" ir festivāla Riga Wine & Champagne rudens sesijas pamanāmākais un apmeklētākais notikums. Šogad "Nordea Čempionu parāde" notiks jau trešo reizi un tajā būs iespējams vienuviet nobaudīt konkursa "Latvijas Gada vīns 2016" uzvarētājus. Konkursa "Gada vīns" mērķis ir demonstrēt Latvijā pieejamo pasaules vīnu daudzveidību, atvieglot vīnmīļu dzīvi, viešot skaidrību plašajā vīnu klāstā. Konkursā šogad tika iesniegti 506 Latvijā pieejami pasaules vīni, no kuriem pēc žūrijas vērtējuma 100 labākos būs iespējams vienuviet nobaudīt "Nordea Čempionu parādē" 26.novembrī. Labāko vīnu degustācija notiks festivālam jau ierastajā t.s. walk-around degustāciju formātā, kas ikvienam apmeklētājam dod iespēju, sevis brīvi izvēlētā secībā, nodegustēt pilnīgi visus "parādes" dalībniekus, vienlaikus uzdodot jautājumus un uzklausot Latvijas labāko vīnziņu un žūrijas locekļu padomus. Iecienīts "Nordea Čempionu parādes" apmeklētāju pieturas punkts ir arī žūrijas priekšsēdētāja Maikla Šustera, viena no pasaules atzītākajiem vīna ekspertiem, meistarklases turpat "Nordea Čempionu parādē".

Starptautiska vīna ekspertu un someljēru žūrija konkursa "Latvijas Gada vīns 2016" vīnus aizklātā degustācijā vērtēja augusta beigās, piešķirot 7 "Zelta", 77 "Sudraba", 244 "Bronzas" un 144 "Vērts nobaudīt" medaļas.

Vakariņas, meistarklases un festivāla īpašie notikumi


Festivāla Riga Wine Champagne rudens sesijā visas nedēļas garumā notiks virkne vīnmīļiem un profesionāļiem domātu pasākumu. Festivāla rudens sesija sāksies 23.novembrī ar Pjemontas vīnu degustāciju profesionāļiem .Turpināsies ar īpaši pieprasītu un ekskluzīvu notikumu "Vakariņām ar Dom Pérignon Vincentā", kurās būs iespējams baudīt Dom Pérignon šampaniešus no pieciem ražas gadiem un divām paaudzēm kopā ar īpaši piemeklētiem Mārtiņa Rītiņa radītiem ēdieniem.

Festivāla rudens sesijā sagaidāmi arī daži jauni un unikāli notikumi. 25.novembrī festivāls aicina uz vakariņām "Champagne + Chefs by Electrolux", kurās Raimonds Tomsons, septītais labākais pasaules vīnzinis no "Vincenta", šajās vakariņās pierādīs, ka šampanietī aiz glamūra un burbuļiem slēpjas viens no pasaulē cēlākajiem vīniem ar nopietnu lomu gastronomijā. Ideālo šampanieša saderību ar ēdienu viņš kopā ar pieredzējušo Māri Jansonu (Bibliotēka No 1) un uzlecošo zvaigzni Artūru Taškānu (Rocket Bean Roastery) demonstrēs, četru kārtu vakariņām pieskaņojot astoņus Šampaņas izcilniekus.

Festivāla nedēļas noslēgumā 27.novembrī visi vīnmīļi tiek aicināti uz jaunās dokumentālās filmas "Burgundy: People with a Passion for Wine" Eiropas pirmizrādi un vienīgo seansu Latvijā, sadarbībā ar vīna importētāju Noble Wine un Francijas Institūtu Latvijā.

Svētdien 27.novembrī festivāla jaunums "La Paulée de Riga jeb Burgundijas dzīres Rīgā" - vairāku kārtu pusdienās tiks imitētas leģendārās Meursault ciematā notiekošās ražas noslēguma pusdienas, prezentējot vairākus izcilus burgundiešus un kulminācijā viesus aicinot dalīties ar saviem līdznestajiem burgundiešiem.

Savukārt festivāla rudens sezonu nedēļu pēc Burgundijas dzīrēm 2.decembrī noslēgs "De Venoge šampanieša vakariņas".

Festivāla rudens sesijas programma:


KAS: "Pjemontas vīni profesionāļiem"
KUR: Bibliotēka No1 Restorāns, Tērbatas iela 2, augš-stāva zāle
KAD: 23.novembrī plkst. 11.00 – 18.00
BIĻETES: tikai ar ielūgumiem

KAS: Vakariņas ar Dom Pérignon "Vincentā"
KUR: Restorāns "Vincents", Elizabetes iela 19
KAD: 24.novembrī plkst. 19.00
BIĻETES: www.ekase.lv vai www.rigawinechampagne.lv

KAS: Vakariņas "Champagne + Chefs by Electrolux"
KUR: Bibliotēka No1 Restorāns, Tērbatas iela 2, augš-stāva zāle
KAD: 25.novembrī plkst. 19.00
BIĻETES: www.ekase.lv vai www.rigawinechampagne.lv

KAS: "Nordea Čempionu parāde" jeb "Latvijas Gada vīns 2016" uzvarētāju Top100 degustācija
KUR: Bibliotēka No1 Restorāns, Tērbatas iela 2, augš-stāva zāle
KAD: 26.novembrī 2 sesijas plkst. 11.00 – 15.00 un 17.00 – 21.00
BIĻETES: www.ekase.lv vai www.rigawinechampagne.lv

KAS: Burgundijas filmas Eiropas pirmizrāde "Burgundy: People with Passion for Wine"
KUR: Kinoteātris "Kino Citadele"
KAD: 27.novembrī plkst. 12.00
BIĻETES: drīzumā "Kino Citadele" kasēs, www.forumcinemas.lv

KAS: La Paulée de Riga jeb Burgundijas dzīres Rīgā
KUR: Restorāns "Kolonāde. Mūsu stāsti…", Brīvības bulvāris 26
KAD: 27.novembrī plkst. 14.00
BIĻETES: www.ekase.lv vai www.rigawinechampagne.lv

KAS: De Venoge šampanieša vakariņas
KUR: Restorāns "Kolonāde. Mūsu stāsti…", Brīvības bulvāris 26
KAD: 2.decembrī plkst. 19.00
BIĻETES: drīzumā www.ekase.lv

Par Riga Wine & Champagne

Riga Wine & Champagne ir pirmais šampaniešu, vīnu un gardēdības festivāls ar plašāko augstākās raudzes vīnu degustāciju, meistarklašu un vakariņu programmu Baltijas valstīs. Festivāls aizsākās 2012.gadā un tradicionāli notiek divās - rudens un pavasara - sesijās. Līdz šim festivālā Rīgā viesojušies virkne pasaules vadošo vīndaru un vīna kritiķu – t.sk. kritiķi un apskatnieki Peter Liem, Andrew Jefford, Michael Schuster, Essi Avellan MW, Tim Wildman MW, vīndari Pierre-Emmanuel Taittinger, Charles Philipponnat, Michel Drappier, Jean-Herve Chiquet, Willi Brundlmayer, Stefano Carpanetto, Mireia Torres un daudzi citi. Riga Wine & Champagne nebūtu iespējams bez partneru pretimnākšanas un vēlmes attīstīt vīnmīlības un gardēdības kultūru Latvijā. Festivāla ģenerālsponsors ir Nordea banka, festivāla partneris Audi Latvija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37777901sec.