TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Latvija ierindojas starp Eiropas līderiem aviopasažieru skaita pieaugumā

Latvija šā gada aprīlī ierindojusies trešajā pozīcijā starp Eiropas valstīm ar straujāk augošo pasažieru skaitu, liecina jaunākais Starptautiskās Lidostu padomes (Airport Council International, ACI) ziņojums par gaisa satiksmi Eiropā (ACI EUROPE Airport Traffic Report).

Latvija ar pasažieru skaita pieaugumu par 13,4% aprīlī ierindojusies trešajā vietā ACI TOP5, aiz sevis atstājot Igauniju (+11,5%) un Maltu (10,2%). Topa pirmo vietu ieņem Horvātija ar 25,6% pasažieru skaita pieaugumu, bet otro – Austrija (+22,8%). Vidēji Eiropas valstīs aviopasažieru skaits aprīlī, salīdzinājumā ar pagājušā gada ceturto mēnesi, audzis par +4,6%.

Latvijas iekļūšanu ACI TOP 5 nodrošināja pasažieru skaita pieaugums lidostā "Rīga", kas aprīlī veidoja 13,4%, salīdzinājumā ar 2018.gada aprīli. Gada ceturtajā mēnesī lidostā kopumā tika apkalpoti 646 073 pasažieri.

Savukārt šā gada piecos mēnešos, salīdzinājumā ar pērnā gada attiecīgo periodu, pasažieru skaits lidostā "Rīga" ir audzis par 9,2%, un kopumā Baltijas vadošās lidostas pakalpojumus šogad ir izmantojuši jau vairāk nekā 2,7 miljoni pasažieru. Gandrīz trešdaļa jeb 29% pasažieru šogad caur Rīgu ceļojuši transfērā un tranzītā, izmantojot lidostas "Rīga" piedāvātās iespējas ērti un ātri nokļūt citos galamērķos Eiropā, Krievijā un Āzijas valstīs.

Populārākie lidostas "Rīga" galamērķi šā gada pirmajos piecos mēnešos bija Londona, kurp devās par +0,1% vairāk pasažieru nekā pērn, Maskava (+15,2%) un Oslo (+20,5%).

ACI EUROPE Airport Traffic Report iekļauj datus par 236 lidostām, kas reprezentē vairāk nekā 88% no Eiropas kopējiem pasažieru gaisa pārvadājumiem. Pilna ACI informācija par Eiropas lidostu darbības rādītājiem 2018.gada aprīlī atrodama šeit.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir strauji augošs Ziemeļeiropas gaisa satiksmes mezgls. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 90, bet vasaras sezonā - uz vairāk nekā 100 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2018.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 7 miljonus pasažieru - gandrīz pusi no kopējā Baltijas valstu avioceļotāju skaita.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12573409sec.