TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Baltic Connecting 2016»” uzmanības centrā - sadarbība ar tālo tirgu valstīm

No š.g. 3 līdz 8.oktobrim notiek gadskārtējais tūrisma profesionāļu forums “Baltic Connecting”, kura ietvaros notiks kontaktbiržas, diskusijas, ekskursijas un darba seminārs. Šogad rīkotājlomu ir uzņēmusies Latvija, lai kopā ar kolēģiem no Lietuvas un Igaunijas uzņemtu nozares pārstāvjus no tālajiem tirgiem - Japānas, Ķīnas, Korejas un ASV un sniegtu priekšstatu par Baltijas valstu tūrisma piedāvājumu.

Iepriekšējos gados pasākuma prioritāte bija Eiropas un NVS valstu tūrisma tirgi. Šogad, ņemot vērā tālo tirgu pieaugošo nozīmi, kā arī Baltijas valstu kā jauna un perspektīva tūrisma galamērķa pieaugošo nozīmi - Baltijas valstu mārketinga sanāksmē Latvija nāca klajā ar iniciatīvu  pasākumam izveidot jaunu formātu, uz “Baltic Connecting”  aicinot tālo tirgu pārstāvjus un tos iepazīstinot ar Baltijas valstu tūrisma piedāvājumu.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols norāda, ka šo desmit gadu laikā, kopš Latvijas, Lietuva un Igaunija ir uzsākušas kopīgo projektu ar nosaukumu “Baltic Connecting”, Baltija ir kļuvusi par populāru tūrisma galamērķi. “Latvijā pēdējo piecu gadu laikā ir novērots straujš tūristu pieaugums tieši no Āzijas valstīm. Tūristi sava ceļojuma laikā izvēlas redzēt maksimāli daudz, tai skaitā apmeklējot arī mūsu kaimiņvalstis.” LIAA direktors norāda, ka ar šo pasākumu Tālo tirgu tūroperatoriem tiks prezentēti jauni piedāvājumi Baltijas valstīm, īpaši aicinot viesos uz Latvijas 100-gades pasākumiem.

4. oktobrī plkst. 9:00, viesnīcā “Radisson Blu Hotel Latvia” ( Elizabetes iela 55, Rīga) notiks starptautiskais tūrisma forums, kuru atklās ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, LIAA direktors Andris Ozols, Igaunijas un Lietuvas tūrisma aģentūru vadītāji. Forumā visas dienas garumā notiks darījumu sarunas, kurās Baltijas valstu nozares uzņēmēji prezentēs savu valstu tūrisma piedāvājumus un tiksies ar Āzijas valstu tūrisma firmu vadītājiem un speciālistiem.

“Baltic Connecting 2016” kopumā piedalīsies apmēram 60 delegātu no Āzijas (Japāna, Koreja, Ķīna) valstīm un ASV. Visvairāk ciemiņu – trīsdesmit - būs no Japānas, ar kuru Latvijas tūrisma speciālisti veiksmīgi strādā jau vairākus gadus.

LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava norāda: “Tas ir nebijis gadījums, ka pie mums viesos brauc tik daudz augsta un pat visaugstākā līmeņa lielāko tūrisma uzņēmumu vadītāji no Āzijas valstīm. Āzija ir plaukstošs tūrisma tirgus, kurā mums,


Baltijas valstīm, ir jāstrādā cieši kopā. Tikai tā mēs varam kļūt pazīstamāki un sekmēt interesi par mūsu tūrisma piedāvājumu.”

Ņemot vērā tālo tirgu nozīmību Baltijas tūrisma attīstībā un samērā mazo pieredzi darbā ar to, 5. oktobrī forums turpināsies ar izglītojošu tūrisma semināru (“Radisson Blu Hotel Latvia” ( Elizabetes iela 55, Rīga)). LIAA mārketinga partneris Japānā – uzņēmuma “Foresight Marketing” vadītājs Šigejoši Noto ( Shigeyoshi Noto)  stāstīs par pirmajiem soļiem Japānas tirgū. Par Horvātijas veiksmes stāstu Āzijas valstīs stāstīs “Visit Finland” ceļojumu programmu vadītājs, ar vērtīgu un noderīgu informāciju seminārā dalīsies Ķīnas izejošā tūrisma tirgus izpētes institūta pārstāve.

Ņemot vērā, ka nav iespējama tūrisma sadarbības attīstība bez Somijas lidsabiedrības “Finnair”, kas nodrošina regulāru un intensīvu aviosatiksmi ar Āziju, seminārā uzstāsies vairāki šīs lidsabiedrības reģionālie vadītāji.

Foruma noslēgumā lielākā daļa tālo viesu dosies braucienā pa Latviju un Igauniju, bet daļa - pa mūsu valsti un Lietuvu, lai iepazītos ar baltiešu tūrisma piedāvājumu klātienē.

“Baltic Connecting” ir Baltijas valstu nozīmīgākais sadarbības projekts tūrisma veicināšanas jomā, kas notiek jau 10 gadus. Ideja rīkot gadskārtēju tikšanos ar mērķi popularizēt Baltijas valstu tūrismu un sekmēt lietišķus kontaktus pieder Latvijai. Desmit gadu gaitā seminārs un kontaktbirža “Baltic Connecting”, par ko organizatoriskās rūpes secīgi uzņemas visas trīs valstis, izaugusi par nozīmīgu tradīciju. Pērn pasākums tika organizēts Viļņā.

Forumu “Baltic Connecting 2016” rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Igaunijas Tūrisma padomi un Lietuvas Valsts Tūrisma departamentu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.811198sec.