TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Pētījums: Katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs vasaras brīvdienām tērēs vairāk nekā 800 eiro

Gandrīz trešdaļa jeb 27% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju vasaras brīvdienu aktivitātēm plānojuši tērēt vairāk nekā pagājušajā gadā, liecina Ferratum Group Vasaras Barometra rezultāti. Salīdzinot pētījuma rezultātus ar identisku periodu pērn, šogad pieaudzis to skaits, kuri vasaras brīvdienu aktivitātēm tērēs vairāk nekā 800 eiro – 23%.

"Pozitīvi vērtējams, ka, plānojot savas vasaras brīvdienas, Latvijas iedzīvotāji šogad iecerējuši tām tērēt vairāk nekā pērn – tātad kopumā iedzīvotāju rocība pieaug. Turklāt, aizvien vairāk domājot par savu labsajūtu, prioritāri ieplānotas tiek finanses atpūtas un sporta aktivitātēm. Bet par rocību runājot – vairāk nekā puse vasaras brīvdienu plāniem izmantos savus iekrājumus, kamēr 40% daļēji arī no finanšu iestāžu aizdevumiem, bet 7% – daļēji finansējumu segs ar kredītkarti," stāsta Artis Bērziņš, Ferratum koordinators Latvijā.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem vislielākie izdevumi iecerēti personiskās/ģimenes atpūtas un sporta aktivitātēm (40%). Turklāt, salīdzinot ar identisku periodu pērn, šogad to iedzīvotāju skaits, kuri šai pozīcijai atvēlēs vislielāko naudas summu, teju dubultojies.

Kā otra aktivitāte vasaras brīvdienās, kurai aptaujātie iedzīvotāji iecerējuši atvēlēt lielākās finanses, ir Latvijas apceļošana (35%). Bet, runājot tieši par ceļojumiem kopumā un finanšu apmēru, puse aptaujāto norāda, ka vasaras brīvdienās plānojuši tērēt 20% apmērā no sava budžeta.

Salīdzinot aptaujas rezultātus ar pērnā gada identisku periodu, pieaudzis arī to iedzīvotāju skaits, kuri gatavi par vienu nakti viesnīcā maksāt vairāk. Proti, par 7% samazinājies to respondentu skaits, kuri gatavi maksāt mazāk par 50 eiro, bet par 5% palielinājies to skaits, kuri būtu gatavi maksāt līdz 100 eiro.

Savukārt, aplūkojot Ferratum Group datus par visām 17 valstīm, kurās veikts Vasaras barometra pētījums, kopumā aptaujātie visvairāk naudas būtu gatavi tērēt iekšzemes ceļojumiem (15% no budžeta), personiskās/ģimenes atpūtas aktivitātēm (12% no budžeta) un vasaras aktivitātēm, piemēram, došanās uz pludmalēm, sarīkojumiem un maltīšu ieturēšana restorānos (12% no budžeta).

Interesanti, ka, respondenti no Apvienotās Karalistes bija vienīgie, kuri šī pētījuma ietvaros augstu vērtēja modi, atzīmējot, ka lielākā daļa naudas vasaras periodā tiks atvēlēta vasaras apģērbam. Savukārt Norvēģija un Dānija ir vienīgās valstis, kurās ceļošana uz ārzemēm minēta kā aktivitāte, kurai tiks atvēlēta vislielākā naudas summa.

Ar Ferratum Group Vasaras barometru iespējams iepazīties šeit: www.ferratumbarometer.com/lv.

Par Ferratum Vasaras barometru

Kopš 2014.gada Ferratum grupa ir lūgusi saviem klientiem dalīties ar viņu tērēšanas paradumiem. Aptauja tiek veikta divas reizes gadā – vienu reizi Eiropas vasaras brīvdienās un tieši pirms Ziemassvētkiem. Tās mērķis ir pārskatīt klientu tērēšanas uzvedību brīvdienās, kāda veida pirkumi tiek veikti un to, kā tēriņi atšķiras starp dažādām 17 valstīm. Ferratum Latvija ir daļa no astotās vasaras brīvdienu barometra aptaujas. Latvijas aptaujā piedalījās 4671 respondents no visas Latvijas vecumā no 18 līdz 61 gadam. Aptauja norisinājās no šā gada 26. aprīļa līdz 10.maijam.

Par Ferratum grupu

Ferratum Group ir starptautiska kompānija, kas izsniedz īstermiņa aizdevumus un patēriņa kredītus internetā, kā arī kredītus maziem un vidējiem uzņēmumiem. Pieteikties aizdevumam un noslēgt aizdevuma līgumu iespējams attālināti. Ferratum dibināta 2005.gadā, tās galvenais birojs atrodas Helsinkos, Somijā. Ferratum ir strauji paplašinājusies un šobrīd darbojas 25 valstīs visā Eiropā, Āfrikā, Dienvidamerikā, Ziemeļamerikā un Āzijas un Klusā okeāna reģionā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12168694sec.