Eksperti diskutēs, cik izdevīgs ir elektroauto

Arvien vairāk iedzīvotāju izvēlas elektroauto kā savu ikdienas pārvietošanās līdzekli, tomēr daudzu autovadītāju vidū aizvien ir aktuāls jautājums – vai tiešām šis auto ir piemērots ikvienam?

Kādas ir to būtiskākās atšķirības no ierastajiem degvielas auto? Ar kādiem izdevumiem jārēķinās, iegādājoties elektroauto? Lai rastu atbildes uz šiem un daudziem citiem jautājumiem, Biznesa augstskolas Turība rīkotajā "Viedokļu ringā" trešdien, 19. augustā plkst. 18.00 tiksies Latvijas digitālais čempions, informācijas tehnoloģiju un mārketinga pakalpojumu uzņēmuma itero.eu valdes loceklis un tehnoloģiju eksperts Reinis Zitmanis un elektroauto entuziasts un zinātājs, tehnoloģiju bloga uzladets.lv dibinātājs un galvenais redaktors Kārlis Mendziņš. "Viedokļa ringu" būs iespējams vērot arī tiešraidē Biznesa augstskolas Turība Facebook lapā 19. augustā plkst. 18.00.

"Viedokļu ringā" tiks meklētas atbildes arī uz jautājumu, kāda ir elektroauto nākotne Latvijā, un, vai šāda auto iegāde patiesi ir liels ieguvums pircējam un dabai. Pasākuma ietvaros tiks meklētas atbildes arī uz jautājumiem par to, vai Latvijas infrastruktūra un sabiedrība ir gatava šādu auto ienākšanai valstī, kā tiek pielāgota vide un vai tuvākajos gados elektroauto skaits Latvijā būtiski pieaugs.

"Zaļā kursa ietvaros ir skaidrs, ka daudz kas ap mums mainīsies, tajā skaitā - pārvietošanās. Elektroauto ir tikai aisberga redzamā daļa, tāpēc ir būtiski tos iepazīt jau tagad," uzsver Kārlis Mendziņš.

Elektroauto ir transporta līdzeklis, kuru benzīna, dīzeļdegvielas un gāzes vietā darbina viens vai vairāki elektromotori. Daļai autobraucēju prātā noteikti ir ienākusi ideja par šāda auto iegādi, bet tad rodas vairāki jautājumi - kādas ir elektroauto priekšrocības, vai elektroauto tiešām ir izdevīgs, vai elektroauto ir piemērots visiem? Kāds ir uzlādes process - vienkāršs vai sarežģīts? Cik daudz uzlādes stacijas ir Latvijā, kādas ir uzlādes izmaksas un, vai iegādāties elektroauto, ja dzīvo ārpus Rīgas?  

Šī būs jau piektā saruna augstskolas organizētajā diskusiju ciklā "Viedokļu rings", kurā tiekas dažādu nozaru viedokļu līderi, lai diskutētu par sabiedrībai aktuālām tēmām. Sarunu moderēs BalticTravelnews.com direktors, auto entuziasts Aivars Mackevičs.

Piedalīties pasākumā un uzdot sev interesējošos jautājumus aicināts ikviens interesents. Vietu skaits klātienē ir ierobežots, tāpēc aicinām aizpildīt pieteikuma anketu. Katra persona var reģistrēties tikai vienu reizi un reģistrēt tikai sevi. Atkārtoti aizpildītas reģistrācijas anketas tiks dzēstas.

Informējam, ka pasākums tiks fotografēts. Iegūtie materiāli var tikt publicēti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3994sec.