TŪRISMA BIZNESS | Bizness

39. Starptautiskajās Hanzas dienās Pleskavā liela interese par tūrisma piedāvājumu Vidzemē

Pleskavā - vienā no senākajām Krievijas un Hanzas savienības pilsētām - no 27. līdz 30. jūnijam ar lielu vērienu norisinājās 39. Starptautiskās Hanzas dienas. Hanzas pilsētu izstādē - gadatirgū ar savu stendu piedalījās arī Vidzemes plānošanas reģions un pašvaldību partneri. Viņi iepazīstināja pilsētniekus un svētku ciemiņus ar tūrisma ceļu "Via Hanseatica", kas aicina doties uz apskates vietām pie senajiem tirdzniecības ceļiem Latvijā, Igaunijā un Krievijā.


““Via Hanseatica” ir veiksmīgs un nozīmīgs ilgtermiņa pārrobežu projekts, kurā trīs valstu – Latvijas, Igaunijas un Krievijas partneri ir īstenojuši kopīgas aktivitātes. Sekojot pasaules tūrisma tendencēm, tai skaitā gastronomiskā tūrisma pieaugošajai popularitātei, esam varējuši veidot jaunus piedāvājumus un attīstīt tūrismu arī Vidzemē. Ir svarīgi pārstāvēt mūsu reģionu un tūrisma ceļu “Via Hanseatica” Starptautiskajās Hanzas dienās Pleskavā, jo pārrobežu tūrisma maršruts “Via Hanseatica” šobrīd tiek paplašināts tieši Pleskavas virzienā. Turklāt ceļotāji no Krievijas, ar mašīnu dodoties ceļojumā uz Eiropu, brauc caur Vidzemi, tāpēc tā ir lieliska iespēja pastāstīt plašai auditorijai par tūristu piesaistes vietām mūsu reģionā,” uzsver Ilze Liepa, Vidzemes plānošanas reģiona tūrisma eksperte.


Tūrisma ceļa "Via Hanseatica" stends izraisīja lielu interesi. Stenda ciemiņiem bija lieliska iespēja no Vidzemes plānošanas reģiona un Amatas, Strenču, Kocēnu, Beverīnas novada pašvaldību pārstāvjiem uzzināt vairāk par dabas, kultūrvēstures un kulinārā tūrisma piedāvājumu Vidzemē. Īpaša uzmanība tika pievērsta tūrisma maršruta “Via Hanseatica” gardēžu ceļam "Taste Hanseatica", kas interesentus aicina atklāt kulināro mantojumu un baudīt tīru ēdienu 80 gardēžu pieturvietās Vidzemē un arī kaimiņos, Dienvidigaunijā. Lielu stenda apmeklētāju piekrišanu guva degustācijai sarūpētie Vidzemes gardumi: rupjmaize un sukādes. Stendā darbojās arī ražotnes “R Chocolate” saimniece Raisa Jablonska. Viņa piedāvāja iegādāties pašas gatavotos šokolādes gardumus, kuri atstāja vienaldzīgu tikai reto. Viduslaiku noskaņu stendā radīja Beverīnas novada “Siltumnīcas” mākslinieces Līgas Merginas melnās keramikas trauki. Tos novērtēja daudzi.


Izstādē - gadatirgū daudzo pilsētu iekārtoto stendu vidū pleskavieši un viesi varēja ieraudzīt arī projekta “Via Hanseatica Plus” (pārrobežu sadarbības projekta "Via Hanseatica" turpinājums) stendu, iepazīties ar jauno ieceri, kā arī piedalīties orientēšanās un atjautības spēlē, uzzinot vairāk par interesantām apskates vietām Pleskavā. Projekts “Via Hanseatica Plus” no šā gada aprīļa tiek īstenots Igaunijas un Krievijas pārrobežu sadarbības programmas finansējuma ietvaros, un turpmāko divu gadu laikā tiks realizētas jaunas, ilgtspējīgas aktivitātes un paplašināts esošais maršruts: Rīga – St. Pēterburga virzienā uz Rakveri un Vīlandi Igaunijā, uz Viborgu un Pleskavu Krievijā. Arī šai maršrutā tiks iekļautas senās Hanzas savienības pilsētas, kā arī daudzi interesanti, vēsturiski reģioni. Vidzemes plānošanas reģions projektā “Via Hanseatica Plus” piedalās projekta pasākumu īstenošanā kā viens no asociētajiem partneriem.


Pasākuma - 39. Starptautiskās Hanzas dienas - laikā Pleskavā tika piedāvāta bagātīga programma - koncerti pilsētā un upju krastos, filmu un multimediju programmas, izstādes, tirdziņi, svētku uguņošana un citas aktivitātes. Tās pulcēja daudzus tūkstošus Pleskavas iedzīvotāju un viesu. Nākamās Starptautiskās Hanzas dienas notiks 2020. gadā no 4. līdz 7. jūnijam Brilonā, Vācijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.16984415sec.