TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Mazās Hanzas pilsētas piesaista ar dabas tuvumu un autentisku vēsturi

Jūnija sākumā ceļotāji no Vācijas, Nīderlandes un Luksemburgas viesojās piecās HANSA projekta pilsētās, piedaloties otrajā izmēģinājuma braucienā. Četri tūrisma nozares pazinēji apmeklēja Pērnavu (Igaunijā), pēc tam Latvijā ciemojās Valmierā, Straupē un Kuldīgā, bet savu ceļojumu noslēdza Gotlandes lielākajā pilsētā Visbijā (Zviedrija).

Sagatavotajā programmā pilsētas piedāvāja riteņbraukšanas maršrutus, ekskursijas un iepazīšanos ar pilsētu Hanzas mantojumu un apkārtējo dabu. Viesi slavēja sakopto vidi projekta pilsētās un izteikto dabas klātbūtni, piemēram, Valmierā, kur pazīstamais tūrisma objekts “Sajūtu parks” ir tuvu pilsētas centram. Kuldīgā īpašu iespaidu atstāja Riežupes smilšu alas, savukārt Visbijā ceļotājiem bija iespēja apskatīt iespaidīgos piejūras klintsakmeņus, pirms tam baudot autentisku Hanzas laika arhitektūru, kas iekļauta arī UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.
Tūrisma zinātāji atzīmēja arī labo servisu un pilsētu centienus saglabāt vēstures objektu autentiskumu, tajā pašā laikā iekļaujot pilsētu aktīvajā dzīvē. Viesi apbrīnoja atjaunoto Straupes Zirgu Pasta kompleksu, tāpat ceļotājiem bija iespēja aplūkot, kā senākas ēkas organiski iekļaujas mūsdienīgas pilsētas uzņēmējdarbībā.
Šis bija jau otrais izmēģinājuma brauciens HANSA projekta ietvaros. Pirmais notika no 8. līdz 13. maijam. Abu braucienu dalībnieku izteiktie ieteikumi tiks apkopoti un palīdzēs uzlabot projekta pilsētu tūrisma piedāvājumu. Pēc uzlabojumu veikšanas HANSA projekta ietvaros tiks organizēti iepazīšanās braucieni nozares mediju pārstāvjiem un tūroperatoriem, lai popularizētu tūrisma piedāvājumu citu valstu tirgos. Ilgtermiņā šie braucieni veicinās tūristu skaita pieaugumu projekta pilsētās.
Par projektu:
Sadarbojoties 11 Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas partneriem, no 2015. gada oktobra līdz 2018. gada decembrim tiek ieviests projekts “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai”. Projekts tiek īstenots ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda Centrālās Baltijas programmas 2014-2020. gadam atbalstu, un tā mērķis ir stiprināt vēsturiskās Hanzas savienības vērtības. No Latvijas projektā piedalās Cēsu Kultūras un tūrisma centrs, Kokneses, Limbažu, Pārgaujas un Kuldīgas novadu pašvaldības, kā arī Valmieras pilsētas pašvaldība un Vidzemes plānošanas reģions, savukārt no Igaunijas projekta partneri ir Pērnavas un Vīlandes pilsētu pašvaldības, bet no Zviedrijas – Gotlandes reģions un Gotlandes tūrisma attīstības aģentūra “Inspiration Gotland”, kas ir arī projekta vadošais partneris.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46578789sec.