TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Viļņa un Rīga dalās pieredzē satiksmes organizēšanas jautājumos

24.septembrī,  Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova  un RD Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs darba vizītē apmeklēja Viļņu.


Vizītes ietvaros Rīgas pārstāvji tikās ar Viļņas vicemēru Vitautu Mitalasu (Vytautas Mitalas), viesojās Viļņas sabiedriskā transporta uzņēmumā “Susisiekimo paslaugos”, kā arī tikās ar Viļņas pašvaldības administrācijas direktora vietnieci Danutu Narbutu un pārstāvjiem no Satiksmes kontroles nodaļas un Infrastruktūras nodaļas.


Viļņas uzņēmums “Susisiekimo paslaugos” iepazīstināja ar tiem saviem darbības principiem, ar kuriem viņi īpaši lepojas. Viens no tiem ir inženieru piesaistīšana darbam uzņēmumā. Izejot no savāktajiem datiem, viņi strādā pie tehniskiem risinājumiem kā organizēt satiksmi, piemēram, zaļo koridoru automātiska ieslēgšanās.


Par no Rīgas pārņemšanas vērtu pieredzi Viļņa atzina tā saukto „puteņa biļešu“ ieviešanu. Rīgā tās darbojas jau kopš 2013. gada, kad dome paredzēja iespēju, ka nepieciešamības gadījumā pašvaldība var noteikt izmaiņas sabiedriskā transporta izmantošanas kārtībā, tostarp noteiktajā dienā atcelt braukšanas maksu pasažieriem, kuri uzrāda transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību.  Viļņas dome jau tuvākajā laikā skatīs šo ideju savā Transporta lietu komitejā un plāno gatavot grozījumus saistošajos noteikumos.


Kopā ar Viļņas pašvaldības administrācijas pārstāvjiem A.Vladova apskatīja un novērtēja atjaunoto Gediminas avēniju, kurai pirms kāda laika asfalts tika aizstāts ar bruģi. Lietuvieši dalījās pieredzē, kādu bruģi turpmākajiem ielu segumiem nevajadzētu izvēlēties, jo dēļ sliktās kvalitātes, vairākiem posmiem Gediminas avēnijā bruģi nācās mainīt.


Īpašs uzsvars Viļņas satiksmes organizēšanas un pilsētplānošanas darbā ir veloceļi. Pašvaldība šobrīd strādā pie attīstības plāna, kurā veloceļi ir nozīmīga vieta. Piemēram, veicot dzīvojamo rajonu būvniecību, attīstītājiem obligāti teritorijā ir jāparedz arī veloceliņi. Tāpat tiek veikta plaša sabiedrības informēšana šajā jautājumā, piemēram, centra iestāžu vadītāji lūdz darbiniekiem aizpildīt anketas par to, kas viņus mudinātu vairāk izmantot velosipēdus un sabiedrisko transportu. “Atzīstu, veloceliņi Rīgā ir transporta un pilsētplānošanas aktualitāte, kurai mums ir nopietni jāpievēršas. Diemžēl, atšķirībā no Viļņas, kur lielākā daļa zemes pieder pašvaldībai, pie mums situāciju ar veloceliņu ierīkošanu bremzē sarežģītais privāto zemju atsavināšanas process,“ atzina vicemēre A. Vladova.


Tāpat puses pārrunāja dažādus abām pašvaldībām aktuālus jautājumus kā autotransporta ātruma samazināšana uz centrālajām ielām, kravas transporta novirzīšanu no centra, RailBaltic projektu, autotransporta ierobežošanu vecpilsētā, skūterus pārraugošo normatīvo aktu trūkumu u.c.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64998603sec.