TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Kā pieņemt pareizus finanšu lēmumus?

Bieži vien cilvēki pat ar vidējiem vai augstiem ienākumiem nespēj nodrošināt sev labu finansiālo situāciju un dzīvo no algas līdz algai vai pat ik mēnesi izmanto tādu pakalpojumu kā credit rapid online jeb ātrais kredīts internetā, lai izdzīvotu līdz brīdim, kad tiks saņemta nākamā alga. Kāpēc ir tā, ka daži nevar izdzīvot ar lieliem ienākumiem, bet citi tīri labi iztiek, saņemot minimālo algu, pat tad, ja viņu vispārējais dzīves līmenis būtiski neatšķiras? Atbilde ir pavisam vienkārša – viņi pieņem nepareizus finanšu lēmumus. Šeit būs vairāki ieteikumi, kā ik dienas pieņemt veiksmīgus finanšu lēmumus, kas ļaus dzīvot labāk un atļauties vairāk.

1.    Vienmēr izvērtējiet plusus un mīnusus

Patiesībā šis ir ieteikums, kas labi kalpos ikvienā dzīves situācijā, ne tikai attiecībā uz finansēm. Pirms kaut ko darāt, izvērtējiet savas rīcības pozitīvās un negatīvās ietekmes. Tas attiecas uz jebkuriem lielākiem lēmumiem. Piemēram, ja jūs vēlaties iztērēt savu naudu par dizaineru drēbēm, izvērtējiet, kādi būs plusi un kādi būs mīnusi. Plusi varētu būt, piemēram, īslaicīgs prieks par preci, citu apbrīns vai jebkas cits, kas jums ir svarīgi un kas ir vērtējams pozitīvi. Mīnusi varētu būt lieli tēriņi, nepieciešamība ņemt kredītu, nespēja nodrošināt finansiālo stabilitāti u.tml. Pēc tam izvērtējiet, cik daudz ir plusu, cik daudz ir mīnusu un kas jums ir būtiskāk. Tas, protams, neattiecas uz pirkumiem vien, bet gandrīz uz visiem lēmumiem, kuri jāpieņem.

2.    Pajautājiet sev, kāpēc jums to vajag

Līdzīga metode jau iepriekš minētajai ir atklāti sev pajautāt, kāpēc man vajag pieņemt šo lēmumu. Tas vistiešāk attiecas uz dažādu pirkumu veikšanu. Nevērtējiet, vai tas ir labi vai slikti, bet gan kāda tieši ir jūsu motivācija pirkt šo preci. Vai darāt to tāpēc, ka jums to patiešām vajag, piemēram, pērkat apģērbu, jo vecais ir novalkāts, vai pērkat tikai tāpēc, ka gribat kaut ko jaunu, kaut gan jums ir pilns skapis. Vai varbūt jūs vispār pērkat preci tikai tāpēc, ka tai ir atlaide, kaut gan prece jums nemaz nav vajadzīga un tā īsti nepatīk? Ja iemesls nav gana svarīgs, preci labāk nepirkt, jo tā jūs tikai ietaupīsit naudu.

3.    Padomājiet, vai jūs būtu pieņēmuši tādu pašu lēmumu arī pirms vairākiem gadiem

Parasti ienākumu līmenis nepārtraukti aug, un cilvēku vajadzības un vēlmes aug tam līdzi. Ja, piemēram, pirms pieciem gadiem jūs saņēmāt 300 eiro, bet tagad saņemat 500 eiro, tas nenozīmē, ka 200 eiro jums paliek pāri. Tieši pretēji, iespējams vajadzības aug straujāk nekā ienākumi, tāpēc padomājiet, kā jūs būtu rīkojušies pirms šiem pieciem gadiem. Vai arī tad jūs būtu pieņēmuši tādus pašus finanšu lēmumus vai tomēr ar naudu rīkotos apdomīgāk? Galu galā, ja pirms laika jūs iztikāt ar daudz mazāku naudas summu, kā nākas, ka tagad nespējat izdzīvot ar daudz lielāku?

4.    Neļaujiet emocijām jūs vadīt

Visi sliktie finanšu lēmumi parasti tiek pieņemti tieši emociju ietekmē, tāpēc pirms svarīgu finanšu lēmumu pieņemšanas ir jāsaglabā vēss prāts. Tipisks piemērs ir jau minētās atlaides. Jūs jūtaties pārsteigti un saviļņoti, ka prece ir tik lēta, un tāpēc to pērkat, taču ir jādomā racionāli un jāsaprot, vai tās ir mirkļa iegribas, ko vada emocijas, vai tomēr tiešām izdevīgs darījums, kuru nevajadzētu laist garam. Vēl tipisks piemērs ir kredīti. Jūs jūtat bailes, ka bez kredīta netiksit galā, un ņemat to neatkarīgi no savām iespējām to atmaksāt. Tad, piemēram, tiek paņemts credit rapid fara acte jeb ātrais kredīts bez darba vietas, kas rada ļoti nopietnas finansiālas problēmas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13677812sec.