TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Arī šogad Rīgas svētkos darbosies dažādi tirdziņi

Svētkos jau izsenis nozīmīga vieta bijusi tirgum, tāpēc arī Rīgas 818. jubilejā svētku apmeklētāji varēs iepirkties un apmeklēt dažādus svētku tirdziņus un piedalīties Mežaparka Lielajā piknikā, Rīgas svētku restorānā un brīvdabas „brančā” lībiskās noskaņās. Ikviens gaidīts amatnieku, mājražotāju un meistaru tirdziņos 11. novembra krastmalā, Mežaparkā, Esplanādē un Neatkarības laukumā, kā arī aicināts apmeklēt Maizes ielu un Grāmatu ielu.


Jau tradicionāli viena no Rīgas svētku lielākajām norises vietām ir 11. novembra krastmala, tāpēc tur svētku dienās līdztekus plašajai kultūras programmai darbosies viens no lielākajiem amatnieku darinājumu tirdziņiem. Līdztekus tam apmeklētājiem būs pieejamas sabiedriskās ēdināšanas izbraukuma kafejnīcas.


Plašs amatnieku, mājražotāju un meistaru piedāvājums būs Esplanādē pasākumā „Gabaliņš Latvijas”, kas pulcēs amatniekus un Latvijas preču ražotājus. Līdz ar tirdziņa apmeklējumu ikviens interesents varēs iepazīties ar Latvijas pilsētu un novadu tūrisma piedāvājumiem un vērot novadu kultūras programmu „Latvijas leģendas”. Pasākuma laikā notiks arī „Latvijas treileru salidojums” – tirdzniecība no treileriem, kur piedāvās nobaudīt sviestmaizes, hotdogus, burgerus, picas, kafiju, saldējuma kokteiļus un vēl ļoti daudz dažādus ēdienus. 17. augustā šajā vietā iedzīvotāji un pilsētas viesi varēs apmeklēt Maizes ielu. Savukārt 18. augustā pasākumā „Latvijas meistari bērniem” ikvienam būs iespēja iegādāties Latvijā tapušas preces bērniem un meistaru darinājumus – attīstošās rotaļlietas, galda spēles, rotaļlietas aktīvai atpūtai, dizaina priekšmetus un bērnu apģērbus. Šajā dienā  Esplanādē notiks arī Lielo leļļu un talismanu svētki.


Rīgas svētku laikā jau vairākus gadus notiek Latgales dienas, kur līdz ar novada tūrisma iespēju apzināšanu un kultūras programmas vērošanu varēs iegādāties garšīgus labumus no Latgales ciemiem, kā arī keramiku, pinumus, izšuvumus un daudzas citas novadam raksturīgas lietas. Neatkarības laukumā būs iespēja vērot arī podnieku darbošanos ar mālu, audēju aušanu stellēs un kalēja kalšanu kalvē.


Šogad Rīgas svētkos notiks līdz šim nebijis pasākums – Mežaparka Lielais pikniks. Tajā būs iespēja nobaudīt pasaules valstu virtuves ēdienus un atspirdzinošus dzērienus, iegādāties Latvijas amatnieku un vietējo mājražotāju izgatavotās preces. Pozitīvās enerģijas lādiņu ar skatītājiem dalīs grupa „Dagamba”, komponists un instrumentālists Raimonds Tiguls, koklētāja Laima Jansone un „Ceremoniju orķestris”. Par bērniem jautrām rotaļām un atraktīvām spēlēm gādās iemīļotie pasaku tēli.


Rīgas svētki šogad atšķirīgi ar to, ka Dzegužkalnā notiks Lībiešu diena un IV Lībiešu Dziesmu svētki „Līvõd lōlõd pivād”, kas iesāksies ar aktivitātēm bērniem un brīvdabas „branču” lībiskās noskaņās. Dienas gaitā ikviens varēs iemācīties vārdus lībiešu valodā un izdzīvot lībiešu leģendas dažādās aktivitātēs.


Svētku laikā baudīt tirgošanās noskaņu un maltīti svaigā gaisā varēs jau cilvēku iecienītajā Rīgas svētku restorānā. Tur labākie Rīgas šefpavāri iepazīstinās restorāna viesus ar sezonālajiem ēdieniem, kas pagatavoti no vietējiem produktiem. Ievērojot šā gada svētku tēmu – leģendas, šefpavāri radīs leģendārus ēdienus par leģendāriem notikumiem un laikiem. Visas dienas garumā restorāna norisi pavadīs muzikāla programma.


Savukārt interesenti, kas tirgus noskaņās vēlēsies iegādāties grāmatas gaidīti Grāmatu ielā Vērmanes dārzā.


Šogad Rīgas svētki veltīti Rīgas leģendām, jo leģendas un vēstures elpa ir tā, kas strāvo Vecrīgas ieliņās, tās senajās celtnēs, brīnumaini atdzīvojoties ikreiz, kad Rīga svin svētkus. Ikviens aicināts piedalīties Rīgas svētku svinībās, kur varēs izzināt pilsētas leģendas, teikas un nostātus, iepazīt galvaspilsētas bagāto vēsturi, baudīt daudzveidīgo kultūras un sporta aktivitāšu programmu.


Svētku programma pieejama mājas lapā: www.rigassvetki.lv


Rīgas svētku dienās, 17. un 18. augustā, sabiedriskais transports būs bez maksas.


Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu „Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs”. Tos organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44544101sec.