TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ogres un Ikšķiles novadi gatavojas izstādei «Balttour 2017»

No 3. līdz 5.februārim Ķīpsalā notiks 24. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus "Balttour 2017", kurā piedalīsies arī sešas Pierīgas pašvaldības – Ķekavas, Salaspils, Stopiņu, Baldones, Ikšķiles un Ogres – apvienojušās vienā stendā, lai kopā popularizētu Daugavas lejteces tūrisma reģiona piedāvājumu.

Daugavas lejteces tūrisma reģiona stenda galvenais objekts būs 2.20 metrus platais un 9 metrus garais vikingu kuģis "Üxküll", kas izgatavots no ozolkoka vēstures kluba "Baltic Snike" darbnīcā Vecumniekos, bet tūrisma aktīvajā sezonā vizina ceļotājus galvenokārt pa Daugavu Ikšķiles pusē. Par Daugavas lejteces jaunumiem uz kuģa stāstīs īsteni vikingi.

Līdz ar "Balttour" izstādes norisi un ātrāk kā pagājušajā gadā, tiks aizsākta akcija "Apceļo Daugavas lejteci!", kas aicinās paviesoties katrā no sešiem novadiem un apskatīt interesantākās vietas. Lai iegūtu kādu no pārsteiguma balvām, katrā no apskates objektiem būs jāaizpilda krustvārdu mīkla. Atbildes uz jautājumiem varēs uzzināt, apmeklējot attiecīgos apskates objektus. Izstādes apmeklētājiem būs priekšrocība – iespēja saņemt atbildi uz papildus jautājumu, tā samazinot apmeklējamo objektu skaitu.

"Nepazust dabā" palīdzēs jaunā Daugavas lejteces karte, bet jaunums šajā sezonā būs Kāzu buklets. Skaistākās ceremoniju vietas un svinību vietas, kāzu foto vietas un pieturvietas Daugavas lejtecē – tas viss būs atrodams vienā izdevumā. Kultūras un aktīvās atpūtas mīļotājiem savu laiku palīdzēs saplānot kalendārs-pasākumu plāns. Tas neļaus laist garām nevienu no velobraucieniem, Meistaru dienām, koncertiem, kā arī romantikas un bezrūpības festivālu "Baldones Waterfest".

Ik gadu Daugavas lejteces tūrisma reģions turpina attīstīties un pilnveidot savu piedāvājumu, kas liek arī pieaugt kopējam tūristu skaitam. Pēc ievērojamas restaurācijas pagājušajā gadā tikusi atklāta Katlakalna ev.lut. baznīca, kas tiek dēvēta par kultūrvēsturisko pērli. Labiekārtota Salaspils pludmale Daugavas krastā, kur atpūsties un baudīt piknika priekus ir aicināts ikviens. Šajā gadā Daugavas muzejā tiks atvērta jauna ekspozīcija, kurā muzeja apmeklētājiem būs iespēja skatīt Daugavas un Salaspils novada vēsturi jaunā un modernā veidolā.

Savukārt Stopiņu novads šogad piedāvā apmeklēt divus jaunus tūrisma objektus – privātkolekcijas, bet "Krīvu klēts" saimnieki ir sagatavojuši īpašu piedāvājumu jaunlaulātajiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93755817sec.