TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«100 Latvijas stāsti 100 minūtēs» saņem prestižā «German Design Award 2020» konkursa balvu

Starptautiskajā dizaina konkursā “German Design Award 2020” uzvarējusi producentes Ineses Lukaševskas vadītā aģentūra Luka. Tās radītais Latvijas valsts simtgades programmas “Latvijas skolas soma” atklāšanas pasākums “100 Latvijas stāsti 100 minūtēs” tika atzīts par uzvarētāju kategorijā Izcils komunikācijas dizains – pasākums. Šī jau ir sestā godalga, ko pasaules prestižākajos konkursos šogad izcīnījusi Inese Lukaševska un tās komanda, tādējādi ierakstot jaunu lapaspusi Latvijas pasākumu industrijas vēsturē.

“German Design Award 2020” konkursam kategorijās Izcila arhitektūra (Excellent Architecture) Izcils produkta dizains (Excellent Product design) un Izcils Komunikācijas dizains (Excellent Communication design) kopumā tika pieteikti 5300 darbi no 70 valstīm. Visus darbus vērtēja starptautiska žūrija 37 cilvēku sastāvā, kuru vidū ietilpst dizaina industrijas eksperti no visas pasaules. Iesniegtie darbi tika vērtēti atbilstoši sekojošiem kritērijiem: Funkcionalitāte, praktiskā un zīmola vērtība, vispārējā koncepcija, dizaina vērtība, inovācijas, ilgtspēja, produkta estētika, grafika un semantika, drošība un pieejamība, simboliskais un emocionālais saturs, tehniskā kvalitāte u.c. Uzvara konkursā Inesei Lukaševskai nodrošināja iespēju piedalīties Frankfurtes mesē, kuras ietvaros arī notiks svinīgā balvas pasniegšanas ceremonija.

“Kad žūrija mani pirmo reizi uzrunāja, aicinot piedalīties konkursā, sākotnēji domāju atteikties. Konkursā ir tikai viena kategorija atvēlēta pasākuma industrijas pārstāvjiem, līdz ar ko, zinot darbus, kas parasti tiek pieteikti teicu, ka mūsu izredzes uzvarēt ir tuvu nullei. Tomēr tas, ka šobrīd stāvam blakām tādiem pasaules grandiem, kā piemēram UEFA Superkausa rīkotājiem, vēlreiz apliecina, ka spējam radīt augstvērtīgus pasaules līmeņa darbus. Tāpēc esmu ne tikai pagodināta saņemt German Design Award balvu, bet arī saviļņota par iespēju izstāstīt pasaulei vēl vienu Latvijas stāstu, kas varbūt kādam liks ne tikai kartē uzmeklēt mūsu valsti, bet arī to apmeklēt”, informē Luka aģentūras dibinātāja Inese Lukaševska.

Svinīgā apbalvošanas ceremonija notiks 2020.gada 7.februārī. Savukārt līdz janvārim ikviens var piedalīties skatītāju simpātiju balsojumā, izsakot savu atbalstu Latvijas Skolas soma pasākumam. Nobalsot par Latvijas Skolas soma atklāšanas pasākumu var German Design Award mājas lapā: (https://www.german-design-award.com/en/the-winners/gallery/detail/29570-latvian-school-bag-opening-event-100-latvian-stories-in-100-minutes.html)

Atgādinām, ka šī gada 26.martā aģentūras Luka komanda tās dibinātājas un producentes Ineses Lukaševskas personā rīkotais Latvijas valsts simtgades programmas “Latvijas skolas soma” atklāšanas pasākums “100 Latvijas stāsti 100 minūtēs” pasaulē prestižajā konkursā EventEx Award, ieguva piecas godalgas un tika atzīts par labāko koncertu pasaulē. Kategorijā “Labākais mākslas pasākums” ieguva 2.vietu, bet kategorijās “Labākais kultūras pasākums”, “Labākais dzīvais šovs” un “Labākais pasākums Eiropā” – 3.vietu. Savukārt šī gada maijā aģentūra Luka tika iekļauta prestižājā All-Stars Index 2019 topā, kurā tiek iekļauti galvenie pasākumu organizatori un aģentūras no visas pasaules, ieņemot augsto 19.vietu, kas līdz šim nebija izdevies nevienai aģentūrai no Baltijas valstīm.

Par German Design Award

German Design Award" ir viens no prestižākajiem starptautiskajiem dizaina konkursiem pasaulē. Tā mērķis: atklāt, prezentēt un godināt unikālas dizaina tendences. Balvu rīko Vācijas dizaina padome (German Design Council), kas ir viens no pasaules vadošajiem komunikācijas un zīmolvedības kompetences centriem dizaina jomā. Balva dizaina nozarē ir atpazīstama, prestiža un to piešķir projektiem, kas demonstrē unikālas dizaina tendences starptautiskā kontekstā. Darbiem, kas uzskatāmi atšķiras pēc to dizaina kvalitātes.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.07478786sec.