TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Tez Tour» pērn sasniedzis labākos finanšu rezultātus vēsturē

Latvijas vadošais tūrisma operators «Tez Tour» pērn strādājis ar 39,757 miljonu eiro apgrozījumu un kāpinājis peļņas rādītājus līdz 1,269 miljoniem eiro, informē uzņēmums.

"Pateicoties mūsu darbiniekiem, sadarbības partneriem un, protams, mūsu uzticamajiem klientiem, kas novērtē mūsu pakalpojumu kvalitāti, mums pērn ir izdevies sasniegt labākos finanšu rezultātus Tez Tour Latvija vēsturē un nozarē kopumā," uzsver Tez Tour Latvija vadītājs un Latvijas Tūrisma Aģentu un Operatoru Asociācijas (ALTA) valdes loceklis Konstantīns Paļgovs, piebilstot, ka uzņēmums ir gandarīts ar sasniegto.

Turklāt Tez Tour Latvija pērn nodokļos valstij nomaksāja – 610 414 eiro.

Tomēr, lai cik pozitīvs bija 2019. gads, šis, 2020. gads, gads būs diametrāli pretējs – rezultāti nebūs salīdzināmi ar iepriekšējiem gadiem, tāpat kā iemaksāto nodokļu apmērs, kas tiek ieskaitīts valsts budžetā. Nevienam nav noslēpums, ka šīs izmaiņas galvenokārt skaidrojamas ar Covid-19 pandēmijas radītājiem ierobežojumiem, kā arī ar valsts institūciju pieņemto un realizēto politiku attiecībā uz tūrisma nozari.

Protams, Latvijas veiksmīgā cīņa pret Covid-19 izplatību ir apsveicama un atbalstāma, taču, valdība, cerams, saprot, ka tas, tostarp, ir noticis pateicoties, gandrīz iznīcinātai tūrisma jomai.

"Mēs atbalstām Ministru kabineta piektdien (04.09.) pieņemto lēmumu par atvērtām robežām ar Lietuvu un Igauniju. Tomēr šī ir tikai neliela daļa no pozitīvām vēstīm, uz kurām Latvijas tūrisma nozare ļoti cer vistuvākajā laikā. Pārāk mazais iekšzemes tūrisma īpatsvars starp Baltijas valstīm un obligāta 2 nedēļu ilga pašizolācijas ievērošana, atgriežoties no gandrīz visām Eiropas valstīm, kā arī kumulatīvā COVID-19 gadījumu skaita gradācijas trūkums attiecībā uz valstu reģioniem (salām), kur saslimstības līmenis krasi atšķiras no šo valstu kontinentālajā daļā esošā, – tas viss no 2020. gada marta praktiski ir samazinājis Latvijas tūrisma nozares kapacitāti par 95%. Tūrisma industrija Latvijā tie ir 4% IKP (līdz krīzei)," saka K. Paļgovs.                  

Ceļojumu programmas Tez Tour nav atcēlis – uzņēmums ir gatavs uzsākt lidojumus, tiklīdz tas būs iespējams. Jāņem vērā, ka avioreisu organizēšanai ir sava specifika un tā nekur pasaulē neparedz brīnumiespēju: "lidojumus izziņojam šodien – no rītdienas lidojam ar pilnām lidmašīnām". Taču pieprasījums ceļojumu jomā joprojām ir aktuāls, un tas, neapšaubāmi, tiks ņemts vērā, gatavojoties ziemas sezonai 2020./21.

Mēs plānojam atvērt jaunus maršrutus, kas iepriekš nav bijuši pieejami, lidojot no Rīgas ar tiešajiem čarterreisiem.

"Neskatoties uz, mūsuprāt, nekorektu un kļūdainu valdības komunikāciju ar tūrisma industriju un Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) "provinciālajiem lēmumiem", kas pilnībā gremdē tūrisma nozari un neaptver problēmas nopietnību, mēs saviem spēkiem esam gatavi atbalstīt industriju, visus mūsu tūristus un partnerus, kam būs nepieciešams mūsu atbalsts," atzīmē K. Paļgovs.

Starptautiskais tūrisma operators Tez Tour Latvijā strādā kopš 2002. gada. Tez Tour organizē ceļojumus uz dažādām pasaules valstīm. No Latvijas Tez Tour nodrošina lidojumus uz Itālijas, Austrijas, Spānijas, Andoras, Turcijas, Grieķijas, Ēģiptes, Kipras, Bulgārijas, AAE, Taizemes, Maldīvijas, Kubas, Dominikānas u.c. valstu kūrortiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46698904sec.