TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Austrija «aizveras» līdz novembra beigām, Slovākijā veic masu testēšanu

Vairākas valstis, tostarp Austrija un Portugāle, ar 2020. gada novembri sāk nopietnāku cīņu ar koronavīrusu, ieviešot veselu virkni ierobežojumus.

Austrijā ar 3. novembri ieviesta komandantstunda no pulksten 20 līdz 6 rītā. Kafejnīcas un restorāni drīkstēs nodrošināt ar ēdienu tikai līdzņemšanai. Tiks slēgtas sporta zāles, muzeji, bet veikali paliks pieejami iedzīvotājiem. Tikmēr bērni turpinās iet uz bērnudārziem un pamatskolām, bet vidusskolas un augstākās mācību iestādes pāriet uz attālinātu mācīšanos. Ierobežojumi būs spēkā līdz novembra beigām.

Portugālē jaunie ieviestie drošības pasākumi skar 70% no valsts – 121 komūnu, ieskaitot Lisabonu un Portu. Ļaudīm jāpaliek mājās – atļauta došanās vien uz darbu vai skolu. Veikalus jāslēdz līdz pulksten 22. Pagaidām stingrie ierobežojumi ieviesti uz divām nedēļām.

Slovākijā testē visus iedzīvotājus, kas vecāki par desmit gadiem. Tā 31. oktobrī vien testēti 2,58 miljoni, un pozitīvs rezultāts bija 1% no testētajiem. Polijā aizliegta publiskā pulcēšanās, lielākā daļa skolu ir slēgta, restorāni un kafejnīcas drīkst nodrošināt ēdienu tikai līdznešanai. Taču šādi stingrie mēri jau izsaukuši protesta vilni, un slimība turpina izplatīties.

Grieķija ieviesusi daļēju karantīnu – lielākajās pilsētās slēgti restorāni un brīvā laika pavadīšanas iestādes. Bet Beļģija “lokdaunu” ieviesa jau no 2. novembra. Nebūtiski veikali un pakalpojumu sniedzēji būs slēgti līdz decembra vidum.

Vācijā karantīna ir spēkā jau no 2. novembra - slēgti restorāni, bāri, teātri, kinoteātri , peldbaseini, sportazāles, atcelti visi koncerti. Skolas un bērnudārzi turpina darbu. Publiskās vietās vienkopus var būt tikai divu mājsaimniecību pārstāvji un ne vairāk kā 10 cilvēki. Profesionālais sports gan vēl atļauts, bet bez skatītājiem. Viesnīcās var palikt tikai biznesa braucienu ietvaros. Šādi mēri spēkā uz četrām nedēļām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.27070212sec.