TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Godinās labākos Ventspils ēdināšanas un izmitināšanas uzņēmumus

Ceturtdien, 30.novembrī, plkst. 16:00 Livonijas ordeņa pilī notiks Ventspils pilsētas labāko ēdināšanas un izmitināšanas uzņēmumu godināšana.

Pirms apbalvošanas ceremonijas dalībnieki varēs izbaudīt garšu ceļojumu un neformālas sarunas, kā arī atstājot savus kontaktus, piedalīties loterijā, kur balvas sarūpējuši Ūdens Piedzīvojuma parks,  Ledus halles slidotava, kafejnīca “ Windau coffee”, Kino “Rio”  un teātra nams “Jūras vārti”.

Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks un Tūrisma komisijas vadītājs Didzis Ošenieks: “Ik gadu gaidu šo tikšanos ar uzņēmējiem un ekspertiem, jo tikai kopā varam sasniegt mērķi – kvalitāti un klientu apmierinātību. Uzņēmumi ir tie, kas  tur roku uz pulsa – pirmie uzzina ventspilnieku un viesu vēlmes, arī to vai attaisnojam viņu gaidas. Lai tās attaisnotu ir jāseko jaunākajām tendencēm. Un, manuprāt, mūsu izvēlētie eksperti, kas ir atzīti augstākā līmeņa savas jomas pārzinātāji var sniegt šeit nenovērtējamu palīdzību. Pelnīta atzinība ir patīkam, bet svarīgākā ir nemitīga attīstība.”

Labākie ēdināšanas uzņēmumi tika noteikti restorānu-krogu, kafejnīcu, ātrās ēdināšanas uzņēmumu un šogad arī kafetēriju grupā. Tos vērtēja trīs neatkarīgi eksperti: Gundega Ruciņa – Salacgrīvas novada tūrisma padomes priekšsēdētāja; Raimonds Zommers – restorāna “Entresol” šefpavārs; Jānis Jenzis – vīna bāra “Garage”, restorāna “Hot`e” un Viesmīlības skolas līdzīpašnieks.

Ventspils pievērš lielu uzmanību, lai jebkurš pakalpojums būtu ērts ģimenēm ar bērniem. Palīgā ekspertiem noteikt mazulim draudzīgāko pakalpojuma sniedzēju devās brīvprātīgo māmiņu grupa ar saviem mīluļiem. Mūsdienīgs uzņēmums ar saviem klientiem runā ne tikai satiekoties, bet uztur nemitīgu kontaktu sociālo  tīklu  vietnēs. Lai noteiktu šajā jomā aktīvāko un komunikablāko, visu novembri tika monitorētas dažādas aktivitātes: sekotāju skaits, jaunu ierakstu regularitāte, pozitīvu atsauksmju skaits u.tml.  Savu viedokli par labāko ēdināšanas uzņēmumu varēja izteikt arī ventspilnieki. Viņi savu simpātiju noskaidroja, balsojot interneta vietnēs. 

Labākie no gandrīz 80 izmitināšanas uzņēmumiem tika noteikti piecās grupās:  viesnīcas; viesu nami; brīvdienu mājas; naktsmītnes privātmājā; apartamenti un hosteļi. Tos vērtēja trīs neatkarīgi eksperti: Aivita Heniņa – Q-Latvija eksperte; Zane Gaile – tūrisma eksperte; Dace Markvarte – Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra projektu vadītāja.

Zane Gaile, eksperte:” Šāds konkurss pašvaldībai dod skaidru priekšstatu par to kāds ir produkts, ko tā var piedāvāt, savukārt uzņēmējiem, gaidot ekspertu ierašanos, liek paraudzīties uz savu pakalpojumu ar prasīga klienta acīm un sasparoties. Ventspils naktsmītnes vērtēju jau piekto gadu, un tas ļauj redzēt tendences. Ir liels skaits naktsmītņu, kuras orientētas tikai uz  Lietuvas ceļotāju prasību apmierināšanu. Šāda pieeja neprasa interesantus dizaina risinājumus. Tāpēc  individualitātes meklējumos redzu Ventspils naktsmītņu izaicinājumu nākotnē. Manuprāt, kvalitatīvi ļoti auguši tieši mazie viesu nami.”

Šogad īpašas balvas saņems velosipēdistiem draudzīgākā naktsmītne, veiksmīgākais debitants un naktsmītne, kura prot ļoti laipni un personīgi komunicēt ar klientiem dažādas formās – pa telefonu, e-pastos, sociālajos tīklos un, protams, arī personiskā sarunā tiekoties.

Tradīcija apbalvot ēdināšanas uzņēmumus Ventspilī aizsākās 1999.gadā, savukārt konkurss par labāko izmitināšanas uzņēmumu tiek organizēts kopš 2007.gada.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.94415188sec.