TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu tapis projekts Alūksnes viduslaiku pils Dienvidu torņa ekspozīcijas izveidei

Ar Valsts kultūrkapitāla fonda līdzfinansējumu ir izstrādāts Alūksnes viduslaiku pils Dienvidu torņa dizaina ekspozīcijas projekts “MARIENBURGAS ASTOTAIS BRĀLIS”.


Šī projekta mērķis ir ar inovatīviem līdzekļiem izstāstīt Alūksnes viduslaiku pils vēstures stāstu, saglabājot ēkas kultūrvēsturiskās vērtības, kā arī izveidot funkcionālu, mūsdienu prasībām atbilstošu pakalpojumu, nodrošinot atjaunotā kultūras mantojuma ilgtermiņa darbību.


Kā zināms, šī gada sākumā Alūksnes ezera lielākajā salā – Pilssalā – noslēdzās Alūksnes viduslaiku pils Dienvidu torņa pārbūve Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā “Gaismas ceļš caur gadsimtiem”. Lai apmeklētājiem saistošā un interesantā veidā parādītu šo objektu, sagatavots mūsdienu digitalizācijas laikmetam atbilstoša piedāvājuma plāns ar inovatīvu pieeju - iedarbojoties uz vairākiem maņu orgāniem vienlaikus, tiks radīts spēcīgs piedzīvojums, kas ļaus vēl ilgi pēc objekta apmeklējuma gremdēties pieredzētajā un ilgoties pēc līdzīga baudījuma.


- Torņa ekspozīcijas pamata komponente ir stāsts, kura iedarbība sakņojas mūzikā, dziedājumā. Projekts paredz radīt stāstu par Marienburgas pils brāļiem - torņiem, kurā tie pārtop reālās, cauri gadsimtiem dzīvojušās un dzīvojošās būtnēs, par tēliem, kuros spējam tvert cilvēces universālās kaislības, izjūtas un vērtības, - stāsta Dienvidu torņa atjaunošanas un ekspozīcijas izveides projektu vadītāja, Alūksnes novada pašvaldības projektu vadītāja Sanita Adlere.


Īstenojot izstrādāto ekspozīciju, aptuveni 40 minūtes garā apmeklējuma laikā apmeklētājs caur skaņu un dziedājumu tiks virzīts no torņa pirmā līdz trešajam stāvam. Pirmais stāvs apmeklētājam stāstīs par tumšo pamatu, sākotni un ikdienu, otrajā valdīs dinamika, tas vēstīs par kaujām un izlietajām asinīm, savukārt trešais stāvs būs ekspozīcijas kulminācija, kur valdīs kaislības un apskaidrība. Atpakaļceļā lejup apmeklētāju pavadīs gaišums un cerība, no vēsturiskā sajūtu ceļojuma atgriežot mūsdienu pasaulē.


Kopējās ekspozīcijas tehniskā projekta izmaksas ir 11979,00 EUR ar PVN, tai skaitā 5324,00 EUR ir Valsts kultūrkapitāla fonda piešķirtais finansējums, pārējais ir Alūksnes novada pašvaldības budžeta finansējums.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43851686sec.