TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Februārī darba un interešu kolektīvi aicināti pieteikties talkām Kaņiera ezera salās

Lai putniem nodrošinātu labvēlīgus ligzdošanas apstākļus, Dabas aizsardzības pārvalde februārī aicina darba un interešu kolektīvus pieteikties un īstenot Kaņiera ezera salu atkrūmošanu Ķemeru Nacionālajā parkā (ĶNP). Tā ir iespēja ne vien sniegt savu ieguldījumu dabas saglabāšanā, bet arī īstenot netradicionālu kolektīva saliedēšanās pasākumu dabā.


Piesakoties talkai, kolektīvam jābūt gatavam 2–3 h fiziski strādāt brīvā dabā, vairākās ugunskura vietās savācot iepriekš nozāģēto un nopļauto koku, krūmu un niedru apaugumu. Talkas tiks rīkotas visu februāri un atkarībā no konkrētā kolektīva iespējām tās var noorganizēt gan darbadienās, gan brīvdienās. Kolektīvu var pieteikt pa tālr. 28611079 vai, rakstot uz e-pastu [email protected].


Kaņiera ezers atrodas ĶNP dabas lieguma un rezervāta zonās. Ar bagātīgajiem niedru labirintiem un seklo ūdeni tas ir putniem nozīmīga vieta gan ligzdošanas, gan caurceļošanas laikā, lai atpūstos. Šeit novērotas teju 200 no 365 Latvijā sastopamajām putnu sugām. Ezerā ir 14 salas, no kurām 9 ir dabiskas, bet pārējās – mākslīgi veidotas ligzdojošo ūdensputnu piesaistīšanai.


 “Lai salās saglabātu putnu ligzdošanai labvēlīgus apstākļus, tās regulāri jāattīra no liekā koku, krūmu, niedru apauguma, jo ūdensputniem piemērota ir tikai zema augu “sega”. Viegli piekļūt teritorijai var tikai ziemā sasaluma apstākļos, darbs ir specifisks – paveicams tikai ar rokām, turklāt darāmā apjoms – liels, tādēļ priecāsimies par jebkuru kolektīvu, kas izvēlēsies palīdzēt,” saka Pārvaldes Pierīgas reģionālās administrācijas Administratīvās daļas vadītājs Artūrs Jansons.


Pieteikties aicināti gan darba kolektīvi, gan dažādas interešu apvienības – kori, deju, amatierteātra kolektīvi, sporta komandas –, radu saimes, draugu kopa vai jebkuri citi interesenti, kas vēlas saliedēties, darot labu dabai.


A. Jansons uzsver, ka ziemīgie laikapstākļi ir parūpējušies par to, lai šogad pārvietošanās pa Kaņiera ezera ledu būtu droša, sasniedzot vietas, kurām citos apstākļos bez laivas nebūtu iespējams piekļūt: “Apmeklēt Kaņiera ezera salas, turklāt palīdzēt tās piemērot ūdensputnu ligzdošanai ir reti ekskluzīva iespēja.”


Darba laikā būs iespēja sasildīties pie ugunskura, savukārt pēc strādāšanas – ar siltu zupu, tādēļ par salšanu nav jāraizējas. Taču tā kā darbošanās notiks mitrājā, nepieciešams vilkt laika un darba apstākļiem atbilstošu apģērbu, kājās – mitrumizturīgus apavus, vislabāk – siltus gumijas zābakus.

 

Kaņiera ezers ir viena no sešām Latvijas īpaši aizsargājamajām dabas teritorijām, kas novērtēta kā starptautiski nozīmīga mitrāju teritorijas jeb Ramsāres vieta. Ramsāres konvencija paredz starptautiski nozīmīgu mitrzemju, īpaši kā ūdensputnu dzīves vides saglabāšanu.

 

Talkas tiek organizētas iniciatīvā “Daru labu dabai”, ko īsteno Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Pasaules Dabas fondu. Iniciatīva aicina iesaistīties dabas saglabāšanas darbos  īpaši aizsargājamajās dabas teritorijās visā Latvijā. Vairāk: www.darudabai.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14411592sec.