TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Vai Mārtiņš Rītiņš saņems Mišelina zvaigzni pēc tikšanās ar pasaulslaveno kritiķi?

Restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš tiksies ar pasaulslaveno Mišelina restorānu kritiķi Endiju Heileru (Andy Hayler), kurš 15. un 16.februārī apmeklēs Profesionāļu Dienas Rīgā, kur diskutēs par Mišelina vērtēšanas sistēmas kritērijiem un pasaules kulinārijas tendencēm ar Latvijas izcilākajiem pavāriem - Svetlanu Riškovu, Māri Jansonu, Raimondu Zommeru un Lauri Aleksejevu.

Lielākais augstas kvalitātes pārtikas produktu un delikatešu importa un izplatīšanas uzņēmums Latvijā Reaton rīko jau 21.ikgadējās Profesionāļu Dienas, kuras norisināsies autosalonā Autobrava 15. un 16.februārī. Notikums pulcinās simtiem HoReCa nozares pārstāvju no visas Latvijas, un tajā, kā katru gadu, piedalīsies izcilākie pavāri no Latvijas, kā arī nozarē nozīmīgi ārvalstu viesi, lai pasniegtu lekcijas, vadītu meistarklases un piedalītos diskusijās.

Profesionāļu Dienas apmeklēs vairāki nozīmīgi nozares profesionāļi, tostarp  Mišelina restorānu kritiķis Endijs Heilers (Andy Hayler), kurš ir ne vien visilgāk pastāvošās restorānu apskatu mājaslapas un vairāku grāmatu autors un līdzautors, bet arī vienīgais pasaulē apmeklējis visus trīszvaigžņu Mišelina restorānus. Profesionāļu Dienās Heilers piedāvās lekciju par Mišelina vērtēšanas sistēmas kritērijiem, alternatīvām restorānu vērtēšanas sistēmām, pasaules Mišelina restorānu tendencēm, kā arī piedāvās savu ieskatu par to, kas īsti veido lielisku restorānu. Heilers vadīs arī diskusiju: Ar ko atšķiras vakardienas restorāns no rītdienas restorāna?, kurā piedalīsies vadošie Latvijas pavāri – Baltijas Kulinārās Federācijas valdes priekšsēdētāja un Pavāru Kluba valdes locekle Svetlana Riškova, restorāna Entresol šefpavārs un Pavāru Kluba valdes priekšsēdētājs Raimonds Zommers, restorāna Bibliotēka No1 šefpavārs Māris Jansons un restorāna 36.līnija šefpavārs Lauris Aleksejevs.

Profesionāļu Dienas apmeklēs arī par labāko Latvijā atzītā restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, kurš par notikuma gaidītāko mirkli atzīst ieplānoto privāto tikšanos un iepazīšanos tieši ar Endiju Heileru, lai apspriestu pasaules kulinārija tendences un apmainītos ar pieredzi šajā jomā. Rītiņš uzskata, ka Profesionāļu Dienas Latvijas kulinārijas nozarē ir „ārkārtīgi vērtīgs un nepieciešams notikums – nozares pārstāvji var satikt ražotājus, veidot vērtīgus kontaktus, un pasākums palīdz attīstīt nozari kopumā, kas  tai ir ļoti nepieciešams.” Viņaprāt, šādi pasākumi ir ļoti būtiski, jo ļauj mums uz sevi paraudzīties globālākā kotenkstā, kas ir labākā augsne attīstībai.
Profesionāļu Dienās piedalīsies arī Mišelina šefpavārs un Eiropas jauno restoratoru savienības Itālijas sadaļas viceprezidents Marčello Trentini (Marcello Trentini), kurš vadīs divas meistarklases – viņš vietējos profesionāļus iepazīstinās ar dažādām trifeļu receptēm un to pielietojumu veidiem, kā arī stāstīs par vēsturiskām un mūsdienīgām itāļu kulinārijas iezīmēm.

Vēl viens ar nepacietību gaidīts notikuma viesis būs Entonijs Fernandezs (Antony Fernandez), konditorejas Le Fernandize konditors un īpašnieks no Francijas. Fernandezs abās pasākuma dienās vadīs meistarklasi „Papildus vērtība ar Boiron Jūsu konditorejas meistardarbiem”, kurā viņš parādīs idejas un risinājumus konditorejas izstrādājumu dekorēšanai un jaunu kombināciju atrašanai. Fernandezs komentēja, ka gaidāmajā meistarklasē viņa galvenais vēstījums būs par to, „cik liela nozīme kulinārijā ir lieliska, augstas kvalitātes produkta atrašanai un izmantošanai”.

Aizraujošu meistarklasi „Skandināvu jūras veltes” abās pasākuma dienās vadīs arī  Dānijas uzņēmuma Royal  Greenland tehnologs Jans Zoutenbīers (Jan Zoutenbier). Tāpat meistarklases vadīs arī Latvijas pazīstamākie pavāri Svetlana Riškova un Māris Jansons. Riškova iepazīstinās ar melno ikru sniegtajām aizraujošajām iespējām kulinārijā, savukārt Jansons iepazīstinās ar  mazāk zināmiem, interesantiem Itālijas sieriem – kurus var lietot ne tikai uzkodās!

Pasākuma dalībnieki ar nepacietību gaida arī iespēju iepazīties ar Reaton jaunā piedāvājuma klāstu. Svetlana Riškova komentē: „Reaton rīkotais notikums ir ārkārtīgi nozīmīgs HoReCa nozarei un visiem, kuri tajā darbojas. Reaton ir tirgus līderis un viens no Pavāru Kluba senākajiem sadarbības partneriem, tāpēc galvenais, ko sagaidu no pasākuma, ir iepazīšanās ar Reaton jauno sortimentu, kā arī paļaujos, ka Reaton aktualizēs jau iepriekš pieejamos lieliskos produktus, par kuriem reizēm ikdienas steigā aizmirstas. Protams, pasākums ir arī lieliska iespēja satikties ar draugiem, kolēģiem, uzzināt jaunumus, kā arī apmeklēt augsta līmeņa lekcijas un meistarklases.”


15. un 16.februārī autosalonā “Autobrava” notiks Reaton profesionāļu dienas 2017 – vērienīga pārtikas produktu izstāde, iespēja sastapt pasaules pārtikas produktu līderu pārstāvjus, aizraujošas Latvijas un Eiropas pavāru meistarklases un izglītojošas lekcijas.

Jau no 1993.gada SIA „Reaton, LTD”  Pārtikas produktu tirdzniecības departaments aicina Latvijas restorānu, kafejnīcu, viesnīcu un mazumtirdzniecības profesionāļus uz plašu produktu izstādi un meistarklašu programmu. Reaton Pārtikas profesionāļu dienas nav klientu dienas to klasiskajā izpratnē, tās ir nozares speciālistu tikšanās vieta, iespēja uzzināt pasaules jaunumus pārtikas nozarē un noskatīties labāko vietējo un ārzemju pavāru meistarklases.
„Reaton profesionāļu dienās 2017” piedalījās vēsturiski visvairāk Reaton izplatīto pārtikas produktu ražotāju pārstāvji no visas Eiropas. Tā būs unikāla iespēja uzzināt pasaulē atzītu pārtikas produktu ražotāju ieteikumus, noskatīties meistarklases un jaunāko produktu degustācijas.

Uzņēmums SIA „Reaton, LTD”  ir daudznozaru kompānija, kuras viens no virzieniem ir kvalitatīvu pārtikas produktu tirdzniecība un ražošana kopš 1993.gada. Reaton Pārtika un delikateses ir vecākais un stabilākais Horeca piegādātājs Latvijā un jau daudzus gadus arī Lietuvā un Igaunijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91043091sec.