TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ar jauno «Rīgas Melnā Balzamu Ķiršu» plāno augt vietējā un eksporta tirgos

Papildinot “Rīgas Melnā Balzama” dzērienu līniju, A/S “Latvijas balzams” sāk ražot jaunu – ķiršu balzama versiju. Uzsākot šobrīd limitētās ķiršu sērijas “Rīgas Melnā Balzama” ražošanu, uzņēmums plāno kāpināt dzēriena pārdošanas apjomus kā pašmāju, tā arī eksporta tirgos, tai skaitā tuvākajos gados būtiski augt ASV un Lielbritānijā. Zīmīgi, ka jaunā “Rīgas Melnā Balzama Ķiršu”  sērija tiek laista klajā tieši šogad par godu zīmola receptūras radīšanas 265. gadskārtai.

Neskatoties uz augošo konkurenci stipro alkoholisko dzērienu tirgū, “Rīgas Melnais Balzams” ir pirktākais stiprā alkohola zīmols Latvijā – tā pārdošanas rādītāji šī gada pirmajā pusgadā auguši par 13% pret pērnā gada attiecīgo periodu – informē uzņēmumā.

Zīmola vadītājs Latvijā Ģirts Liniņš stāsta, ka jaunā – ķiršu – garša izvēlēta, ņemot vērā Upeņu balzama veiksmes stāstu un arī balstoties uz jaunākajām patēriņa tendencēm pasaulē - patērētāji dod priekšroku saldākām dzērienu garšām un mazākam alkohola daudzumam.  

Ķiršu balzama (alkohola saturs 30%) receptūra tapusi aptuveni gada laikā, izmēģinot daudzas garšas variācijas. “Uzdevums nebija vienkāršs – īsto garšu balansu starp balzama sastāvdaļām un ķiršiem ieguvām tikai ar 111. mēģinājumu, un kopumā intensīvs darbs pie Ķiršu balzama tapšanas aizņēma gandrīz gadu,” norāda Ģ. Liniņš. Jaunajā receptē “Rīgas Melnajam Balzamam” ir pievienota dabīga ķiršu sula, saglabājot dzērienam raksturīgo balzama zālīšu garšu un raksturu.

Uzņēmumā atklāj, ka izvēli par labu tieši ķiršu garšas variācijai ietekmējuši arī eksporta plāni.

“Pērn “Rīgas Melnā Balzama” pārdošana apjomi ārpus Baltijas auga par 20% un mūsu mērķis ir piecu gadu laikā dubultot produkta tirgus daļu pasaulē. Viena no lielākajām ambīcijām ir ieiet Amerikas tirgū un tuvāko gadu laikā kāpināt noietu arī Lielbritānijā.  Tāpēc, izvēloties jauno garšu, vadījāmies arī no starptautiskā patērētāja izvēles. Atšķirībā no upenes, kas ir zināma Eiropā, ķirsis ir pazīstams globāli – tā garšu sapratīs gan šeit Latvijā, gan aiz okeāna”, uzsver  zīmola globālais vadītājs Māris Kalniņš.  Viņš norāda, ka balzams patlaban ir pieejams jau 35 pasaules tirgos.

Ņemot vērā kokteiļu kultūras augošo popularitāti, “Rīgas Melnā Balzama” Ķiršu  sērija tiks izmantota arī mūsdienīgu kokteiļu receptēs.  

 “Rīgas Melnais Balzams Ķiršu” jau ir nopērkams “Latvijas balzams veikali” specializētajā tīklā un augusta laikā nonāks tirdzniecībā citos lielveikalu tīklos Latvijā. Dzēriens vietējā tirgū būs pieejams - 0.2; 0.7; un 1L tilpumā. “Rīgas Melnā Balzama Ķiršu” cena būs vienā līmenī ar jau pārdošanā pieejamajiem Balzama līnijas dzērieniem.

www.rigablack.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70398211sec.