TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Lidosta «Rīga» nominēta Lidostu vides pieejamības balvai

Starptautiskā lidosta “Rīga” iekļuvusi starp piecām labākajām lidostām Eiropā Starptautiskās Lidostu padomes (Airport Council International, ACI) un Eiropas Foruma cilvēkiem ar invaliditāti (European Disability Forum) nominācijā Lidostu vides pieejamības balvai, kas tiek piešķirta lidostām ar augstas kvalitātes apkalpošanas kultūru pasažieriem ar īpašām vajadzībām.

Lidostu vides pieejamības balvas tika pasniegtas ACI Ģenerālās asamblejas laikā Parīzē. Līdz ar starptautisko lidostu “Rīga” balvai bija nominētas Stokholmas, Dublinas, Kopenhāgenas un Larnakas lidostas.

Lidostu vides pieejamības balva tiek pasniegta otro gadu, un uz to var pretendēt lidostas, kurās tiek ieviesti pakalpojumi un attīstīta infrastruktūra, lai palīdzētu pasažieriem ar īpašām vajadzībām un personām ar ierobežotām pārvietošanās spējām (Person with Reduced Mobility –  PRM). Lai lidosta varētru pretendēt  uz šo balvu, tajā pilnībā jābūt ieviestai ES regulai 1107/2006, kas nosaka, kādu palīdzību personām ar īpašām vajadzībām nodrošina lidosta un lidsabiedrība, un akcentēts, ka šī palīdzība jāsniedz bez maksas.

Kā  norādīts Lidostu vides pieejamības balvas aprakstā: ““Pieejamība” šīs balvas kontekstā nozīmē ne tikai fiziskas piekļuves iespēju cilvēkiem riteņkrēslā, bet ikvienam pasažierim ar īpašām vajadzībām vai ierobežotām pārvietošanās iespējām. Tas ietver gan termināļa un citas infrastruktūras pieejamību, gan arī informatīvo atbalstu un komunikāciju – īpašas norādes, lidojumu pieteikumus, atbalstu reģistrācijā un  drošības kontrolē un citus pasākumus.”

Lidostu pieteikumus balvai vērtēja īpaša žūrija, kuras sastāvā ir arī cilvēki ar īpašām vajadzībām, kuri regulāri ceļo.

“Ja esat PRM pasažieris, jums ir tādas pašas iespējas izbaudīt ceļojumus ar gaisa kuģi kā ikvienam citam. Lidostā “Rīga” katru pasažieri ar ierobežotām pārvietošanas spējām uztver kā unikālu personu, sniedzot īpaši pielāgotus pakalpojumus ar cieņu un godbijību, bez diskriminācijas un respektējot personas vēlmi būt maksimāli patstāvīgai. Esam lepni un gandarīti, ka mūsu paveiktais, lai palīdzētu ceļotājiem ar īpašām vajadzībām, ir novērtēts arī starptautiskā līmenī,” uzsver lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

ACI ir starptautiska organizācija, kas apvieno lidostas visā pasaulē. 1991.gadā dibinātā Padome pārstāv lidostu intereses, izstrādā un pilnveido lidostu darbības standartus, politikas un ieteicamās prakses un nodrošina apmācības aviācijas nozares speciālistiem ar mērķi paaugstināt lidostu darbības kvalitāti un drošību.

Eiropas Forums cilvēkiem ar invaliditāti ir starptautiska nevalstiskā organizācija, kas pārstāv vairāk nekā 80 miljonus eiropiešu ar īpašām vajadzībām intereses, apvienojot cilvēku ar īpašām vajadzībām organizācijas no visas Eiropas. Organizācija ir dibināta 1996.gadā, lai ierosinot jaunus tiesību aktus un meklējot veidus, kā pārstāvēt un aizstāvēt cilvēku ar īpašām vajadzībām tiesības visās politiskajās jomās.

Starptautiskā lidosta “Rīga” ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas ”Rīga” ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta “Rīga” apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru – gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
Latvija 3 EUR
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.87018991sec.