TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Bombardier CS300 uzsāk airBaltic lidojumus

Bombardier Commercial Aircraft šodien apsveica Latvijas lidsabiedrību airBaltic ar pirmo komerciālo lidojumu ar CS300 lidmašīnu. CS300 ar 120 pasažieriem izlidoja no Rīgas un nosēdās Amsterdamā. airBaltic floti no šodienas papildina CS300 lidmašīna ar 145 sēdvietām un divu klašu konfigurāciju. Lidsabiedrība kopumā ir pasūtījusi 20 CS300 lidmašīnas.

„airBaltic ar nepacietību gaidīja šo vēsturisko brīdi. Pirmajā CS300 komerciālajā lidojumā šodien CS300 lidaparāta veiktspēja pārsniegusi mūsu cerības un sniegusi nākamā līmeņa ceļošanas pieredzes mūsu klientiem,” norāda airBaltic izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss). „Mēs ar nepacietību gaidām, kad varēsim apkalpot klientus Rietumeiropā un Austrumu tirgos ar CS300 lidmašīnu, kas ir lielākais lidaparāts pasaulē efektīvāko un videi draudzīgāko lidmašīnu saimē.”

„Kā viena no pasaulē inovatīvākajām lidsabiedrībām, airBaltic nevainojami uzsākusi pakalpojumu sniegšanu ar moderno CS300 lidmašīnu, kas norāda uz lidsabiedrības flotes modernizācijas stratēģijas progresu,” sacīja Bombardier izpilddirektors un prezidents Freds Kromers (Fred Cromer). „Lidojumu sākšana ar CS300 lidmašīnu arī apliecina Bombardier solījuma veiksmīgo realizāciju – 30 gadu laikā nodrošināt vienīgo, pilnībā jauno vienas ejas lidaparātu saimi 100 līdz 150 sēdvietu tirgus segmentā.”

“Šodienas komerciālais lidojums izceļ ievērojamo sadarbību starp airBaltic un Bombardier, CS300 lidmašīnai nonākot tirgū,” uzsver Bombardier viceprezidents, CSeries programmas galvenais vadītājs Robs Devārs (Rob Dewar). „Mēs sveicam airBaltic, mūsu darbiniekus, piegādātājus un nozares pārstāvjus par viņu uzticību C Series lidmašīnu programmas veiksmei.”

Kopš komerciālo reisu uzsākšanas C Series lidaparāti kopumā veikuši 1,600 lidojumus, pārvadājot 156,560 pasažierus, nolidojot 1,181 500 km kilometrus un apkalpojot 18 galamērķus.

Par C Series lidaparātiem
Koncentrējoties uz 100 līdz 150 sēdvietu tirgus segmentu, Bombardier ir izstrādājis C Series lidmašīnu, lai nodrošinātu nesalīdzināmus ekonomiskos ieguvumus pārvadātājiem un radītu jaunas iespējas aviopārvadājumiem ar vienas ejas lidaparātiem. C Series lidmašīnas ražo C Series Aircraft Limited Partnership, kas ir Bombardier Commercial Aircraft struktūrvienība.

C Series lidaparātu saime, kas sastāv no CS100 un lielākām CS300 lidmašīnām, simbolizē veiktspējas un tehnoloģijas kombināciju. Rezultāts ir lidmašīnas, kas sniedz nesalīdzināmu veiktspēju un ekonomiskos ieguvumus 100 līdz 150 sēdvietu tirgus segmentā un par 18% mazākas izmaksas uz vienu pasažieri, padarot tās par ideālu kandidātu, lai papildinātu lielākas, šaura korpusa lidmašīnas. Aviokompānijas tagad var veikt lidojumus maršrutos, kas iepriekš nebija rentabli vai pat iespējami. C Series lidaparāti ir saņēmuši apstiprinājumus par nolidotā attāluma uzlabojumiem par vairāk nekā 20% no tādām lidostām ar zemu gaisa blīvumu kā Denveras, Mehiko un Lhasas.

Papildus labākajiem ietaupījumiem šajā segmentā, C Series lidmašīnās Bombardier būtisku uzsvaru licis uz salona uzlabojumiem, lai pasažieriem nodrošinātu ērtu ceļošanu. C Series lidmašīnās ir plašākas sēdvietas, virs sēdvietām ir izvietoti bagāžas nodalījumi un ir plašāki logi, kas pasažieriem nodrošina augstāku komfortu.

CS100 un CS300 lidmašīnām ir vairāk nekā 99% rezerves daļu saderība, kā arī vienāds pilota tipa reitings. Revolucionārais Pratt & Whitney PurePower® PW1500G dzinējs apvienojumā ar modernizētu aerodinamiku nodrošina mazāku degvielas patēriņu, skaņas un izmešu piesārņojumu, padarot C Series par sabiedrībai draudzīgāko lidmašīnu.

Par airBaltic
Dibināta 1995.gadā, airBaltic ir punktuālākā lidsabiedrība pasaulē, kas savieno Baltijas reģionu ar 60 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. airBaltic galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 80,05% akciju, bet  Ralfam-Dīteram Montāgam-Girmesam ar viņam pilnībā piederošu SIA Aircraft Leasing 1 pieder aptuveni 20%.

airBaltic flotē ir 25 lidmašīnas: viena Bombardier, 12 Boeing 737 un 12 Bombardier Q400 NextGen. Atlikušās 19 CS300 lidmašīnas ir pasūtītas. airBaltic ir saņēmusi vairākus starptautiskus apbalvojumus par izcilību, inovatīviem pakalpojumiem un saviem sasniegumiem, pateicoties veiksmīgai uzņēmējdarbības restrukturizēšanai. 2012.gadā Airlinetrends atzinis airBaltic par vienu no desmit inovatīvākajām lidsabiedrībām pasaulē, savukārt 2014. un 2015.gadā airBaltic sasniedza labākos punktualitātes rādītājus pasaulē.

Par Bombardier
Bombardier ir pasaulē vadošais lidmašīnu un vilcienu ražotājs. Raugoties nākotnē, Bombardier attīsta mobilitāti visā pasaulē, atbildot uz prasībām pēc lielākas efektivitātes, ilgtspējas un patīkama transporta. Mūsu transportlīdzekļi, pakalpojumi un darbinieki ir tas, kas padara mūs par globālu līderi transporta nozarē.

Bombardier galvenā biroja ēka atrodas Monreālā, Kanādā. Mūsu akcijas tiek kotētas Toronto fondu biržā, kā arī mēs esam kotēti Dow Jones Sustainability North America indeksā. Fiskālajā gadā, kas noslēdzās 2015.gada 31.decembrī, mēs reģistrējām ienākumus 18,2 miljardu dolāru apmērā. Jaunākā informācija ir pieejama bombardier.com vai tviterī @Bombardier.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58197212sec.