TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Šonedēļ noslēdzas konkurss par Likteņdārza sabiedriskās ēkas nosaukumu!

Līdz 24. februārim norisinās konkurss par interesantāko, labskanīgāko un atbilstošāko nosaukumu Likteņdārza Sabiedriskajai ēkai. Konkursa priekšlikumu iespējams iesūtīt gan elektroniski, gan pa pastu, bet konkursa uzvarētājs saņems vērtīgu balvu.


Kopš 2016. gada rudens, Likteņdārzā top viens no centrālajiem objektiem – sabiedriskā ēka. Ņemot vērā objekta nozīmību Kokneses fonds ir izsludinājis konkursu ar mērķi  noteikt interesantāko, labskanīgāko un atbilstošāko nosaukumu Likteņdārza Sabiedriskajai ēkai. Līdz 24. februārim ikviens var piedalīties konkursā sagatavojot un nosūtot savu nosaukuma priekšlikumu un pamatojumu elektroniski uz adresi [email protected] vai pa pastu uz Kokneses fonda biroju Lāčplēša iela 75B, Rīga, LV-1011 (pasta zīmogs 24.02.2019.). Konkursa uzvarētājs iegūst iespēju divām personām doties apmaksātā izziņas braucienā uz Briseli un Eiropas institūcijām 2019.gada aprīlī. Konkursa uzvarētājs tiks paziņots 2019.gada 4.martā. Plašāka informācija – konkursa nolikumā un Likteņdārza interneta mājas lapā www.liktendarzs.lv.


Vecās Rīgas–Maskavas šosejas malā ar skatu uz Kokneses evaņģēliski luterisko baznīcu top Likteņdārza daudzfunkcionālā Sabiedriskā ēka. Tās projektu izstrādāja SIA „Arhis Arhitekti” arhitekta Andra Kronberga vadībā un telpiski tā veidota kā „kalns” jeb tilta aizsākums, simboliski atainojot Likteņdārza ideju – no pagātnes uz nākotni.


Sabiedriskā ēkas platība ir 701 m2 un tā iecerēta kā Likteņdārza sabiedriskais centrs. Ēkā atradīsies divas multifunkcionālas zāles, kas paredzētas dažādiem pasākumiem, konferencēm, koncertiem vai svinībām, kā arī kafejnīca, suvenīru veikals un lūgšanu kapela. Ēkas foajē būs neliela izstāžu zāle, kurā tiks izvietoti Likteņdārzam dāvinātie mākslas darbi. Savukārt uz vienas no ēkas sienām plānots attēlot visu to cilvēku vārdus un organizāciju nosaukumus, kuri palīdzējuši Likteņdārza tapšanā. Ēkas jums iecerēts kā  staigājama platforma – skatu laukums, no kurienes pavērsies brīnišķīgs skats uz Likteņdārza ainavu.


Ēkas inženiertehniskajos risinājumos paredzēts izmantot ekonomiskus, ekoloģiski draudzīgus un enerģiju taupošus risinājumus - dabīgo vēdināšanu, zemes siltuma un biomasas apkuri, saules enerģiju ūdens sildīšanai, lietus ūdens savākšanu u.c. Savukārt ēkas apdarē plānots izmantot vietējo materiālu – dolomītu.


Sabiedriskās ēkas būvniecība tika uzsākta 2016. gadā, pateicoties Vācijā dzīvojošā latvieša Gaida Graudiņa mērķa ziedojumam 60 000 EUR apmērā un Latvijas Republikas Saeimas finansējumam. Tā paša gada nogalē ēkas pamatos tika ievietota simboliska laika kapsula ar vēstījumu par Likteņdārzu nākamajām paaudzēm.


Likteņdārzs ir unikāla, par Latvijas tautas ziedojumiem veidota piemiņas vieta un simbols Latvijas tautas izaugsmei. Līdzīgi kā Brīvības piemineklis, Likteņdārzs jau desmit gadus top Latvijas sirdī – Koknesē, uz salas Daugavā ar tūkstošiem Latvijā un ārvalstīs dzīvojošo tautiešu un uzņēmumu atbalstu. Te apvienojas izcila vides arhitektūra ar Kokneses pussalas dabas un Daugavas plūduma krāšņumu, veidojot draugu aleju, ozolu sardzes ieskauto amfiteātri, daudzfunkcionālo sabiedrisko ēku, digitālo ekspozīciju Liktens gāte, Lielo kalnu un skatu terasi. Likteņdārzā tiek fiksēta tautas dzīvā atmiņa – katrs iestādītais koks, atvestais akmens ir ar konkrēta cilvēka, cilvēku grupas stāstu par Latvijas cilvēkiem un vēsturi. Ik gadu Likteņdārzu apmeklē 70 000 – 100 000 apmeklētāju, no kuriem aptuveni 30% viesu ir bērni un jaunieši, rosinot un nostiprinot latviskās kopības un nacionālās piederības sajūtu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.73866701sec.