TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«ITB 2018» tika uzsākta ar garšīgu pieņemšanu baltiešu stendos

Izstāde “ITB Berlin” pulcē tūrisma uzņēmējus un galamērķu pārstāvjus no visas pasaules. Atklāšanas sarīkojuma dalībniekus 7. martā ar runu pagodināja pat Vācijas kanclere Angela Merkele, apliecinot izstādes nozīmīgumu tūrisma nozarei.

Lai atzīmētu Baltijas valstu simtgadi, LIAA Tūrisma departaments sadarbībā ar Lietuvas Valsts tūrisma departamentu un Igaunijas Tūrisma padomi izstādes atklāšanas dienā 7. martā rīkoja pieņemšanu tūrisma operatoriem un mediju pārstāvjiem no Vācijas. Uzaicinātie viesi devās no vienas valsts stenda uz otru, katrā nogaršojot nacionālās virtuves ēdienus un dzērienus. Sarīkojuma vadītājs bija cienījamais vācu tūrisma žurnālists Olivers Graue.

Latvijas stenda prezentāciju atklāja Latvijas vēstniece Vācijā Inga Skujiņa. Par cienastu viesiem gādāja izdomā bagātais ēdināšanas uzņēmums “Ze Food” Arvja Zēmaņa vadībā un pavārs Artūrs Taškāns, piedāvājot izgaršot Latvijas nacionālos ēdienus un dzērienus visos 4 gadalaikos.

Pavasaris tika iezīmēts ar brīnumaina svaiguma smaržu stendā un nobaudīšanai pasniegtiem dīgstiem, redīsiem, krējumu, biezpienu, bērzu sulām un graudu maizi. Vasara “atnāca” ar alu, kūpinātiem nēģiem, sieru, dārzeņiem, rupjmaizi un sviestu. Rudeni Latvijā nevar iedomāties bez ķirbja, bietēm, medus, gaļas kūpinājumiem, kaņepēm un dzērvenēm. Bet ziemas cienastā tika pasniegti āboli... un ar šķidro slāpekli gatavots skuju saldējums.

Pirms katra jauna cienasta pasniegšanas viesiem tika sniegts ieskats mūsu virtuvē, uzsverot, ka Latvija ir gastronomiski un sezonāli bagāta, ekoloģiska, mūsdienīga un inovatīva valsts.

Lietuvas stenda goda viesis bija Lietuvas ekonomikas ministrs Virgīnijs Sinkevičs. Kulinārijas meistari kaimiņvalsts stendā bija izveidojuši milzīgu stropveida skapi ar īpašos dārzeņu trauciņos sagatavotām uzkodām.

Igaunijas stendu atklāja Igaunijas republikas vēstnieks Vācijā Marts Lānemē un Igaunijas Tūrisma padomes vadītājs Tarmo Mutso. Igauņi viesus cienāja ar savas tautas gardumiem un tostarp – pašu zemē ražoto sidru.  

Darbs starptautiskajā tūrisma izstādē “ITB Berlin” turpināsies līdz 11. martam. LIAA Tūrisma departamenta organizētajā nacionālajā stendā “Magnetic Latvia” ir pārstāvēti: SIA “Hotel Jūrmala SPA”, SIA “Latvia Tours”, SIA "Divi Zaķi", SIA “VIA Baltic”, SIA "Baltijas Ceļojumu grupa", SIA “IMPRO ceļojumi”,  biedrība "Latvijas Kempingu asociācija", biedrība "Latgales tūrisma asociācija Ezerzeme", Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, biedrība “Kurzemes tūrisma asociācija”, Gaujas Nacionālā parka Tūrisma biedrība, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija, nodibinājums “Rīgas Tūrisma attīstības birojs”, Vidzemes Tūrisma asociācija un Liepājas pilsētas pašvaldības administrācija.

“ITB Berlin” notiek 52. reizi. Pērn izstādē dalībnieku skaits bija aptuveni 10 tūkstoši no 184 valstīm un reģioniem. Izstādi apmeklēja gandrīz 170 tūkstoši interesentu, no tiem 109 tūkstoši bija nozares profesionāļi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23261189sec.