TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ziemeļkurzemē talkā pie Lonastes upes atjaunotas astoņas dižkoku teritorijas

Lai gan pēdējā augusta diena tā vien aicināja baudīt sauli un atpūtu pie jūras, Dabas aizsardzības pārvaldes Kurzemes reģionālās administrācijas pārstāvji, vietējie iedzīvotāji un uzņēmēji 31. augustā pulcējās Lonastē, Ances pagastā, lai piedalītos dižo koku atbrīvošanā.


Talkas laikā no apkārt ieaugušiem sīkajiem kokiem un krūmiem tika atbrīvoti astoņi dižozoli Lonastes upes krastos. Četru ozolu apkārtnē, kas jau iepriekšējā gadā tika atbrīvota no apauguma, talcinieki nopļāva ataugušās krūmu atvases. Savukārt upes piekrastes līkumos no jauna tika atklāti un uzmērīti vēl četri diži ozoli. Tieši pēc koku un krūmu nociršanas ozolu vainagu apkārtnē, skatam pavērās dižkoku varenie stumbri.


Ozoli, kuru apkārtmērs pārsniedz 4 metru atzīmi, Latvijā iegūst dižkoku statusu un tiek iekļauti nacionālajā dabas datu pārvaldības sistēmā “Ozols”. Lonastes ozoli dižojās ar apkārtmēru no 5,06 m līdz 5,65 m.


Dabas aizsardzības pārvalde jau vairākus gadus organizē reto biotopu saglabāšanas darbus īpaši aizsargājamās dabas teritorijās. Ziemeļkurzemē ir atrodamas daudzas dabas teritorijas, kur gadu gaitā zūd kādreiz uzturētās parkveida pļavas. Tās veidojušās ilgstošā cilvēka darbības un dabas mijiedarbībā - radot sugām izcili piemērotas ainavas – pļavas, kas mijas ar atsevišķiem lieliem kokiem vai nelielām koku grupām. Patlaban tas ir apdraudēts un aizsargājams biotops Eiropas mērogā.


Vairāk par iespējām iesaistīties iniciatīvā “Daru labu dabai” var uzzināt mājaslapā www.darudabai.lv. ”. Iniciatīvā organizētie darbi ir piemēroti no trīs līdz pat 50 cilvēku lieliem kolektīviem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50941396sec.