TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Pasažieru skaits lidostā «Rīga» turpina katastrofāli sarukt

2020. gada 11 mēnešos pasažieru skaits lidostā “Rīga” samazinājies par 73%, savukārt ievērojams pieaugums vērojams kravu un biznesa pārvadājumos, liecina operatīvā informācija par lidostas darbības rezultātiem.

Laikā no janvāra līdz novembra beigām lidostā “Rīga” apkalpoti 1,9 miljoni pasažieru, kas ir par 72,9% mazāk nekā pērnā gada attiecīgajā periodā, kad 11 mēnešos lidosta bija apkalpojusi 7,2 miljonus pasažieru. Šā gada novembrī pasažieru skaits lidostā samazinājies par gandrīz 91% - apkalpoti vien 50 199 pasažieri, kas ir par vairāk nekā pusmiljonu ceļotāju mazāk nekā pērnā gada novembrī.

Par gandrīz 60% sarucis lidostā “Rīga” apkalpoto lidojumu skaits - 11 mēnešos lidostā apkalpoti 33,4 tūkstoši lidojumu, kas ir par 58,4% mazāk nekā pērnā gada attiecīgajā periodā. Novembrī lidostā pacēlās un nosēdās 1903 gaisa kuģu - par 70,1% mazāk nekā pagājušā gada vienpadsmitajā mēnesī.

Vislielāko kritumu – par 66,9% - piedzīvojuši regulārie pasažieru pārvadājumi, tikmēr savu darbību lidosta “Rīga” paplašina kravu pārvadātāji un biznesa aviācija. Kravu lidojumu skaits šā gada 11 mēnešos ir pieaudzis par gandrīz 43%, bet novembrī, salīdzinot ar pērnā gada novembrī – pat par vairāk nekā 95%. Tomēr kopējais lidostā pārkrauto kravu apjoms, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, ir sarucis par 16,8%, jo, samazinoties regulārajiem pasažieru lidojumiem, samazinājies arī tajos pārvadāto kravu apjoms, kas līdz šim veidoja būtisku lidostā “Rīga” apkalpoto gaisa kravu daļu.

Palielinājies arī citu lidostā “Rīga” apkalpoto lidojumu skaits, ko veido galvenokārt biznesa aviācijas, militārie un tehniskie lidojumi, ko veic gaisa kuģi, kas izmanto lidostā “Rīga” strādājošo uzņēmumu piedāvātās tehniskās apkopes iespējas. 11 mēnešos lidostā “Rīga” notikuši 6195 šādu lidojumu – par 79,1% vairāk nekā pagājušajā gadā.

Lidostas “Rīga” lielākais pasažieru pārvadātājs ir nacionālā aviokompānija “airBaltic”, kas 11 mēnešos pārvadāja 88,2% no kopējā pasažieru skaita. Īrijas zemo cenu pārvadātājs “Ryanair” apkalpoja 17% lidostas “Rīga” pasažieru, savukārt Vācijas gaisa pārvadātājs “Lufthansa” - 3,2%.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.04827881sec.