TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Aptauja: 92% vasaras sezonā grilē gaļu

Pašmāju lielākā gaļas pārstrādes uzņēmuma “Forevers” veiktajā aptaujā par gaļas grilēšanas paradumiem 92% aptaujāto atzinuši, ka grilē gaļu un gaļas produktus. Gandrīz 40% respondentu norādījuši, ka gaļu grilē vienu reizi nedēļā un biežāk. Interesanti, ka 63% gadījumu atbildību par gaļas izvēli un iegādi uzņemas sievietes, savukārt grilēšanas procesu vada vīrieši – tā atzīst 77% aptaujāto.
Gaļas grilēšana ir kļuvusi ne tikai par vēl vienu veidu, kā dažādot ēdiena pagatavošanu līdz ar siltāka laika iestāšanos, bet tas ir arī veids, kā atpūsties, pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem un būt kopā pie dabas.
Jāatzīst gan, ka šogad grila sezona iesākas pasīvi un novēloti, ņemot vērā salīdzinoši auksto un vēlo pavasari, kā arī jūnija laikapstākļi līdz šim mūs nav lutinājuši. Gaļas pārstrādes uzņēmuma “Forevers” eksperti gan norāda, ka gan tuvojošies Līgo svētki, gan vasarai raksturīgā grila sezonalitāte pārdošanas apjomus visdrīzāk izlīdzinās. Pozitīvu tendenci arī ieskicē aptaujas dalībnieku paradumi gaļu grilēt salīdzinoši bieži – gandrīz 40% norādījuši, ka to dara reizi nedēļā un biežāk, savukārt 38.2% divas reizes mēnesī. Tikmēr reizi mēnesi vai retāk gaļu grilē tikai 23.5% respondentu.

Grilē ne tikai tradicionālo šašliku

Saskaņā ar aptaujas datiem, 55% aptaujāto grilēt izvēlas cūkgaļu, 38.5% – putna gaļu, savukārt retāk – 4% gadījumu – priekšroka tiek dota jēra gaļai. Savukārt, analizējot gaļas produktu veidus, šašliku (cūkgaļas, vistas, liellopa, jēra gaļas) grilē 36% aptaujas dalībnieku, tikmēr 27% aptaujāto papildu tradicionālajam šašlikam izvēlas tādus grilēšanai domātos produktus kā cepamās desiņas. Aizvien biežāk iedzīvotāji izvēlas grilēt arī vistas un cūkgaļas spārniņus, stilbiņus, šķiņķīšus u.c.

Uzņēmuma “Forevers” valdes priekšsēdētājs Andrejs Ždans: “Gaļas produktu patēriņa tendences nepatraukti mainās, un arī grilēšanas paradumi no sezonas uz sezonu atšķiras. Šašlikam, protams, ir savas vēsturiskās tradīcijas, tomēr pircēju uztverē tas nebūt nav vienīgais grilēšanai paredzētais produkts, un iedzīvotājiem patīk eksperimentēt. Arī popularitāti iemantojušie dārza svētki ir kļuvuši par papildus motivāciju, lai atklātu jaunas garšas un dažādotu ēdienkarti. Tas, protams, mums kā ražotājam ir pozitīvs signāls, uz kuru esam reaģējuši ar savu grilam piedāvāto sortimentu.”

“Forevers” šogad ir izstrādājis vairākus produktus grila sezonai, piemēram, cūkgaļas kakla karbonādi marinādē, baltās desiņas ar sieru un mednieku desiņas EKSTRA. Uzņēmums mēnesī saražo vidēji 100 tonnas grilam domāto produkciju.

“Forevers” – atvērts ražotājs
Lai iepazītos ar to, kā top ne tikai grila, bet “Forevers” ražojumi kopumā, uzņēmums aicina apmeklēt virtuālo ekskursiju ražotnē: http://www.forevers.lv/ekskursija/ Veicot tūri pa ražotnes telpām ražotāja mājas lapā, var iepazīties ar “Forevers” produkcijas tehnoloģijām un iekārtām, kā arī ražošanas procesu.  
*“Forevers” internetā veiktajā aptaujā piedalījās vairāk nekā 200 respondentu no uzņēmuma datu bāzes.

Par “Forevers”
“Forevers” ir lielākais pašmāju gaļas pārstrādes uzņēmums Latvijā, kas tirgū strādā jau vairāk nekā 20 gadus. Uzņēmuma ražotnē, ievērojot Eiropas Savienības ražošanas standartus, katru dienu tiek saražotas un iepakotas vairāk nekā 30 tonnas gaļas produkcijas. “Forevers” tirdzniecības tīklā šobrīd ir 81 veikals visā Latvijā, kura darbības uzturēšanā būtisks ķēdes posms ir uzņēmuma izveidotā loģistikas sistēma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51655602sec.