TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Aglonā veidos ekotūrisma produktus

Lai uzlabotu vides pieejamību ekotūrismā īpaša vērība pievērsta atbilstošas infrastruktūras izveidošanai. 2018. gada nogalē Aglonas pašvaldībā notikusi iepirkuma procedūra aprīkojuma uz ūdens iegādei.  Aglonas novadā iedzīvotāju un tūristu rīcībā 2019. gada tūrisma sezonā tiks nodoti  ūdens velosipēdi, katamarāni, glābšanas vestes, uzstādīti āra trenažieri pie slēpošanas un nūjošanas trases.

Aglonas novada pašvaldība ir viens no septiņiem partneriem, kas 2018. gada maijā uzsāka īstenot Projektu "Ekotūrisma attīstība Latvijā un Lietuvā izmantojot ūdens resursus" ("Learn Eco Travel"), nr. LLI – 349, ko līdzfinansē Interreg V-A Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programma 2014. – 2020. gadam.

Projekta mērķis ir attīstīt reģiona pievilcību kopīgi uzlabojot tūrisma atpūtas vietas pie ūdens objektiem, izveidojot jaunus ekotūrisma produktus un pakalpojumus, tādējādi palielinot Aukštaitijas Lietuvā un Latgales Latvijā apmeklētāju skaitu.

Aglonas novada tūrisma konsultante Liene Baškatova- Jokste:

Aglonas novads ir viens no populārākajiem tūristu galamērķiem, un to ik gadu apmeklē vairāki tūkstoši ceļotāju ne tikai no Latvijas, bet no visas pasaules. Ņemot vērā, ka tūrisma nozarē arvien populārāks kļūst Ekotūrisms, cilvēki vēlas aktīvi atpūsties, nodarot pēc iespējas mazāku kaitējumu apkārtējai dabai. Aglonas novadā ir daudz ūdens resursu, izstrādāti ūdens maršruti, kurus izbraucot, cilvēkam ir iespēja redzēt ne tikai tuvumā esošos kultūrvēsturiskos un dabas objektus, bet arī izbaudīt nesteidzīgu atpūtu vērojot neskarto dabu.

Uzlabojot un pilnveidojot infrastruktūru, Aglonas novadam ir iespēja piesaistīt arvien vairāk apmeklētāju un paplašināt tūrisma piedāvājumu.

Projekta  ietvaros iegādājoties ūdens velosipēdus, katamarānus, glābšanas vestes, uzstādot āra trenažierus, tiks piesaistītas ģimenes ar bērniem, kas varēs aktīvi pavadīt savu brīvo laiku Aglonas novadā.

Pašvaldība 2018. gada jūlijā ir organizējusi starptautisku nometni "Dabas pasaule mums visapkārt", kur piedalījās 28 bērni vecumā no 12 līdz 14 gadiem no Latvijas un Lietuvas, kas iepazinās ar ekotūrisma iespējām Aglonā  un Latgalē. 2019. gadā piedzīvojumu nometni  Lietuvā rīkos Gražutes un Sartu reģionālā parka direkcija, kur dosies 4 Aglonas novada bērni, kuri būs labākie skolēniem izsludinātājā radošo darbu konkursā.

Aglonas novada tūrisma speciālisti, gidi, pašvaldību darbinieki, uzņēmēji, iedzīvotāji tika iesaistīti vairākos pasākumos projekta  ietvaros. Vietējie iedzīvotāji apmeklēja  Eko festivālu – Rušonas ezera svētki atpūtas bāzē "Silmalas", savukārt gidi un uzņēmēji pilnveidoja savas zināšanas  ekotūrisma pakalpojumu sniegšanā un veidošanā praktiskos semināros Antalieptē un Anīkščos Lietuvā septembrī un oktobrī. Apmācībās iegūtās zināšanas rezultējās Preiļos notikušajā seminārā decembra nogalē ekotūrisma maršrutu izstrādāšanā Lietuvas un Latvijas pierobežas teritorijās.  

Projekta ERAF finansējums: 525 469,95 EUR, savukārt Aglonas novada pašvaldības kopējais projekta budžets sastāda 56571,89 EUR, no kuriem pašvaldības un valsts līdzfinansējuma daļa ir 15% (8 485,79 EUR).

Projekta īstenošanas laiks: 02.05.2018. – 01.11.2019.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56185889sec.