TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Kā uzturēt atvaļinājuma garu, izmantojot viedierīces

Daudziem siltā laika iestāšanās ir signāls, ka atvaļinājums ir tepat aiz stūra. Taču pastiprinātās piesardzības laiks un slēgtas robežas izmainījušas ne vien mūsu ikdienu, bet arī vasaras ceļojumu un atpūtas plānus. Kā skaidro Junga psihoanalītiķe Ramona Gredzena, ikdienā daudz laika pavadot mājās un arī darba pienākumus pildot attālināti, ir svarīgi rastu laiku interesantām nodarbēm un veselīgām aktivitātēm pie dabas un piepildīt vasaru ar pozitīvām emocijām, kā arī atmiņām. Eksperti iesaka, ka citās dzīves jomās, arī atpūtas un brīvdienu gara radīšanā var palīdzēt vienmēr pa rokai pieejamie gudrie palīgi – viedierīces.


Laikā, kad robežas starp valstīm ir pilnībā vai daļēji slēgtas, mūsu atmiņai un fantāzijai ierobežojumi nepastāv. Kā iesaka Ramona Gredzena, var ceļot tepat pa Latviju, lai rastu sen gaidīto vasaras brīvlaika sajūtu, atpūstos un atjaunotu spēkus: “Emocionālās veselības uzturēšanai visiem nav vienas universālas receptes, taču šajā laikā mūsu atmiņas ir ļoti vērtīgs resurss, ko iespējams izmantot, lai vairotu pozitīvas emocijas un uzlabotu savu pašsajūtu.”


Pozitīvo atmiņu lāde

Atgriezties atpakaļ saulainās un patīkamās atmiņās ir labs relaksācijas veids, ko bieži praktizē gan grupu, gan individuālajās nodarbībās. Atsaukt atmiņā kādreiz piedzīvotās priecīgās un laimīgās emocijas ir viens no veidiem, kā palīdzēt mazināt nogurumu un stresu. Labi, ka sirdij tuvākās atmiņas nu pieejamas viena pieskāriena attālumā – mūsu viedtālruņu fotoalbumos, palīdzot atminēties īpašus notikumus un ceļot atpakaļ laikā.


Esošajā situācijā fotoalbums tālrunī var kļūt par mūsu pozitīvo atmiņu krātuvi. Taču pats galvenais, ka ar ierīču palīdzību mēs varam ne vien krāt un atskatīties uz dažādām pozitīvām atmiņām, bet arī veidot jaunas. “Dažādas radošas aktivitātes – rakstīšana, zīmēšana, gleznošana un arī fotografēšana, ir veids, kā piefiksēt mūsu veiksmīgās pieredzes, plānus vai sapņus. Ja reālajā dzīvē aizceļot uz sen kāroto galamērķi nav iespējams, mēs varam sapņot un kalt nākotnes ceļojuma plānus, kas var palīdzēt uzlabot garastāvokli,” skaidro eksperte.


Mūsu viedtālruņa fotogalerija glabā gan amizantus, gan emocionālus un priekpilnus brīžus no mūsu dzīves, tādējādi attēlu apskatīšana var kļūt par labu veidu, kā uzlabot garastāvokli un atpūsties, un to varam viegli izmantot ik brīdi, kad nepieciešams gūt kripatiņu pozitīvisma.


“Bez šaubām skaistu atmiņu radīšanai nepieciešama arī jaudīga viedtālruņa kamera, kas nodrošinās iespēju atkal un atkal izjust tā brīža emocijas. Tā, piemēram, jaunais P40 Pro viedtālrunis var aizstāt profesionālu foto tehniku, pateicoties četrkāršajai Leica kameru sistēmai. Savus nākotnes ceļojumus un citus piedzīvojumus lietotāji varēs iemūžināt ar 50MP galveno kameru, savukārt elpu aizraujošus skatus un draugu kopbildes uzņemt palīdzēs 40MP platleņķa objektīvs,” stāsta Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā Aleksandrs Jekimovs.


Pasaules apceļošana no savas viesistabas dīvāna

Pēdējo mēnešu laikā tehnoloģijas spējušas kļūt gan par mūsu virtuālo asistentu, plānojot darba uzdevumus un to izpildi, gan treneri, sportojot mājas apstākļos, gan skolotāju mūsu bērniem, un tagad varēsim tam uzticēt arī drauga un uzticama sabiedrotā funkciju vasaras atvaļinājuma laikā.


Neskatoties uz to, ka eksotiski ceļojumi kādu brīdi uzlikti uz pauzes, piedzīvojumu garu iespējams radīt arī mājas apstākļos, ērti iekārtojoties turpat dīvānā. Mobilās lietotnes mūsdienās piedāvā virkni aizraujošu iespēju. “Piemēram, lietotne Live Earth cams, kas pieejama lietotņu veikalā Huawei AppGallery, piedāvā lietotājiem piekļuvi virknei publisko kameru, kas ļaus ielūkoties dažādu valstu un atpūtas vietu ikdienā. Aizceļot uz savu sapņu galamērķi nekad nav bijis tik viegli,” stāsta A. Jekimovs.


Šo un daudzas citas atvaļinājumam noderīgas mobilās lietotnes varēs lejuplādēt lietotņu veikalā AppGallery, taču, ja neizdosies atrast kādu iecienītu rīku, to ātri un vienkārši varēs pārnest no vecās ierīces uz jauno Huawei viedtālruni, izmantojot lietotni Tālruņa klons (Phone clone). Atliks savienot abas ierīces, noskenēt QR kodu un izvēlēties konkrētos datus un lietotnes, kuras vēlies pārsūtīt.

Par Huawei Consumer BG:

Huawei produkti un pakalpojumi pieejami vairāk nekā 170 valstīs, un tos izmanto trešdaļa pasaules iedzīvotāju. ASV, Vācijā, Zviedrijā, Krievijā, Indijā un Ķīnā ir izveidoti 14 pētniecības un attīstības centri. Huawei Consumer BG ir viena no trim Huawei biznesa vienībām, kas aptver viedtālruņus, datorus un planšetdatorus, valkājamās ierīces un mākoņpakalpojumus. Huawei globālais tīkls ir veidots, balstoties uz gandrīz 30 gadu ilgu pieredzi telekomunikāciju nozarē, veicinot jaunākos tehnoloģiskos sasniegumus, kas paredzēti iedzīvotājiem visā pasaulē.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.94877291sec.