TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Zviedru sirmgalvjus aicina atpūsties Latvijā

Interese otrpus Baltijas jūrai par mūsu tūrisma piedāvājumu atkal ir pieaugusi.

Tematiskā tūrisma izstāde “Senior” Stokholmā, kas veltīta Zviedrijas sirmgalvju vajadzībām un vēlmēm, notika no 18. līdz 20. oktobrim. Tradicionāli tajā bija pārstāvēts arī Latvijas tūrisms.

LIAA Tūrisma departamenta vadošā eksperte Inguna Žīgure stāsta: “Aktīvie seniori, sākot ar 60 gadu vecumu, ir Zviedrijas lielākais iedzīvotāju segments. Tas ir arī spēcīgs un turīgs segments. Zviedrijas “Sudraba paaudze” aktīvi ceļo un šim mērķim tērē vērā ņemamus līdzekļus. Tāpēc bija liels prieks, ka šā gada izstādē apmeklētāju bija vēl vairāk nekā pērn un interese par mūsu stendu – liela.”

Senioru izstāde Stokholmā, kura notika jau 22 reizi, šajā rudenī pulcināja par 12 % vairāk apmeklētāju nekā gadu iepriekš. Tūrisma departamenta organizētais Latvijas stends bija 16 kvadrātmetru liels. Ar atsevišķiem stendiem izstādē piedalījās Liepājas reģionālais tūrisma informācijas birojs un Jūrmalas tūrisma pārstāvji.

Inguna Žīgure atzīst, ka daudz apmeklētāju mūsu valstī jau ir bijuši, turklāt ne reiz vien. Tomēr interese par Latviju joprojām ir - par Rīgu, spa un golfa piedāvājumu,  kultūras notikumiem, gastronomiju u. c.

“Varēja just, ka zviedru senioriem aizvien ir svarīgs drošības aspekts, tomēr bažas par situāciju kaimiņvalstīs ir mazliet  gaisušas un mūsu reģiona popularitāte atkal ir pieaugusi,” uzsver Tūrisma departamenta eksperte.

Pozitīvus iespaidus no Stokholmas specializētā izstādes apmeklējuma atvedusi arī Rēzeknes tūrisma attīstības centra speciāliste Elīna Pastare: “Zviedru sirmgalvji ir mērķauditorija, kas nav tik ļoti saistīta ar virtuālo vidi, tāpēc ir vērtīgi ar viņiem runāt klātienē.”

Kopumā rēzekniete atzīst, ka “seniori, īpaši no Ziemeļvalstīm, ir pateicīga publika, kas ir ieinteresēta, kā arī materiāli spējīga doties izvērstos ceļojumos pa Baltijas valstīm,  iekļaujot savā maršrutā arī Latgali”.

Izstāde „Senior” ir sadalīta vairākās tematiskajās līnijās: ceļojumi un tūrisms, naktsmītnes un pakalpojumi, veselība un skaistums, transports u. c. Latvija izstādē piedalās kopš 2011.gada.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38570595sec.