TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Labākais kokteiļmeistars Latvijā mācās Ogres tehnikumā

"Monin Junior Cup 2018" bezalkoholisko kokteiļu konkursa finālā uzvarējis Ogres tehnikuma Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas 2.kursa audzēknis, lielvārdietis Dāvids Zaicevs.


Dāvidam uzvaru konkursā nodrošināja viņa pagatavotais kokteilis "Sandia".


"Kokteiļa nosaukums atvasināts no melotrijas Latvijā augošās šķirnes nosaukuma. Mini gurķītis, ko Dāvids izmantoja kokteiļa noformējumā, izaudzis uz Ogres tehnikuma pedagoģes Daces Runčas balkona. Papētot dārzeņa vēsturi, tā nosaukums "Sandia" radīja asociācijas, ka kokteilim jābūt saulainam, dzeltenā krāsā. Meklējām tam atbilstošas garšas," atklāj Viesnīcu un restorānu pakalpojumu nodaļas profesionālo priekšmetu skolotāja Lilita Meldere, kura sagatavoja audzēkni konkursam.


Profesionālās žūrijas uzraudzībā dalībniekiem vajadzēja pagatavot pašu radītus bezalkoholiskos kokteiļus ar dekorācijām trīs porcijās septiņu minūšu laikā. Dalībniekus vērtēja pēc pagatavotā kokteiļa garšas, izskata, tehniskiem parametriem, kā arī paša jaunā bārmeņa izskata atbilstības standartiem un iekļaušanās atvēlētajā laikā - 7 minūtēs.


Ogres tehnikuma audzēkņiem jau otro gadu pēc kārtas izdodas uzvarēt šajā prestižajā profesionālajā konkursā. Pērn konkursā uzvaras laurus plūca OT audzēknis Rūdis Grundmanis. L.Meldere skaidro, ka konkursā uzvaras pamatā ir kokteiļa garša un tehniskais izpildījums. Konkursantiem jāņem vērā, ka vērtētāji – žūrija – vīrieši vecumā no 30 līdz 40 gadiem, un viņiem ir atšķirīgs priekšstats par kokteiļa garšu, saldo un rūgto garšu nianšu proporciju, nekā jauniešiem – kokteiļu gatavotājiem.


Otrs konkursa dalībnieks – izglītības programmas "Ēdināšanas pakalpojumi'' 2.kursa audzēknis Jānis Suvorovs ar kokteili "Fake Berry" ierindojās 5.vietā.


Konkursā piedalījās profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi no visas Latvijas. Šogad bija pārstāvēti 8 tehnikumi un arodskolas ar 23 finālistiem, tostarp arī Daugavpils Tirdzniecības profesionālā vidusskola, Ventspils tehnikums un Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošā vidusskola.


Uzvarētājs – Dāvids Zaicevs - saņēma galveno balvu - Bāru, restorānu un viesnīcu aprīkojuma tirgotāja "Gemoss" dāvanu karti 100 EUR vērtībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.99953198sec.