TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rīgas Tūrisma attīstības birojs Baltijā sāk kampaņu «Rīga bez tevis nav Rīga» (video)

Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB) uzsāk komunikācijas kampaņu "Rīga bez tevis nav Rīga", kuras mērķis ir atbildīgi un droši jau šovasar atgriezt galvaspilsētā rīdziniekus, pašmāju un ārvalstu tūristus.

Par godu kampaņas sākumam un atzīmējot pilsētas pamošanos, šodien, 8. jūnijā, Brīvības laukumā tika atklāti lielformāta burti "R…GA", aicinot ikvienu kļūt par galvaspilsētas daļu.

"Rīga ir ne vien Latvijas galvaspilsēta, bet arī tās sociālās dzīves sirds. Protams, atgriezties pie ierastās dzīves mēs nevaram, tomēr pakāpeniski un piesardzīgi pilsētai jāatgriežas tās līdzšinējā ritmā. Tāpēc es aicinu visus uzņēmējus, pārdomāti un ievērojot drošības pasākumus, vērt vaļā savas durvis viesiem. Savukārt, rīdziniekus aicinu iekustināt dzīvi pilsētā – atbildīgi un piesardzīgi. Šobrīd uzņēmējiem ir iespēja nemaksāt nodevu par ielu tirdzniecību un vienkāršotā veidā saskaņot vasaras kafejnīcu izvietošanu. Turklāt rītdien domes sēdē mēs plānojam pārcelt tūrisma nodevas ieviešanu par vienu gadu – uz 2022. gada 1.janvāri. Ceru, ka tas palīdzēs tūrisma nozarei pēc iespējas ātrāk atveseļoties no krīzes, bet pilsētas iedzīvotājiem un viesiem – izbaudīt Rīgu arī šajā, pārbaudījumiem pilnajā, laikā!" aicina Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics.

Tūristu piesaistes kampaņa tiks īstenota sociālajos medijos, interneta vietnēs un vidē visā Baltijā, mudinot cilvēkus apmeklēt jau iecienītas Rīgas vietas, kā arī atklāt jaunus galvaspilsētas maršrutus, pieredzes un garšas. Tās galvenie varoņi ir Live Rīga ilggadējie partneri – viesnīcas, restorāni, dzīvesstila uzņēmumi, kultūras iestādes un pasākumu rīkotāji, kas pilsētas viesiem ir sagatavojuši piedzīvojumu vasaras garumā.

"Daudzas lietas pirms COVID-19 mums likās pašsaprotamas, bet tagad – ekskluzīvas. Piemēram, iespēja klātienē apmeklēt koncertu, teātra izrādi, restorānu vai frizieri. Pirms krīzes mēs aicinājām ievērot digitālo detokss, bet tagad cilvēki ir noilgojušies pēc dzīvas komunikācijas. Galvaspilsēta ir dinamiska sociālā platforma, kuras dzīves kvalitāti veido rīdzinieki, bet labklājību vairo vietējie un ārvalstu tūristi. Tāpēc šīs kampaņas mērķis ir atgriezt galvaspilsētas garšu, jo Rīga bez tevis nav Rīga!" uzsver RTAB valdes locekle Eva Juhņēviča.

Pirms COVID-19 krīzes tūristi no Lietuvas un Igaunijas vasarā veidoja aptuveni 13% no kopējā tūristu skaita galvaspilsētā. 2019. gadā Rīgu laika posmā no jūnija līdz augustam apmeklēja gandrīz 30 tūkstoši viesu no Lietuvas un 33 tūkstoši no Igaunijas. RTAB plāno, ka ar komunikācijas kampaņu Baltijas tirgū, izdosies sasniegt 80% no pagājušā gada tūristu skaita no Lietuvas un Igaunijas, bet augustā jau sagaidīt arī tūristus no citām mērķa valstīm.

Kampaņa "Rīga bez tevis nav Rīga" ir daļa no tūrisma veicināšanas pasākumiem, kuros līdz gada beigām plānots investēt vismaz 780 tūkstošus eiro. Sadarbojoties ar RTAB partneriem, tai skaitā "Rīgas Rimi maratons", klasiskās mūzikas festivāls "Rīga-Jūrmala" un Starptautiskās Rīgas laikmetīgās mākslas biennāle ( RIBOCA2), tiks īstenotas oriģinālas pilsētvides aktivitātes. Jau jūnijā notiks arī pirmais pilsēta tūrisma hakatons, lai kopīgi radītu inovatīvus tūrisma produktus vietējiem un ārvalstu tūristiem vasaras sezonai. Plāns arī ietver jaunu sadarbības programmu ar tūroperatoriem un darījuma tūrisma mārketinga aktivitātes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53465104sec.