TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Izvērtēti Rīgas apkaimju attīstības projektu īstenošanas konkursā iesniegtie projektu pieteikumi

Rīgas apkaimju attīstības projektu īstenošanas konkursa komisija izvērtējusi konkursam iesniegtos pieteikumus un drīzumā tos iesniegs iedzīvotājiem balsošanai. Pavisam kopā konkursam tika iesniegti 34 pieteikumi, no kuriem patlaban 13 ir akceptēti virzīšanai uz balsošanu, 18 noraidīti, bet trīs pieteikumi atlikti, lai tos precizētu un izskatītu vēlreiz nākamajā komisijas sēdē.

 

Plānots, ka balsošanas vietne ar pilnu projektu aprakstu iedzīvotājiem būs pieejama jau tuvākajā laikā speciāli izveidotā mājaslapā www.balso.riga.lv.

 

Konkurss izsludināts, lai veicinātu apkaimju attīstību Rīgā, to teritorijas kā pilsētas daļas identitāti, atpazīstamību un sekmētu to revitalizāciju, kā arī pastāvīgi un mērķtiecīgi veicinātu apkaimju iedzīvotāju iesaisti un līdzdalību apkaimju attīstībā.  Ar izsludinātā konkursa starpniecību Rīgas pašvaldība piešķirs finansējumu projektiem, kuru realizēšanas vieta ir sabiedrībai pieejama publiskā lietošanā esoša pašvaldībai piederoša vai piekrītoša publiska ārtelpa un projekts saistīts ar apkaimes infrastruktūras uzlabošanu, kam konstatējama paliekoša un sabiedriski nozīmīga vērtība.

 

Izsludinātā konkursa nolikums paredz, ka viena apkaimju attīstības projekta realizācijai var piešķirt finansējumu līdz simts tūkstošiem eiro. Kopumā pašvaldība šiem mērķiem 2019. gada budžetā ir paredzējusi finansējumu pusmiljona eiro apmērā. Konkursam projektus varēja pieteikt gan nevalstiskās organizācijas, gan biedrības, gan arī nodibinājumi, kas pārstāv Rīgas apkaimju intereses.

 

Konkursam iesniegtos projektu pieteikumus vērtēja komisija, kuru vada Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas izpilddirektora vietnieks Edijs Pelšs. Komisijas sastāvā ir iekļauta biedrības „Rīgas Apkaimju alianse” valdes priekšsēdētāja Alija Turlaja un valdes locekļi Māris Jansons, Kaspars Spunde, Igors Roms, kā arī atbildīgie darbinieki no Rīgas domes Finanšu departamenta, Pilsētas attīstības departamenta, Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta, Rīgas domes Satiksmes departamenta, Rīgas domes Īpašuma departamenta, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta un Austrumu, Pārdaugavas un Ziemeļu izpilddirekcijām.


 

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.83798718sec.