TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Kopīgās aktivitātēs atzīmēs Eiropas dabas un nacionālo parku dienu

Atzīmējot Eiropas dabas un nacionālo parku dienu, Dabas aizsardzības pārvaldes dabas izglītības centri (DAP DIC) aicina uz pasākumiem īpaši aizsargājamās dabas teritorijās. Šogad parku diena veltīta tematam “Mainās klimats, mainās dabas un nacionālie parki”. Pasākumos visā Latvijā dažādās dabas izziņas aktivitātēs, spēlēs un radošajās darbnīcās ikviens interesents varēs iepazīt tuvāk teritoriju daudzveidīgās dabas bagātības un to nozīmi cilvēku dzīvē, kā arī klimata izmaiņu ietekmi uz dabas vērtībām.

Dabas parka “Dvietes paliene” Dvietes senlejas informācijas centrā “Gulbji” (Ilūkstes novada Bebraines pagasta Putnu salā) 24. maijā plkst. 11.00 notiks pasākums “Dabas parks – teritorija dabas vērtību iepazīšanai, apsaimniekošanai un saglabāšanai”, kuru DAP organizē sadarbībā ar Dvietes senlejas pagastu apvienību. Programmā – prezentācijas, praktiskas un izzinošas aktivitātes, kurās varēs uzzināt vairāk par to, kā saskaitīt, apsaimniekot, atbalstīt un rīkoties, lai saglabātu dabas daudzveidību. Sīkāka informācija pa tālr.: 29139677.

Gaujas Nacionālajā parkā 24. maijā plkst. 17.30 paredzēts pārgājiens gar Amatu. Pārgājiens vedīs no Veclauču tilta līdz Zvārtes iezim. Pēc tam Zvārtes ieža pakājē paredzētas radošās darbnīcas, kā arī draudzīgas sarunas pie ugunskura. Sīkāka informācija pa tālr.: 29433353.

Savukārt 27. maijā plkst. 12.00 parku dienai veltīts pasākums notiks Ķemeru Nacionālā parka Kaļķī (Jelgavas novada Valgundes pagastā). Pasākums būs iespēja neformālā gaisotnē tikties ar Pierīgas reģionālās administrācijas darbiniekiem un uzdot jautājumus par Ķemeru Nacionālo parku, uzzināt visu aktuālo par parka infrastruktūru, citiem pasākumiem un dabas izziņas nodarbībām, kā arī piedalīties dažādās izzinošās spēlēs, aktivitātēs dabā un radošajās darbnīcās, kas būs veltītas ne vien klimata pārmaiņu tematam, bet arī  ĶNP 20. jubilejai. Sīkāka informācija pa tālr.: 29149365.

Parku dienai veltītus pasākumus DAP rīkos arī skolu jauniešiem. 23. maijā Salacgrīvas vidusskolā notiks pasākums “Iepazīsim vietējās dabas bagātības, lai tās saglabātu”, kurā pamatskolas skolēni, darbojoties četrās darbnīcās, varēs iepazīt Randu pļavu un Vidzemes akmeņainās jūrmalas vietējos putnus, kokus, augus un zvērus. Savukārt Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Preiļu struktūrvienības audzēkņi, kā arī citi interesenti 23. maijā plkst. 10.00 Preiļos, Sporta ielā 1, būs aicināti piedalīties pasākumā “Parki. Parki? Parki!”, kurā varēs iepazīties ar Latvijas nacionāliem parkiem un dabas parkiem, kā arī pievērst uzmanību bijušo muižu parkos augošo koku bioloģiskajai un kultūrvēsturiskajai vērtībai. Sīkāka informācija pa tālr.: 21892916.

Eiropas dabas un nacionālo parku diena tiek svinēta kopš 1999. gada ar mērķi pievērst uzmanību šo aizsargājamo dabas teritoriju pastāvēšanai un nozīmei. Šajā dienā ik gadu visā Eiropā tiek rīkoti dažādi pasākumi, lai iepazīstinātu sabiedrību ar vides aizsardzības nozīmi, dabas vērtībām un dabas retumiem.

Vairāk informācijas par Eiropas dabas un nacionālo parku dienu, kā arī citviet Eiropā gaidāmajiem pasākumiem un aktivitātēm: http://www.europarc.org/nature/european-day-parks/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42251396sec.