TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Kampaņā «ES manā reģionā» piedalās arī tūrisma projekts «HANSA»

9. maijā, atzīmējot Eiropas dienu, visā Eiropā notiks kampaņa “ES manā reģionā”, kad iedzīvotājiem būs iespēja iepazīties ar simtiem projektu, kas īstenoti par Eiropas Savienības (ES) līdzekļiem. Latvijā šajā dienā īpašs akcents tiks likts uz Eiropas Kultūras mantojuma gadu, kad apmeklētājiem būs atvērtas organizācijas daudzās Latvijas pilsētās, tostarp arī Cēsīs. Cēsu pils kompleksa apmeklētāji varēs uzzināt par projektu “HANSA” un pārbaudīt zināšanas viktorīnā.

Kampaņa “ES manā reģionā” tiek rīkota, lai ļautu iedzīvotājiem pašiem uzzināt, kā dažādos veidos tiek uzlabota iedzīvotāju ikdienas dzīve, piesaistot ES fondu līdzekļus. “ES manā reģionā” mudina atklāt šos projektus un dod iespēju dalīties ar citiem par šo projektu sasniegumiem. Daudzi noteikti būs pārsteigti uzzināt, ka kāds no šiem projektiem ir tepat blakus, dzimtajā reģionā, dzimtajā pilsētā. Lai stāstītu par kultūras un dabas mantojuma saglabāšanu, kā arī īstenotajiem ES fondu finansētajiem projektiem, skolēnu grupas no dažādām pilsētām uzņems vairāk nekā 20 organizācijas.

Aktuālā programma par visiem pasākumiem Latvijā un sīkāka informācija pieejama šeit.

Aktivitātes Cēsīs

Cēsu pils komplekss uzņems gan skolēnu grupas, gan arī piedāvās visiem apmeklētājiem no plkst. 12.00 līdz 16.00 uzzināt par Hanzas laiku vēsturi un mantojumu un iepazīties ar Centrālās Baltijas programmas projektu HANSA, kuru Vidzemes plānošanas reģions īsteno sadarbībā ar 10 citiem partneriem, tostarp Cēsu Kultūras un tūrisma centru, Pārgaujas novada pašvaldību un Valmieras pilsētas pašvaldību. Interesenti varēs pārbaudīt savas zināšanas un atbildēt uz viktorīnas jautājumiem. Atbildot pareizi uz 9 jautājumiem par projekta HANSA pilsētām, bez maksas varēs apmeklēt Cēsu Viduslaiku pili, iepazīties ar Viduslaiku aktivitāšu centra piedāvātajām spēlēm un rotaļām, kā arī apciemot pils dārznieci un uzzināt, kas auga 16. gadsimta virtuves dārzā.

Arī koncertzāle “Cēsis” uzņems skolēnus un piedāvās ekskursiju, kuras laikā varēs iepazīt koncertzāli gan no kultūrvēsturiskā, gan mūsdienu skatu punkta, savukārt Cēsu Centrālajā bibliotēkā varēs doties ekskursijā pa bibliotēku un iepazīties ar Eiropas Informācijas punkta (ESIP) darbību. No plkst 11.00 līdz 11:40 ekskursija bibliotēkā bez iepriekšējas pieteikšanās; grupām apmeklējums jāpiesaka, zvanot pa tālruni 26134601.

Kampaņas “ES manā reģionā” ietvaros tiek rīkotas arī tādas aktivitātes kā fotokonkurss, blogu konkurss un viktorīna

Fotokonkursa (no 23. aprīļa līdz 31. augustam) mērķis ir pievērst uzmanību Eiropas Savienības būtiskajiem ieguldījumiem Eiropas reģionos. Lai piedalītos konkursā, iedzīvotājiem jāuzņem divas fotogrāfijas, kurās redzams ES līdzfinansēts projekts — vienai fotogrāfijai jābūt mākslinieciskai un radošai un jāattēlo pats projekts, bet otrā jābūt redzamai plāksnei ar informāciju par finansējumu un ES karogu. 30 labākās fotogrāfijas iekļaus fotoizstādē, kas apceļos Eiropu. Saite uz fotokonkursu šeit.

Vēl viens kampaņas elements ir blogu konkurss, kurā ikviens ir aicināts iesniegt blogu ierakstus par ES līdzfinansētiem projektiem. Ieraksti jāiesniedz jebkurā oficiālajā ES valodā līdz 31. augustam. Trīs uzvarētāji tiks uzaicināti piedalīties Briselē organizētā 3 nedēļas ilgā pilnīgas līdzdalības apmācības programmā par ES komunikāciju. Saite uz blogu konkursu šeit.

Visbeidzot, tiek organizēta viktorīna — jautrs pasākums, kurā tiks pārbaudītas iedzīvotāju zināšanas par ES reģioniem un to kultūru. Reizi divās nedēļās tiks izvēlēts uzvarētājs, kurš saņems grozu ar Eiropas delikatesēm. Saite uz viktorīnu šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48334694sec.