TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Rīgas restorāni ir viens no galvenajiem tūristu galamērķiem

Rīgas vēsturiskā mantojuma apskate un izcili restorāni ir galvenie iemesli, kāpēc tūristi izvēlas apmeklēt Latvijas galvaspilsētu, tā liecina pēc "Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs" pasūtījuma Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes 2018. gadā veiktais ārvalstu tūristu patērētajuzvedības pētījums.

"Šis pētījums vēlreiz apliecina, ka restorāni dod būtisku pienesumu gan tūrisma nozarei, gan visai Latvijas ekonomikai, tāpēc atbalsts ēdināšanas nozarei ir valstiski nozīmīgs. Tieši restorāni un pasaules līmeņa kultūras dzīve pie mums atved inteliģentus un maksātspējīgus viesus. Arī mūsu biedrības apkopotā informācija, liecina, ka pie mums arvien vairāk brauc gardēži, kas novērtē mūsu restorānu kvalitāti un gaumi. Tas ir virziens, kurā mums jāattīstās, ja mēs vēlamies saglabāt pievilcīgu pilsētvidi un vairot kopējo labklājību," uzsver Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis.

Vairāk nekā puse pētījuma aptaujas respondentu norādījuši, ka savas aktivitātes Rīgā jau izplānojuši pirms ceļojuma. Apmēram 50% iepriekš bija plānojuši arī restorānu apmeklējumus, iepirkšanos un operas/koncerta apmeklējumu.

Kopējais visu respondentu sniegtais Rīgas apmeklējuma novērtējums ir ļoti augusts –  6.2 punkti 7 punktu skalā. Visaugstāk Rīgas apmeklējumu ir novērtējuši viesi no Ukrainas, Krievijas un Lietuvas. Apmierinātību ar pilsētas apskati visaugstāk ir novērtējuši Rīgas viesi no Ukrainas un Krievijas, operas/koncerta apmeklējumus – viesi no Lietuvas un Zviedrijas, bet restorānus un kafejnīcas – viesi no Ukrainas, Krievijas, Lietuvas un Vācijas, kā arī Skandināvijas valstīm.

Nedaudz vairāk nekā puse (50,7%) no respondentiem atzīst, ka Rīgas apmeklējums ir bijis labāks nekā gaidīts, 47,7% to atzinuši kā atbilstošu gaidītajam, bet tikai 1,6% (16 respondenti) ir vīlušies Rīgas apmeklējumā, atzīstot, ka tas ir bijis sliktāks nekā gaidīts.

"Ārvalstu tūristu patērētajuzvedības pētījums Rīgā" veikts 2018. gada aktīvajā tūrisma sezonā. Lai noskaidrotu ārvalstu tūristu Rīgas apmeklējuma motīvus, lēmumu pieņemšanu ietekmējošos faktorus un viesu apmierinātību ar Rīgas tūrisma piedāvājumu, tika veikta ārvalstu tūristu aptauja, pavisam aptaujājot 996 ārvalstu tūristus. 782 jeb 78,5% respondentu pārstāvēja Rīgas augsti prioritāros un prioritāros mērķa tirgus – Vāciju, Krieviju, Lietuvu, Igauniju, Somiju, Zviedriju, Norvēģiju, Franciju, Nīderlandi un Ukrainu, savukārt 214 tūristi pārstāvēja citas valstis.

Par LRB

Saskaņā ar 2018. gada VID datiem Latvijā darbojas aptuveni 2422 ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju, kas nodarbina aptuveni  28 tūkst. cilvēku un nodokļos katru gadu valstij samaksā vairāk nekā 125 miljonus eiro. Lai aizsargātu Latvijas restorānus un palielinātu to konkurētspēju, LRB sadarbojas ar VID, Finanšu un Ekonomikas ministrijām nozares sakārtošanai. LRB mērķu sasniegšanai ir izveidotas četras darba grupas, kuras strādā sekojošos virzienos: uzņēmējdarbības vides sakārtošana, cilvēkresursi, izejvielas un citi resursi, mārketings un tūristu piesaiste. LRB aicina pievienoties visus restorānu īpašniekus, kas vēlas līdzdarboties un dot savu ieguldījumu nozares attīstībā. Vairāk par biedrību www.lrb.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.04557681sec.