TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Lattelecom Rīgas maratonā jauni sportiskie un apmeklētības rekordi

Lattelecom Rīgas maratons, kas šogad ar vadmotīvu Izskrien svētkus! norisinājās Latvijas simtgades zīmē, dažādās distancēs kopā pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu – 37645 skrējējus no 78 valstīm. Rimi Bērnu diena, kas tradicionāli ievada Lattelecom Rīgas maratonu, sestdienā  pulcēja 12000 jaunākās paaudzes skrējējus kopā ar ģimenēm, savukārt, svētdien, 20. maijā, startam četrās Lattelecom Rīgas maratona distancēs – 6km, 10km, pusmaratonā un maratonā – piedalījās 25645 skrējēji.

Jaunu Lattelecom Rīgas maratona rekordu uzstādīja etiopietis Cedats Ajana (Tsedat Ayana), 42195 metru garo trasi Rīgas centrā veicot ar rezultātu 2:11:00, savukārt jaunu rekordu dāmām uzstādīja Džordžīna Rono (Georgina Rono), čempiones titulu izcīnot ar pasaules klases rezultātu -  2:28:22.  Labākais no Latvijas maratonistiem bija Valērijs Žolnerovičs, kurš Latvijas čempiona godu un 7. vietu kopvērtējumā ieguva ar rezultātu 2:17:06. Dāmu konkurencē Latvijas čempiones titulu ieguva Karīna Helmane-Soročenkova, kura finišu sasniedza ar rezultātu 2:55:14.

Rezultātus pusmaratona, 10km un 6km distancēs meklējiet sadaļā Rezultāti, kur dalībnieki var lejuplādēt diplomu ar savu rezultātu un citu statistiku par skrējienu. Lūdzam ņemt vērā, ka šie ir sākotnējie rezultāti, oficiālajos rezultātos vietu sadalījums var mainīties. Pārējie rezultāti: http://www.rigasmaratons.lv/Results.aspx

Simtgades maratons bija Lattelecom Rīgas maratona pieteikums uz pasaules Top 30 jeb IAAF (Starptautiskās vieglatlētikas federāciju savienības) augstāko kvalifikācijas zīmi, kuras kritērijus organizatori nedēļas nogalē centās izpildīt. Organizatori prognozē, ka Rīgas kā maratona tūrisma galamērķa ar būtisku ekonomisko ietekmi potenciālu pilnībā būs iespējams realizēt, iekļaujoties pasaules maratonu augstākajā līgā.

Kopā ar 33402 Latvijas skrējējiem, Lattelecom Rīgas maratonā startēja rekordliels skaits ārvalstnieku jeb 4243 ārvalstnieki no 78 valstīm. Augstais ārvalstnieku skaits liecina, ka Lattelecom Rīgas maratona eksporta potenciāls un ekonomiskā ietekme turpina pieaugt - 2017. gadā tā tika lēsta 4 566 000 eiro apmērā, Rīgai piesaistīto ārvalstu līdzekļu apjoms - 2 545 000 eiro apmērā, bet valstij papildus radītie PVN ienākumi tikai no ¬¬ārvalstu līdzekļiem - 390 000 eiro apmērā.

Baltijas lielākos skriešanas svētkus rīdzinieki un dalībnieki varēja izbaudīt, apmeklējot grandiozu Helio finiša šovu ar Latvijas vadošo mūziķu (MESA, Musiqq, Intara Busuļa un Abonementa orķestra) dalību 11. novembra krastmalā, Dziesmu svētku koru aleju Brīvības ielā un Simtgades goda sardzi pie Brīvības pieminekļa.


Maratona laikā dežurēja NMPD brigādes, darbojās pirmās palīdzības posteņi un mediķu telts. Uz slimnīcu papildus pārbaužu veikšanai un palīdzības sniegšanai, kas saistīta ar pārkaršanu un vieglām traumām, nogādāti 4 dalībnieki.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96514297sec.