TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

82% ēdienu piegādes veic uz mājām

Vadošā ēdienu piegādes un līdzņemšanas startup Baltijā Foodout.lv operatīvā informācija liecina, ka 82% pasūtījumu ēdienu piegādes tiek veiktas uz mājām, bet 16% uz darbavietām un ofisiem, savukārt 2% piegādes tiek veiktas uz dažādiem izklaides un svinību pasākumiem.

Vispopulārākais ēdiens, kas tiek pasūtīts Foodout.lv ir pica – to izvēlas 63% klientu, otrs populārākais ir dažādi burgeri komplektā ar uzkodām, ko pasūta vidēji 13% klientu, savukārt trešais populārākais ēdiens ir Āzijas (Indijas, Taizemes) virtuve, kas kļūst arvien populārāka Latvijas iedzīvotāju vidū un to izvēlas aptuveni 9%. Vienlaikus 8% klientu priekšroku dod salātiem un klasiskajam siltajam ēdienam, bet 7% izvēlas suši.

Lauris Kokins, “Foodout.lv” direktors: “Tas, ka vidusmēra latvietis ikdienā patērē aptuveni kilogramu kartupeļu, ir sens un maldinošs stereotips. Rīga palēnām kļūst par pasaules metropoli, iedzīvotāju intereses un ieradumi mainās, pilsētā ienāk citu valstu, tautības un kultūras pārstāvji, kas šeit mācās, strādā vai pārcēlušies uz dzīvi. Līdz ar to tiek ienestas jaunas vēsmas ēdināšanas nozarē, turklāt iedzīvotāji ir kļuvuši atvērtāki dažādām jaunām garšām un ēdienu eksperimentiem. Ar pārliecību var teikt, ka maltīšu piedāvājuma daudzveidība ir liela - klienti labprāt izmanto iespēju dažādus eksotiskus ēdienu nogaršot sev zināmā vidē – mājās vai ofisā. Tas savā ziņā ir arī veids, kā iedzīvotāji iepazīstas ar dažādu restorānu piedāvājumu, pirms apmeklē to klātienē.”

Rīga piedāvā plašu restorānu piedāvājumu no dažādu pasaules virtuvēm - amerikāņu, gruzīnu, itāļu, japāņu, ķīniešu, armēņu, latviešu, meksikāņu u.c.  Foodout.lv nodrošina ēdienu piegādi no vairāk nekā 95 dažādiem restorāniem, kafejnīcām un bistro, savukārt Foodout.lv atrodami vairāk nekā 10 000 ēdieni no dažādām pasaules virtuvēm.

Taču neskatoties uz piedāvājuma daudzveidību, vispopulārākais ēdiens, ko cilvēki visbiežāk izvēlas pasūtīt uz mājām, ir pica. To izvēlas 63% Foodout.lv klientu. Pēc Foodout.lv apkopotajiem datiem, visbiežāk picu pasūtījumus klienti veic darba dienu vakaros un brīvdienu pēcpusdienās. Otro vietu ieņem burgeri un dažādas uzkodas, ko ar piegādi uz mājām izvēlas pasūtīt vidēji 13% Foodout.lv klientu, sekojot pasaules tendencēm burgeri ir ieguvuši ļoti lielu popularitāti un tas ir iecienīts ēdiens visā pasaulē un visdažādākajos veidos un kombinācijās – gan kā fast food, gan izsmalcinātā gourment stilā.

Āzijas virtuve Latvijas iedzīvotāju vidū kļūst aizvien populārāka, to izvēlas 9% Foodout.lv klientu. Šāda tipa ēdiens piemērots tiem, kam patīk izmēģināt ko jaunu un biežāk patīk baudīt pikantus, vai pat asus ēdienus. Aptuveni 8% Foodout.lv klientu pieturas pie klasiskajām vērtībām un izvēlas ar piegādi pasūtīt salātus, siltos un klasiskos ēdienus. Šajā kategorijā ietilpst ēdieni, kuru sastāvs ir visnotaļ tradicionāls un ikdienas maltītēm līdzīgs. Tos visbiežāk izvēlas pasūtīt darba dienu vakaros, kad klienti vēlas atpūsties no dienas straujā ritma un izvairīties no laika pavadīšanas virtuvē pie plīts, tā vietā pavadot to kopā ar ģimeni.

Savukārt suši ar piegādi uz mājām izvēlas aptuveni 7% Foodout.lv klientu. Suši setus visbiežāk pasūta arī biroju darbinieki korporatīvajiem pasākumiem un kolēģu kopīgām maltītēm. Nedēļas nogalēs suši izvēlas draugu kompānijas, pasūtot tos kopīgiem pasākumiem.

Foodout.lv direktors Lauris Kokins atklāj, ka visdarbīgākais laiks uzņēmumam ir pēcpusdienas un nedēļas nogales – laiks, kad cilvēki ir mājās, draugu kompānijās vai kopīgos pasākumos. Aptuvenā proporcija pasūtījumiem, kas tiek veikti uz mājām un uz biroju, ir 82% un 16%. Pēc Foodout.lv novērojumiem, pēdējā pusgada laikā ir iezīmējies vēl viens – atsevišķi izdalāms pasūtījumu piegādes mērķis – pasākumi, kuru vajadzībām tiek īrētas telpas vai aktīvās atpūtas zonas. Šādi pasūtījumi šobrīd veido 2% no kopskaita.

Foodout.lv ir lielākais ēdienu piegādes uzņēmums Latvijā. Foodout Group ietvaros uzņēmums darbojas sešās valstīs (Ukrainā, Baltkrievijā, Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Irānā), kurās kopējais iedzīvotāju skaits ir vairāk nekā 140 miljoni.

Foodout.lv veic ēdienu piegādes no vairāk nekā 95 dažādiem restorāniem, konditorejas vietām, kafejnīcām un bistro, tostarp apkalpojot visiem zināmos un iemīļotos zīmolus, piemēram, Lido, Hesburger, CanCan pizza, Deli Snack Riga, Čili Pizza, Subway, Turkebab un citus. Ēdienu piegādes tiek nodrošinātas gan privātpersonām, gan uzņēmumiem, kā arī izklaides parkiem un citām vietām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.25588703sec.