TŪRISMA BIZNESS | TN.LV

B.Rozentāle: Rīgas Centrāltirgum jābūt pieejamam visiem iedzīvotājiem

Rīgas Centrāltirgus (RCT) Gastronomijas paviljons pēc rekonstrukcijas nav ērts ne pircējiem, ne pārdevējiem, bet īpaši apgrūtināta iepirkšanās ir cilvēkiem riteņkrēslos. Šāda situācija ir nepieņemama un RCT ir steidzami jāievieš uzlabojumi, tā ceturtdien, 7. martā, Personu ar invaliditāti nevalstisko organizāciju konsultatīvās padomes sēdē uzsvēra Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Baiba Rozentāle.


Latvijas Miopātijas asociācijas “Sartorius” valdes priekšsēdētāja S.Survila sēdes dalībniekus informēja, ka Gastronomijas paviljonā izveidotas pārāk augstas letes -vajadzīgo 80 cm vietā to augstums sasniedz 130cm, tādēļ pārdevējiem jākāpj uz soliņiem, lai apkalpotu pircējus, savukārt mazāka auguma iedzīvotājiem vai cilvēkiem riteņkrēslos nav iespējams redzēt preces un veikt pirkumus.


“Mēs lūgsim rakstisku skaidrojumu RCT vadībai par iespējamiem risinājumiem pieejamības uzlabošanai,” norādīja B.Rozentāle.


Padome arī skatīja jautājumu par SIA “Rīgas mikroautobusu satiksmes” (RMS) piedāvāto pakalpojumu atbilstību personu ar invaliditāti vajadzībām, jo saņemtas sūdzības par to, ka transportlīdzekļu vadītāji reizēm vai nu nezina, kā uzņemt pasažieri riteņkrēslā, vai arī negrib to darīt. Tāpat ir problēmas saskatīt ielu un zināt, kāda pietura tuvojas.


Savukārt RMS pārstāvis skaidroja, ka plānoti ievērojami uzlabojumi – patlaban puse minibusu ir ar zemo grīdu, bet nākamgad ar zemo grīdu būšot visi transportlīdzekļi. Savukārt līdz šā gada beigām paredzēts ieviest monitorus, kas rāda pieturas, kā arī balss paziņojumus par pieturām.

“Transporta pieejamības jautājums ir ļoti svarīgs, tāpēc mēs šajā padomē turpināsim sekot līdzi, vai un kā šie uzlabojumi tiek ieviesti,” uzsvēra B.Rozentāle.


Padomi vada Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Baiba Rozentāle. Padomes sēdēs tiek izskatīti personām ar invaliditāti Rīgā aktuāli jautājumi – par sabiedrisko transportu, par vides pieejamību, par iespējamiem atvieglojumiem personām ar invaliditāti, kā arī citi jautājumi, kas saistīti ar personu ar invaliditāti dzīves kvalitātes uzlabošanu.


Padomes sastāvā darbojas Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja, Labklājības departamenta direktore un Sociālās pārvaldes priekšnieks, kā arī 33 padomē iesaistījušies NVO vadītāji vai deleģēti pārstāvji. Aktualizēto jautājumu izskatīšanā un risināšanā tiek iesaistītas atbildīgās Rīgas domes struktūrvienības. Vairāki padomē izskatītie jautājumi bijuši aktuāli ne tikai Rīgas pašvaldībā dzīvojošām personām ar invaliditāti, bet arī personām ar invaliditāti visā valstī. Šādu jautājumu izskatīšanai tiek pieaicināti pārstāvji no atbildīgajām valsts pārvaldes iestādēm.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36269307sec.