TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Projekta Cult-RInG partneri tiekas videokonferencē

Pēc gandrīz četru gadu aktīvas projekta ieviešanas, projekta Cult-RInG partneri no septiņām dažādām valstīm, tikās konferencē, šoreiz interneta vidē, lai pārrunātu paveikto projekta ietvaros, un uzsvērtu projekta ilgtermiņa nozīmību.


Projekta Cult-RInG galvenais mērķis ir uzsvērt Eiropas kultūras maršrutu vērtību, kā arī izcelt, kā šie maršruti veicina izaugsmi un nodarbinātību. Kultūras maršruti ir ļoti nozīmīgi Eiropas identitātes saglabāšanai un tiek izmantoti kā spēcīgi instrumenti, lai veicinātu un popularizētu ES kopīgo, gan daudzveidīgo kultūras identitāti, kā arī, lai radītu izpratni par Eiropas tik dažādo un krāšņo vēsturi.


Kultūras ceļu jēdziens sniedz savu artavu Eiropas tūrisma piedāvājuma daudzveidošanā. Tas atbilst arvien pieaugošajam tūristu pieprasījumam pēc jauniem galamērķiem un citu kultūru iepazīšanas, kā arī aicina doties uz mazpazīstamākām vietām kā arī ceļotāji parasti ir izglītoti un interesējas par vietējām kultūras vērtībām.


Projekta ietvaros, Vidzemes Tūrisma asociācija kopā ar Vidzemes augstskolu un Eiropas Velo Federāciju aktīvi strādāja pie „Dzelzs priekškara” (Eiro Velo 13) pieteikumu, lai aptuveni 10 000 km garais Eiro Velo 13 jeb „Dzelzs Priekškara” velomaršruts, kopš 2019. gada kļūtu par oficiālo Eiropas Padomes Kultūras maršrutu (EP Kultūras maršruti).


"Eiro Velo 13" sniedz iespēju cilvēkiem iepazīt valstis, kas vairākas desmitgades bija nošķirtas no demokrātiskās pasaules un ļauj iepazīt unikālas vēstures liecības un iepazīt mazāk zināmus tūrisma apskates objektus, rada iespēju vairāk uzzināt par šīm savulaik pārējai pasaulei slēgtajām valstīm, par šo valstu kultūru, tradīcijām un kā arī militāro mantojumu.

2019. gadā Dzelzs priekškara maršruts tika starptautiski atzīts un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departaments ir saņēmis augstāko Eiropas kultūras tūrisma sadarbības tīkla (ECTN – European Cultural Tourism Network) apbalvojumu konkursā “Ilgtspējīgs kultūras tūrisma galamērķis” kategorijā “Starptautiskie tematiskie tūrisma produkti un kultūras maršruti”.


Projekta aktivitāšu rezultātā EP Kultūras maršruti Latvijā ir kļuvuši atpazīstamāki un tiek izcelta to nozīmība. Kopš 2019. gada Latvija (Kultūras Ministrija) pievienojusies Eiropas Padomes Paplašinātajam daļējam nolīgumam par Eiropas Kultūras ceļiem kā oficiālā dalībvalsts. 2020. gadā Latviju šķērso jau pieci EP Kultūras maršruti: Hanzas maršruts, Art Nouveau, Vikingu maršruts, Eiropas industriālā mantojuma ceļš un Dzelzs Priekškara maršruts.

 

Pārējie projekta partneri strādāja pie tādiem Kultūras maršrutiem, kā

▪ Svētā Jēkaba ceļš Ziemeļu Portugālē (St James Way), Inter-Community of Alto Minho,

▪ Svētā Olafa ceļš Rietumu Zviedrijā (St Olav Ways), Västra Götaland region,

▪ Via Francigena dienvidu maršruts, Lazio reģions, Itālija

▪ Iter Vitis ceļš Kiprā, Pafos Regional Board of Tourism,

▪ Feniķiešu maršruts Kiprā

 

Kā arī tiek gatavoti pieteikumi jauniem Kultūras ceļu pieteikumi:

▪ ‘In the footsteps of St Paul, the Apostle of the nations’ (Kipra, Grieķija, Itālija)

▪ Mythology Routes: Aphrodite and Argonautica


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37438393sec.