TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Augulis un Rīgas domes priekšsēdētājs konceptuāli vienojas par sadarbību projekta Rail Baltica īstenošanā

13.februārī, satiksmes ministrs Uldis Augulis un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs konceptuāli vienojās par turpmāko sadarbību projekta Rail Baltica īstenošanā. Šim nolūkam plānots ar Rīgas domi jau tuvākajā laikā parakstīt sadarbības memorandu, kas sekmēs projekta īstenošanu galvaspilsētā.  

Sarunas laikā ministrs uzsvēra, ka projekta Rail Baltica īstenošanā Rīgai būs nozīmīga loma un Latvijas galvaspilsētas centrs piedzīvos ievērojamas pārmaiņas. Puses bija vienisprātis, ka projekta Rail Baltica īstenošanas rezultātā Rīgas Centrālajai stacijai jākļūst par iedzīvotājiem un pasažieriem draudzīgu, pieejamu, modernu multimodālu transporta mezglu, kas sekmēs Rīgas pilsētas attīstību. Plānots, ka centrālās stacijas projektēšanas darbi tiks pabeigti 2019.gadā, bet būvniecība 2022.gadā.

Sarunas laikā Rīgas pašvaldības vadība konceptuāli atbalstīja projekta ietvaros iespējamo risinājumu:  jaunajā Rīgas Centrālajā multimodālajā sabiedriskā transporta mezglā atradīsies divas dzelzceļa sistēmas un pasažieriem būs pieejams arī sabiedriskais pilsētas un starppilsētu transports.

Tāpat būtiska uzmanība jāpievērš pasažieru ērtībām, drošībai un ērtai piekļuvei gan ar sabiedrisko, gan privāto transportu. Vēl turpināsies sarunas  ar visām iesaistītajām pusēm, lai rastu  piemērotāko risinājumu sekmīgai pasažieru pārvadājumu organizēšanai. .

Tikšanās laikā satiksmes ministrs arī informēja, ka projekta Rail Baltica metu konkursa rezultātā rasts risinājums stacijas pārbūvei, kā arī jauna tilta izveidei pār Daugavu.

Savukārt N.Ušakovs pauda atbalstu sadarbībai, kas jau tuvākajā laikā nepieciešama nekustamo īpašumu atsavināšanas procesa laikā, jo paredzēts, ka atsavināšanas process tiks uzsākts 2017. gada vidū tieši Rīgā, atsavinot Rail Baltica trases izbūvēšanai nepieciešamo nekustamo īpašumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03280187sec.