TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Parakstīts Mežaparka Lielās estrādes pārbūves līgums

20.aprīlī, uz Mežaparka Lielās estrādes skatuves tika parakstīts līgums par estrādes pārbūvi. Tas paredz skatītāju zonas un estrādes pielāgošanu 2018. gada XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem.

“Ar pamatotu lepnumu varu šodien teikt, ka virzāmies uz mūsu kopīgi izvirzīto mērķi. Ir pienācis laiks 50-tajos gados būvētai Mežaparka estrādei, kas ir Latvijas kultūras ikona un simbols, pārtapt jaunā 21. gadsimta kvalitātē. Pēc šī projekta realizēšanas ne tikai Rīgas, bet arī Latvijas kultūras nozare iegūs mūsdienīgu dažāda veida un satura pasākumu rīkošanas vietu”, savā uzrunā norādīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks

“Šodien esam soli tuvāk visas Dziesmusvētku kustības sapnim - jaunai, mūsdienīgai Mežaparka estrādei. Dziesmusvētku tradīcijas kopēji ir aktīvi līdzdarbojušies Estrādes projekta izstrādē, sniedza profesionālas konsultācijas, lai šī gadsimta celtne atbilstu visām mākslinieciskajām prasībām. Lai arī šodien esam patiesi vēsturiska notikuma aculiecinieki, mēs kā svētku rīkotāji arī turpmāk aktīvi sekosim līdzi visam būvniecības procesam,” pauda Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte.

Svinīgajā līguma parakstīšanas pasākumā klātesošos uzrunāja arī Dziesmu svētku Goda virsdiriģents Edgars Račevskis un Dziesmu svētku noslēguma koncerta mākslinieciskais vadītājs un svētku virsdiriģents Mārtiņš Klišāns.

Pārbūves līgumu Rīgas domes vārdā parakstīja Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs, SIA “RERE Būve” valdes priekšsēdētājs  Valdis Koks, AS “LNK Industries” valdes loceklis Jevgenijs Locovs un Davids Lipkins. Plānots, ka pirmā posma rekonstrukcijas darbi tiks nodoti ekspluatācijā 2018. gada 18. jūnijā.

Pēc svinīgās līguma parakstīšanas Mežaparka Lielo estrādi pieskandināja Rīgas Doma Zēnu kora balsis.

Svinīgajā līguma parakstīšana piedalījās arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, SIA „Rīgas meži” valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš, arhitekti Juris Poga un Austris Mailītis, projektā iesaistīto institūciju pārstāvji.
Mežaparka Lielās estrādes pārbūve tiks īstenota, ievērojot 2013. gadā Rīgas pašvaldībā apstiprināto kultūras un atpūtas parka Mežaparks lokālplānojumu. Ja šobrīd esošā svētku estrādes teritorijas platība ir 91 997 kvadrātmetri, tad 2018.gadā pēc pārbūves tā tiks palielināta līdz 146 430 kvadrātmetriem.
Paralēli estrādes izbūves darbiem, tiks izbūvēta svētku nodrošināšanai nepieciešamā infrastruktūra  – elektroapgādes, ūdensapgādes, kanalizācijas un lietus novadīšanas tīkli Ostas prospektā un Atpūtas alejā; Jančevska prospektā līdz zaļajam teātrim; helikoptera nosēšanās laukums ārkārtas gadījumiem; jauns piebraucamais ceļš no Viestura prospekta līdz esošiem dalībnieku autobusu stāvlaukumiem.
Tiks ierīkotas jaunas dalībnieku pulcēšanās vietas, ūdens pieslēguma vietas, papildus mobilo tualešu un izbraukumu tirdzniecības vietas gar Ostas prospektu un Atpūtas aleju. Tāpat paredzēts ar elektrību nodrošināt Ostas prospekta malu.
Ja šobrīd tribīnēs satilpst 7510 koristi, tad 2018.gadā svētkos būs 9802 koristus vietas, no kuriem  2292 tiks izvietoti pagaidu koka tribīnes. Savukārt skatītāju lauka jaunā platība būs 22 197 kvadrātmetri, kuros būs nodrošinātas sēdvietas 30 557 skatītājiem pašreizējo 23 000 sēdvietu vietā.
Tāpat plānots izveidot četrus torņus, kas nodrošinās apgaismojumu estrādē, turklāt tajos būs radio un televīzijas pieslēguma akas. Turklāt zem jaunā skatītāju laukuma plānots izbūvēt divu līmeņu telpas, kurās būs ierīkotas gan tualešu telpas, kas nodrošina 30 000 apmeklētāju vajadzības, gan platības dažādām tirdzniecības vietām, lai to radītā skaņas netraucētu koncerta akustikai. Šajā vietā būs izvietoti arī medpunkti un informācijas centrs.
Mežaparka Lielās estrādes pirmā posma rekonstrukcijas izmaksas ar pievienotās vērtības nodokli ir 32 miljoni eiro. No tiem 43% finansējuma paredzēti skatītāju laukam, 22% skatītāju lauka aprīkojumam, 25% piebraucamajiem ceļiem un 10% ārējiem inženiertīkliem.
2016.gada 11. martā Rīgas pašvaldībai un Latvijas Nacionālajam kultūras centram parakstot līgumu ar Jura Pogas un Austra Mailīša arhitektu birojiem par būvprojekta izstrādi tika atsākts darbs pie  Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas projekta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.67658687sec.