TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Aptauja: 65 % Latvijas ceļotāju cenšas izvairīties no teroraktu vai dabas katastrofu reģioniem

65% aptaujāto, izvēloties sava ceļojuma galamērķi, cenšas izvairīties no tādiem reģioniem, kur notiek terorakti vai kuriem raksturīgas dabas katastrofas, liecina jaunākais “Latvia Tours Ceļojumu indekss”.

Vienlaikus piektdaļa (22%) aptaujāto norāda, ka viņu ceļojumu plānus šāda veida informācija neietekmē, uzskatot, ka šādas problēmas uz viņiem neattiecas. Tikmēr 13 %, atbildot uz šo jautājumu, izvēlējušies variantu “Grūti pateikt”.

Ja pavēro atbildes vīriešu un sieviešu vidū, secināms, ka sievietes teroraktu un dabas katastrofu iespējamība ceļojumu laikā satrauc vairāk. Proti, sieviešu vidū apstiprinoši uz šo jautājumu atbildēja 72 %, bet vīriešu – 58 % jeb par 14 % mazāk aptaujāto. Savukārt, ja apskata aptaujas rezultātus dažādās vecuma grupās, kļūst skaidrs, ka visvairāk par šādiem starpgadījumiem satraucas personas 15 – 34 gadu vecumā (73 %), bet vismazāk – 64 – 74 gadus veci iedzīvotāji (50 %).

“Ir cilvēcīgi saprotams iedzīvotāju satraukums jautājumos, kas saistāmi ar personīgās drošības apdraudējumu. Tāpēc tūroperatori, rūpējoties par klientu labsajūtu, piedāvā apdrošināšanas iespējas, kā arī populāros tūristu galamērķos vienmēr tiek nodrošināta pastiprināta teritorijas apsardze, un tie uzskatāmi par apmeklētājiem drošiem,” komentē ceļojumu aģentūras “Latvia Tours” direktore Ieva Keiša. Viņa arī norāda, ka, lai arī apstākļi dažādās pasaules malās mēdz būt neprognozējami, ne vienmēr iespējams “apturēt dzīves ritējumu” vai atteikties no sapņa par ceļošanu. “Tas, ko varam darīt, rūpīgi sekot līdzi pieejamai informācijai un veikt ieteicamos drošības pasākumus,” uzsver ceļojumu aģentūras direktore.

Ceļojot ieteicams ņemt vērā Ārlietu ministrijas ieteikumus - tūristi, kas dodas uz nemieru skartiem reģioniem, tiek aicināti izvairīties no pasākumiem, kas pulcē lielus cilvēku pūļus, īpaši, ja tas saistāms ar dažāda veida demonstrācijām.

Interesanti, ka visbiežāk bažas par nemierīgu reģionu apmeklēšanu pauduši aptaujātie, kuru ienākumi ir augsti (570 un vairāk eiro uz vienu ģimenes locekli mēnesī) vai vidēji augsti (350 – 499 eiro uz vienu ģimenes locekli mēnesī) – šajā vidējo ienākumu kategorijā apstiprinoši uz jautājumu atbildējuši vidēji 70 % iedzīvotāju. Tikmēr iedzīvotāju ar zemiem ienākumiem (199 un mazāk eiro uz vienu ģimenes locekli mēnesī) vidū apstiprinoši uz jautājumu atbildējusi vien puse. Tas varētu būt saistāms ar personu iespēju atļauties ceļot, kas pamudina uz nopietnāku jautājuma izsvēršanu.

Aptaujā piedalījās 1003 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visos Latvijas reģionos, tā tika veikta 2017. gada septembrī. "Latvia Tours Ceļojumu indekss” apkopo informāciju par Latvijas iedzīvotāju noskaņojumu, viedokli un attieksmi pret dažādiem ar ceļošanu saistītiem jautājumiem. Tas izveidots sadarbībā ar tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS. Šis ir trešais Ceļojumu indekss.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.60639811sec.