TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Līdz ar mazo ostu attīstību prognozē daudz lielāku burātāju interesi par Latvijas piekrasti

Par godu burāšanas sezonas sākumam Rīgas plānošanas reģions (RPR) un jahtklubs “Auda” šī gada 12.maijā atklāja vienu no desmit Latvijā uzstādāmajiem jaunizveidotās online rezervēšanas sistēmas “HelloPorts” info kioskiem, kas ir viens no elementiem, lai padarītu mazās ostas pieejamākas vietējiem un ārvalstu burātājiem.

Latvijā līdz šim burāšana ir vairāk attīstījusies sporta nolūkiem, tomēr Latvijā pakāpeniski pieaug vietējo skaits, kas burāšanu vēlas izmantot apceļošanai. Turklāt attīstoties piekrastes mazo ostu infrastruktūrai, tā kļūst pakāpeniski pievilcīga arī skandināvu ceļotājiem, kur burāšana ir viens no populārākajiem brīvdienu atpūtas veidiem.

Artūrs Dombrovskis, Rīgas plānošanas reģiona un projekta “SmartPort” eksperts: “Mūsu mazajām ostām ir pietiekami augsts potenciāls piesaistīt vietējos un ārvalstu burātājus, kas tādā veidā no ostas uz ostu var apceļot Latvijas piekrasti. Tomēr svarīgs priekšnosacījums ir attīstīta un mūsdienīga ostu infrastruktūra. Šobrīd mums ir iespēja, visiem kopā sadarbojoties, veicināt burāšanas kā tūrisma veida attīstību Rīgas jūras līča un Kurzemes piekrastēs. Turklāt pateicoties starptautiskiem Baltijas jūras reģiona projektiem – arī Igaunijas, Somijas, Zviedrijas un Norvēģijas līmenī, ieinteresējot viņu burātājus doties brīvdienu maršrutā uz mūsu reģiona piekrasti.”

Jaunizveidotā online rezervēšanas sistēma “HelloPorts” ar info kioskiem, kas līdz ar sezonas sākšanos tiek uzstādīti 10 vietās Latvijas piekrastē, palīdz jūras burātājiem uzzināt vairāk par konkrēto ostu, tūrisma iespējām apkārtnē, kā arī izplānot maršrutus, uzzināt par remontdarbu iespējām, veikt rezervācijas un arī iepriekš apmaksāt pakalpojumus. Jaunā rezervēšanas sistēma un info kioski ir izveidoti Interreg Centrālā Baltijas jūras reģiona projekta “SmartPort” ietvaros un līdzīgi tiek izvietoti arī Igaunijas piekrastes ostās. Bez jahtkluba “Auda” Rīgas plānošanas reģionā jaunie info kioski atradīsies arī šādās mazās ostās - Salacgrīvā/Kuivižos, Skultē, Lielupē un Engurē.

Normunds Mačukāns, SIA “Jahtklubs Auda” pārstāvis: “Šogad laikapstākļi nav vēl lutinājuši burātājus, un liela daļa no tiem nav varējuši sagatavot savas jahtas un atklāt sezonu. Tomēr kopumā ar katru gadu burātāju skaits jūtami pieaug līdz ar šī tūrisma veida popularitātes pieaugumu Latvijā. Burāšana sen jau vairs nav ekskluzīva – tā ir kļuvusi pieejama arī vidusmēra ģimenei. Turklāt galvenais ir, lai patīk jūra, lai gribas sajust vēju un nebaida mainīgie laikapstākļi. Mūsu jahtklubā sezonā praktiski nav tukšu tauvas vietu– ostai ir maksimāla noslogotība.”

Sezonas atklāšanas dienā sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) Eiropas Biznesa atbalsta tīkla projekta ietvaros tika rīkots seminārs par jūras un burāšanas tūrisma attīstības iespējām Latvijā.

Eiropas Savienības programmas “Interreg” līdzfinansēta projekta “SmartPorts” mērķis ir izveidot Centrālajā Baltijas reģionā (Latvijā, Igaunijā, Somijā un Zviedrijā) modernu un pievilcīgu mazo ostu tīklu ar kvalitatīviem pakalpojumiem, kā arī sekmēt Rīgas un Kurzemes reģionu mazo ostu starptautisko atpazīstamību un iekļaušanos Centrālā Baltijas jūras reģiona valstu mazo ostu tīklā, lai sekmētu jahtu plūsmu uz Latvijas mazajām ostām.

Rīgas plānošanas reģions (RPR) ir viens no valsts izveidotajiem plānošanas reģioniem, kas aptver galvaspilsētu Rīgu un 30 novadus Latvijas centrālajā daļā. Rīgas plānošanas reģionam, pateicoties tā atrašanās vietai, ir liela ietekme valsts ekonomikā, tūrismā, kultūrā un izglītībā. Vairāk par Rīgas plānošanas reģionu: www.rpr.gov.lv .

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44671106sec.