TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Jaunā kulinārā tūrisma ceļa «Livonijas garša» ziņu dienā pulcējas liels skaits interesentu

17. oktobrī, Vidzemes plānošanas reģiona aicināti, Valmiermuižas Alus virtuvē viesojās vairāk nekā sešdesmit gardēžu pieturvietu - krodziņu, restorānu, viesu namu saimnieku, mājražotāju un citu interesentu. Viņi bija gan no Vidzemes novadiem, gan ciemiņi no Kurzemes un Zemgales reģiona. Pasākuma dalībnieki uzzināja vairāk par iespējām piedalīties un līdzdarboties projektā “Livonijas kulinārais ceļš”, lai kopīgiem spēkiem taptu gardēdības, ceļošanas un kultūrvēstures iedvesmots “stāsts” ar nosaukumu “Livonijas garša”, kas sniegtu jaunu pieredzējumu Latvijas un Igaunijas apceļotājiem. No uzaicinātajiem runātājiem varēja dzirdēt "garšu" stāstus iedvesmai.

Informācijas dienā projekta vadītāja Lienīte Priedāja – Klepere klātesošos iepazīstināja ar projekta “Livonijas kulinārais ceļš” tūrisma maršruta “Livonijas garša” ieceri un kritērijiem, kādiem būtu jāatbilst tā dalībniekiem, kā arī līdzdalības iespējām.

Šefpavārs, “Valtera restorāns” saimnieks un Valmiermuižas Alus virtuves padomdevējs Valters Zirdziņš ar savu pieredzes stāstījumu rosināja sanākušos domāt par to, ka Latvijas garšu mazāk veido tradicionālās virtuves receptes, bet gan Latvijas produkti, ko savās saimniecībās sarūpē mājražotāji un zemnieki. Ar šiem produktiem ir jālepojas. Un restorānu, krodziņu, viesu namu saimniekiem, viņu centieni jāatbalsta. Valters Zirdziņš teica: “Ar Nīderlandes dārzeņiem Jauno Latvijas virtuvi neizveidosim!” Līdztekus tam viņš aicināja ne tikai sargāt tradicionālās virtuves mantojumu un ierastās garšas, bet mēģināt tās mainīt, lai piedāvājums būtu saistošāks gardēžiem.

Savukārt Valmieras muzeja galvenā krājuma glabātāja Indra Vīlistere ļāva ielūkoties vidzemnieka viduslaiku un jaunāko laiku virtuvē. Viņa atklāja ēšanas tikumus gan smalku ļaužu namos, gan vienkāršāku cilvēku mājokļos ikdienas maltītēs un svētku reizēs. Indra Vīlistere arī dalījās savos atklājumos par uzturu Livonijas laikos pirms kartupelis bija kļuvis par nozīmīgu ikdienas maltītes daļu.

Lauku mājas, maizes darbnīcas “Donas” un Valmieras pils krodziņa “Pils ķēkis” saimniece Ilze Briede stāstīja par ciemiņu uzņemšanu un kulinārā mantojuma popularizēšanu, atgādinot, ka tūrisma uzņēmēja galvenais uzdevums ir sniegt ciemiņiem labu sajūtu pieredzējumu.

Projekts "Livonijas kulinārais ceļš" īstenots "Interreg Estonia-Latvia" programmas ietvaros no Eiropas Reģionālā attīstības fonda. Augstākminētā informācija atspoguļo autora viedokli un Igaunijas-Latvijas programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.28981805sec.