TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Lidostā «Rīga» izbūvēs jaunu ātrās nobraukšanas manevrēšanas ceļu

Izmantojot valsts sniegto atbalstu, kas lidostai "Rīga" dod iespēju īstenot svarīgākos infrastruktūras attīstības projektus, jūnijā lidlaukā uzsākti vērienīgi būvdarbi - skrejceļa seguma rekonstrukcija un otrā ātrās nobraukšanas manevrēšanas ceļa izbūve.

Lidlauka infrastruktūras asfalta seguma maiņa tiks veikta 5,7 kilometru kopgarumā – 5 kilometri skrejceļa sānu drošības joslām vairāk nekā 7 metru platumā un atsevišķam 660 metru posmam visā skrejceļa platumā. Būvdarbu ietvaros ietilpst arī drenāžas sistēmas un lietus ūdens kanalizācijas izbūve, kā arī skrejceļa uguņu sistēmas atjaunošana, horizontālā marķējuma uzklāšana un teritorijas apzaļumošana. Kopējās projekta izmaksas ir 4,5 miljoni eiro.

Savukārt Kohēzijas fonda finansētā projekta "Drošas un videi draudzīgas infrastruktūras attīstība starptautiskajā lidostā "Rīga"" ietvaros lidlaukā tiks izbūvēts otrais ātrās nobraukšanas manevrēšanas ceļš. Tādejādi tiks saīsināta gaisa kuģu pārvietošanās nobraukšanai no skrejceļa un manevrēšanas zonā, būtiski samazinot uz sauszemes veiktajos manevros patērētās degvielas daudzumu un laiku, kas savukārt mazinās CO2 emisiju apjomus lidostā «Rīga». Kopējā būvdarbu summa ir 2,5 miljoni eiro.

"Droša un attīstīta infrastruktūra ir viena no svarīgākajām lidostu konkurences priekšrocībām. Tāpēc esam gandarīti, ka valdība ir atbalstījusi lidostas ieceri valsts sniegto atbalstu izmantot svarīgāko investīciju projektu turpināšanai – skrejceļa rekonstrukcijai,  otrās ātrās nobrauktuves izbūvei, jaunā kravu perona un Kohēzijas fonda finansēto projektu pabeigšanai. Tas ir tālredzīgs ieguldījums nākotnei, kas ļaus lidostai "Rīga" nostiprināt savu pozīciju gan pasažieru, gan kravu pārvadājumos, sekmējot uzņēmuma veiksmīgu atgriešanos tirgū pēc krīzes beigām," norāda lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Darbus veiks konkursa rezultātā izvēlētā ceļu būves firma SIA "Binders",  un projektā paredzētajam būvniecības apjomam jābūt izpildītam trīs mēnešu laikā.

Darbi tiks veikti specifiskā darbu organizācijas režīmā, jo plašo būvdarbu galvenais nosacījums ir neradīt pārtraukumus vai citus apgrūtinājumus lidlauka darbībai. Tāpēc visi būvdarbu tehnoloģiskie procesi lidlauka teritorijā notiks tikai naktīs, lidojumu starplaikā. Šajā periodā tiks organizēta arī materiālu piegāde, būvtehnikas un mehānismu loģistika.

"Atšķirībā no būvdarbu norisēm uz ceļa, lidlaukā vairāki darbu tehnoloģiskie procesi tiks organizēti vienā piegājienā. Vienlaicīgi secīgi notiks asfalta esošā seguma frēzēšana un jaunā seguma ieklāšana.  Pēc šāda principa notiks arī jaunā manevrēšanas ceļa būvniecība: vienas nakts laikā viena pēc otras tiks veiktas vairākas darbības - esošās grunts norakšana, smilts drenējošās kārtas izbūve un šķembu pamatu kārtas izbūve," skaidro "Binders" valdes priekšsēdētājs Aigars Sēja.

Jau vēstīts, ka vienlaikus ar šiem projektiem lidostā "Rīga" turpinās arī jaunā kravu perona un helikopteru nosēšanās laukuma būvniecība, savukārt ar Kohēzijas fonda atbalstu turpinās manevrēšanas ceļu aprīkošana ar ass līnijas ugunīm, kas ir priekšnosacījums, lai lidostā ieviestu inovatīvo "seko zaļajam" (follow the greens) gaisa kuģu vadības sistēmu.

Tāpat lidlaukā ir uzsākta loģistikas kompānijas "DHL Latvija" sūtījumu apstrādes un loģistikas kompleksa izbūve, kas būs viens no modernākajiem Baltijas reģionā.

Lidosta "Rīga" ir strauji augošs Ziemeļeiropas gaisa satiksmes mezgls. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 70, bet vasaras sezonā - uz vairāk nekā 100 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2018.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 7 miljonus pasažieru - gandrīz pusi no kopējā Baltijas valstu avioceļotāju skaita.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.87643719sec.