TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rīgā tiks uzstādītas jaunas elektromobiļu uzlādes stacijas

Trīs gadu laikā Rīgā tiks uzstādītas elektromobiļu uzlādes stacijas, kas padarīs Latvijas galvaspilsētu pievilcīgāku tam, lai pārvietotos elektriskajos transportlīdzekļos. Tāpat pašvaldība plāno iegādāties elektromobiļus cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem un senioriem. Projektu “Bezizmešu transporta risinājumi Baltijas jūras reģionā” (BSR electric) programmas INTERREG ietvaros 85% apmērā finansēs no Eiropas Savienības līdzekļiem.

Galvaspilsētā projekta īstenošanu koordinēs Rīgas enerģētikas aģentūra kopā ar Rīgas domes Mājokļu un vides departamentu un Rīgas 1. slimnīcu. Projekta īstenošanu plānots uzsākt jau pēc Līgo svētkiem.

    “Elektrotransporta uzlādes stacijas plānots galvenokārt uzstādīt pilsētas centrā – Rīgas 1. slimnīcas teritorijā, un otrkārt – Jaunciema kapos. Pašvaldība izveidos infrastruktūru, kas veicinās e-mobilitāti. Piemēram, Rīgas 1. slimnīcas teritorija ir pietiekami liela, un ne vienmēr vecāka gadagājuma cilvēkiem un cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem ir ērti ar kājām pārvietoties starp korpusiem. Bet ja slimnīcas teritorijā būtu pieejami elektromobiļi, tad medbrālis varētu nogādāt šādu pacientu līdz nepieciešamajam korpusam. Rīgas pašvaldības pārvaldībā esošajās kapsētās jau ir pieejami elektromobiļi,” skaidro Rīgas enerģētikas aģentūras direktors Timurs Safiuļins.

Galvenais BSR electric projekta mērķis ir palielināt e-mobilitātes lomu transporta sistēmās Baltijas jūras reģionā. Jo elektromobiļi ir ekoloģisks transporta vieds, kas palīdz samazināt CO2 izmešu daudzumu un tādējādi uzlabo dzīves kvalitāti pilsētā. Pašvaldība, kas savām vajadzībām izmanto elektromobiļus, ir spējīga stimulēt elektrotransporta attīstību kopumā.

Projekta ietvaros ir svarīgi noskaidrot e-mobilitātes attīstības potenciālu reģiona transporta sistēmās, izmēģināt dažādus risinājumus, kā arī praksē nodemonstrēt, cik ļoti elektromobiļu transporta sistēmas ir piemērotas pilsētai, palielināt pilsētnieku informētības līmeni par e-mobilitāti. Trīs gadu laikā Rīgā tiks rīkoti informatīvie pasākumi – semināri un konsultācijas par šo tēmu. Ir plānots izstrādāt arī e-mobilitātes ceļu karti, kurā tiks apkopota pieredze, kas gūta projekta īstenošanas laikā, un sniegti ieteikumi.

Kopējās projekta izmaksas ir 3,65 miljoni eiro, lielāko daļu līdzekļu (85%) piešķir Eiropas Savienība INTERREG Baltijas reģiona 2014. – 2020. gadu programmas ietvaros. Pašvaldības sniegtā finansējuma daļa ir 240 tūkstoši eiro. Programma tiek īstenota sadarbībā ar Dānijas,  Zviedrijas, Norvēģijas un Somijas pilsētām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43973708sec.